De 12 Sterrenbeelden – Hun Eigenschappen en Unieke Kernwaarden

Astrologie betekent voor velen een complexe materie en dit weerhoudt je er misschien ook van, om je te verdiepen in de kunstig, opgebouwde en wiskundige hemelkaart die in astrologische termen Radix genoemd wordt.

Misschien heb je wel eens een bezoek gebracht aan planetarium of sterrenwacht en heb je jezelf afgevraagd hoe het nu mogelijk is dat iedere ster, met daarbij de prachtige planeten één organisch geheel met elkaar vormen. Als er een schakel zou verdwijnen uit dit mysterieuze geheel, zou het niet meer compleet zijn.

Hier maken de sterrenbeelden oftewel ‘een groep sterren die gezamenlijk een sterrenbeeld vormen’ absoluut een belangrijk deel van uit.

Wat je in dit artikel over Sterrenbeelden gaat ontdekken:

 • Het ontstaan de Sterrenbeelden
 • Wat de connectie is tussen de Sterrenbeelden en de 4 elementen
 • De rol van de Zon bij onze Sterrenbeelden
 • Wat voor elk van de 12 Sterrenbeelden de kernwaarden zijn

Geschiedenis en het ontstaan van de Sterrenbeelden

De continue bewegingen en veranderingen aan de dag- of nachthemel heeft de mens altijd al geboeid.

De sterrenhemel maakt iedere dag de beweging vanuit het Oosten – waar de Zon opkomt – naar het Westen – waar de Zon weer ondergaat.

Vanuit het Oosten duiken vanaf de Aarde gezien, iedere keer weer nieuwe sterrenbeelden op, die ook weer in het Westen ondergaan. Vanuit deze fascinerende bewegingen, is het de Zon die in zijn eigen tempo en in zijn eigen loopbaan, iedere dag 1 graad door het sterrenbeeld beweegt, waar hij op dat moment verblijft.

De Zon is astronomisch een ster die dicht bij de Aarde staat. Daarom heeft men in het verre verleden de 12 tekens van de dierenriem ‘sterrenbeelden’ genoemd.

Vanuit oude astrologische tradities, waarin de Griekse Babylonische kalender een belangrijke rol heeft gespeeld, ontstond de verdeling van de 12 astrologische tekens van de dierenriem. Je kunt dan denken aan ongeveer de 7e eeuw voor Christus.

De weg die de Zon aflegt werd in 12 parten verdeeld, van ieder met een lengte van 30 graden. Deze sterrenbeelden worden ook wel zodiakale tekens genoemd, waarin voornamelijk werd gekozen voor de benamingen van levende wezens en dieren. Dit, behalve het sterrenbeeld Weegschaal.

De start van de Zon door alle twaalf sterrenbeelden, ontstond vervolgens in het lentepunt van het teken Ram. Tot op de dag van vandaag, als de ster Zon opnieuw het astronomische lentepunt bereikt, breekt opnieuw de natuurlijke cyclus van het seizoen ‘lente’ op de Aarde aan.

Een bijzondere en zeer waardevolle toevoeging aan de astrologie en je unieke persoonlijke geboortehoroscoop ontstond!

De twaalf tekens van de dierenriem, oftewel ‘sterrenbeelden’ bieden namelijk belangrijke informatie voor de astroloog. Zij tonen de kleuring die een planeet over neemt, waarin iedere planeet vervolgens weer een uniek en eigen karakter heeft. Iedere planeet en ieder hemelobject kan in een teken staan, waarin iedere planeet weer een eigen snelheid heeft en niet synchroon lopen met de Zon of een sterrenbeeld.

Je kunt je dus voorstellen dat iedere planeet, die tot nu toe is ontdekt in dit zonnestelsel, een geheel eigen leven leidt, met een eigen karakter en waarin het ‘sterrenbeeld’ de kleuring geeft aan de planeet.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Voorbeeld

De karaktereigenschappen van de Zon gaan over je ware identiteit en je hoogste potentieel. Met andere woorden, wie je werkelijk bent.

Als je bijvoorbeeld bent geboren onder het gesternte Tweelingen, behoort tot jouw ware ‘ik’ dat je van nature nieuwsgierig bent aangelegd en dat een dag ‘niet gepraat’ niet geleefd is. Je kunt drie boeken tegelijkertijd lezen en hebt een brede interesse, waardoor je ook over veel onderwerpen veel weet. Het is de kleuring van het sterrenbeeld Tweelingen die je identiteit toont.

Ben je geboren op het moment dat de Zon door het gesternte/sterrenbeeld Stier bewoog, is het je identiteit en ware ‘ik’ dat je rustig van aard bent en dat je het liefst alles bij het vertrouwde oude houdt. Grote veranderingen stel je het liefst zo lang mogelijk uit. Daarnaast ben je een echte levensgenieter en gaat je voorkeur uit naar een glas wijn, met een maaltijd van kwaliteit.

De sterrenbeelden zijn opgebouwd in deze volgorde:

 • Ram 21 maart – april
 • Stier 20 april – 20 mei
 • Tweelingen 21 mei – 20 juni
 • Kreeft 21 juni – 22 juli
 • Leeuw 23 juli – 22 augustus
 • Maagd 23 augustus – 22 september
 • Weegschaal 23 september – 22 oktober
 • Schorpioen 23 oktober – 21 november
 • Boogschutter 22 november – 21 december
 • Steenbok 22 december – 19 januari
 • Waterman 20 januari – 18 februari
 • Vissen 19 februari – 20 maart

Sterrenbeelden en hun elementen

Als je het nog kunt bijbenen volgt hier een volgende interessante stap over de elementen. Het zal je nog duidelijker worden hoe belangrijk de twaalf tekens van de dierenriem, oftewel ‘zodiak’ met hun eigenschappen zijn.

De 12 dierenriemtekens zijn namelijk vanuit hun eigen kleuring onderverdeeld in 4 elementen. Het zijn deze elementen die aangeven welke energie er stroomt. Deze informatie vertelt nog nauwkeuriger wie je bent, hoe je reageert en wat je nodig hebt om lekker in je vel te zitten en te kunnen functioneren. De informatie die hiermee vrij komt, vertelt wie je bent en dit maakt begrip voor jezelf natuurlijk makkelijker. Hoe vaak belast een negatief zelfbeeld je niet, of doe je pogingen om dát te doen en te willen wat voor een ander zo vanzelfsprekend is, terwijl het gewoon niet bij je past omdat je het simpelweg niet bent.

Overigens maakt het bedrijfsleven en trainingen die georganiseerd worden op het gebied van teambuilding en loopbaancoach begeleiding veelvuldig gebruik van de elementenleer. Het verschil is dat je daar nog moet onderzoeken op welke eigenschappen en energie je stroomt, terwijl je horoscoop de informatie op praktische wijze direct laat zien.

Het element vuur

De tekens Ram, Leeuw en Boogschutter zijn toebedeeld aan het element vuur. Als je tot één van deze tekens hoort, ben je doorgaans positief ingesteld en laat je een actieve houding zien. Je bent toekomstgericht ingesteld en vertrouwd snel op een goede afloop van situaties.

De omgevingen waarin je verblijft komen niet onder je vuurenergie uit. Deze straal je namelijk echt uit. De energiestroom die je zo eigen is, bestaat uit levenslust en ondoordacht kunnen handelen. Overmoed komt voorbij waarin de praktische kanten van het leven niet je sterkte kant zijn.

Misschien herken je dat je wel eens wat naïef en bot in bepaalde uitingen. Voordat je het weet heb je heb je al gereageerd en zijn overmoed en weinig ruimte kunnen geven aan anderen, niet je sterkste kant. Dit komt natuurlijk ook omdat je jezelf heel snel laat leiden door bijna kinderlijke enthousiasme. De verschillen tussen de realiteit en je idealen en dromen staan lijnrecht tegenover elkaar.

Het element vuur: vrijheidsdrang, optimisme, levenslust, enthousiast, stralend, energie geven, onrustig, scheppend, inspirerend, spontaan, warm, trots en arrogant. Het vuur brandt en wil almaar doorbranden.

Het element aarde

Ben je geboren onder het sterrenbeeld Stier, Maagd of Steenbok ben je toebedeeld onder het element aarde. Dit maakt dat je energiestroom rustiger en afwachtend is. Je bent realistisch en praktisch ingesteld en hebt behoefte aan de fysieke en tastbare werkelijkheid. ‘Eerst zien en dan geloven’ is je slogan en je voelt je snel verantwoordelijk en beschikt over een lange adem en doorzettingsvermogen. Je wilt zien, proeven, ruiken en horen.

Met alle geduld kan je jezelf wijden aan je werk of project, waarin je net zo lang door gaat tot je jouw concrete resultaten hebt bereikt. Hierdoor ben je geneigd om je idealen overboord te zetten. Als aardetype heb je het nodig om met beide benen stevig op de grond te blijven staan en is iemand met het element vuur inspirerend voor je om in beweging te blijven.

Het element vuur: praktisch, realistisch, concreet, zintuiglijk, haalbaarheid, vormen, solide, betrouwbaar, vasthoudend, doorzetten, vlijt, geduld, voorzichtigheid, beheersing, waarneembaar, orde, bescheiden en routine.

Het element lucht

Het zijn de sterrenbeelden Tweelingen, Weegschaal en Waterman die behoren tot het element lucht. Als je geboren bent onder één van deze gesternte is de mentale energie je kwaliteit. Je bent vooral een ‘hoofdmens’ en neemt informatie en leerstof makkelijk in je op. Waar je vooral op bent afgestemd zijn de ideeën en gedachten. Je bent vooral theoretisch ingesteld en houdt van uitwisseling met de ander.

Het vermogen om contacten te leggen en de intellectuele verbanden tussen zaken te zien, zijn je sterke kant. Communicatief ben je vaardig echter, is het lastig om bij je diepere gevoelens te komen omdat je de neiging hebt om verklaringen vooral op een verstandelijke manier te benaderen. Je wilt de wereld graag begrijpen.

Het element lucht: objectief, verbindingen leggen, harmonieus, levendig en leergierig, nieuwsgierig, beweeglijkheid, bemiddelend, onpersoonlijk, rationeel, mededeelzaam, besluiteloosheid, je emoties en gevoelens lastig aan kunnen gaan bij jezelf en de ander.

Het element water

Tot het element water behoren de dierenriemtekens Schorpioen, Kreeft en Vissen. Staat je Zon in deze energievorm, komt je gevoel altijd op de eerste plaats en benader je de buitenwereld op emotionele wijze. Dit betekent ook dat je beslissingen gebaseerd zijn op je gevoel en emoties. Iemand met het element aarde is belangrijk voor je om nuchterheid te betrachten en de realiteit niet uit het oog te verliezen. Je bent dus uitermate gevoelig en hierdoor natuurlijk kwetsbaar. Deze gevoeligheid zorgt er voor dat sferen en emoties van anderen of de omgeving waarin je verblijft, je dag kan maken of breken.

Omdat je gevoelig bent voor je omgeving kan er instabiliteit ontstaan. Je kwaliteit is het grote inlevingsgevoel voor anderen en de wereld. Je beschikt over een groot hart waar de hele wereld in past en bent uitermate zorgzaam. Het is belangrijk dat je de zogenaamde ‘roze bril’ gebruikt op die momenten dat je fantasie op de juiste manier voor je kan werken. Jouw weg is de weg van het hart.

Het element water: gevoel, emotie, invoelen, overgevoeligheid, empathisch vermogen, opnemen, sentimenteel, kwetsbaar, fantasie, beïnvloedbaar, beleving, graven, medelijden, angsten, overgevoeligheid, lijden, eenzaamheid, veiligheid en bescherming, inspiratie, kunstzinnig en verslaving.

De kernwaarden van de 12 Sterrenbeelden

De Ram

Ram is het eerste teken van de westerse dierenriem en hiermee vertegenwoordig je de eerste manifestatie op Aarde.

Als lente-teken beschik je als het enige teken van de dierenriem, over ontzettend veel kiemkracht en energie. De planten en bomen lopen uit en nieuwe stekken verschijnen vanuit de donkerte van de aarde boven de grond. Vaak wordt je als Ram afgespiegeld als een ruw, bot en onnadenkend type. Door je impulsiviteit en pure spontaniteit, kan je soms wat ‘kort door de bocht’ overkomen en kan je zaken niet afgerond achter laten.

Je bent als Ram in staat sterke en positieve impulsen aan je omgeving te geven. Je natuurlijke kiemkracht werkt als een impulskracht en hiermee ben je in staat om de saaiheid of zwaarte in je omgeving nieuw leven in te blazen. Dat geldt natuurlijk ook voor jezelf. Je bent namelijk in staat om ieder moment in je leven weer een nieuwe start te creëren.

Als het eerste teken van de astrologische dierenriem, ben je van nature uitgerust met de nodige energie en vitaliteit. Je bent een krachtig teken. Denk bijvoorbeeld aan de Ramskop die men terug in de tijd, op een stormram bond.

Als Ram beschik je dus over de stootkracht om nieuwe openingen te forceren, waar nodig is. Kortom, je bent de pionier van de dierenriem.

Je beschikt over een flinke dosis enthousiasme en daadkracht. Er is vooral gerichtheid naar de wereld om je heen. Hierdoor ga je nog wel eens aan je innerlijke wereld voorbij. Je hebt een grote behoefte aan steeds weer nieuwe uitdagingen en nieuwe zaken, om energie aan te geven en kwijt te kunnen. Hierbij gaat vooral je voorkeur uit naar projecten die nog niet ten volle ontwikkeld zijn en waar je nog kunt pionieren. Projectmatig werken past bij je. Hierin ben je gesteld op je eigen vrijheid en bewegingsruimte.

Lees de horoscoop van de Ram om te leren welke typische eigenschappen bij de Ram horen en hoe het is gesteld met het liefdesleven, relaties, seksualiteit en carrière van de Ram.

Stier

Ben je geboren onder het sterrenbeeld Stier, dan beschik je over de mogelijkheid om dát wat Ram in beweging heeft gezet, te laten groeien en bloeien tot wasdom.

Je bent rustig van aard, heb veel geduld en bent hierdoor in staat concreet te maken wat wenselijk voor je is. Je wacht liever eerst even af, voordat je in actie komt. Je voorkeur gaat dan ook uit naar een slow start, waarin je eerst de zaken ‘herkauwd’ en alles door je 4 magen laat gaan. Als Stier ben je niet zo snel en ook meer afwachtend. Hierdoor ben je heel goed in staat om in het hier en nu te zijn.

Als Stier ben je ook het eerste aarde-teken van de dierenriem. Dit maakt je tot een persoonlijkheid met kwaliteiten en talenten waaruit je veel kunt manifesteren.

Daar waar de Ram alweer is doorgerend, zit je als Stier nog steeds op de plek om alles goed in de gaten te houden en het verloop van je onderneming praktisch bij te sturen waar nodig is.

Het gaat je als Stier juist om de kwaliteit en daarom heb je ook alle tijd van de wereld. De initiatieven die je neemt moeten hun vruchten dragen en hierin ben je niet alleen vasthoudend, maar ook heel trouw.

Als je ergens je in hebt gestoken, zal je jezelf niet snel terugtrekken. Je zult er eerder  nóg meer energie steken, in een poging om er zoveel mogelijk uit te halen.

Je voelt als Stier je talenten en wil er ook iets concreets mee doen. Er is de beschikking over een uitstekend waardegevoel en je gaat nauwkeurig om met je verzameling van mooie artikelen. Het beleggen en beheren van geld of handelen in onroerend goed passen dan ook goed bij je. Je zult je tijd niet verspillen aan zaken die je niets opleveren.

Je hecht grote waarde aan het genieten van het leven en dit siert je natuurlijk als Stier. Luxe en weldaad bevallen je dan ook uitstekend. Een bezoek aan een Spa-resort met heerlijke behandelingen en goede producten staat je op het lijf geschreven. Echter, ben je ook een rasechte levensgenieter als het gaat om de eenvoud van het leven. Je vaste ochtendritueel, met je koffie in de zomerzon strelen je huid en stemmen je goedgemutst. Daarbij ben je ontzettend verbonden met de Aarde en de natuur. Dit is belangrijk voor je. Het liefst houdt je er een eigen groentetuintje op na.

Lees de horoscoop van de Stier over de typische eigenschappen die bij de Ram horen en hoe het is gesteld met het liefdesleven, relaties, geldzaken en carrière van de Stier.

Tweelingen

Als Tweelingen verken je de tocht door de 12 tekens van de dierenriem. Hierdoor maak je een groot verschil ten opzichte van de voorgaande Stier. Daar waar Stier rustig en wat eenkenniger van aard is, ben je als Tweelingen dit bepaald niet. Als Tweelingen ben je bij uitstek contact gericht en zit je eigenlijk nooit om een praatje verlegen. Als een vlinder fladder je van bloem tot bloem, snuift overal het stuifmeel op en geniet van de vele indrukken die je op doet.

Je bent zeer communicatief ingesteld als persoonlijkheid en het leggen van contacten en het uitwisselen van informatie zijn belangrijk voor je. In het ontmoeten van anderen, dient je omgeving ook als een klankbord voor je eigen ervaringen. Aan de andere kant kunnen mensen altijd bij je terecht en ben je een prettige, veelzijdige gesprekspartner. Voor een informatief en fijn gesprek, kunnen mensen altijd bij je terecht. Hierin komen de meest brede onderwerpen op tafel en kan je werkelijk uren doorpraten.

Je bent dan ook een veelzijdige persoonlijkheid, hebt een brede kennis- en vriendenkring die je warm houdt en beschik je over een grote, algemene ontwikkeling.

Je brede, algemene ontwikkeling, gaat vaak wel ten koste van de diepgang van je kennis. Hierdoor blijft je kennis vaak aan de oppervlakte liggen. De bewegelijkheid wat je zo eigen is, maakt dat je veel behoefte hebt aan afwisseling. Hierdoor ben je uitstekend in staat om meerdere projecten tegelijkertijd onder handen te nemen en hebt ook in je werk afwisseling nodig. Naast je bed liggen zeer waarschijnlijk 2 of drie boeken, die je tegelijkertijd leest. Twee studies, of twee beroepen zijn je niet vreemd.

Je bent dol op informatie, bent van nature nieuwsgierig en leergierig en kunt dan ook meestal makkelijk leren en lezen. Misschien ben je dan ook wel werkzaam in de journalistiek of in het onderwijs. Het snel opnemen van informatie en die dan weer overbrengen aan anderen staat je op het lijf geschreven. Je bent dan ook in staat om snel de verbanden te kunnen leggen. Hierdoor is het lastiger om informatie te kanaliseren, komt het voor dat je niet geordend bent en blijft een specialisatie vaak achterwege.

Het is je mentale kracht die een belangrijke positie inneemt in je leven. Je ratio en logica staan aan het roer. Je beschikt dan ook over een groot relativerend vermogen. Hierdoor breng je weer frisse lucht en een humoristische blik, daar waar het op dat moment zwaar is. Je red je jezelf altijd wel uit een benarde situatie, door je vlotte babbel.

Ontdek meer over de typische eigenschappen die bij Tweelingen horen in de horoscoop van de Tweelingen.

Kreeft

Als Kreeft vertegenwoordig je als het ware het vierde kosmische principe en ben je tevens de hekkensluiter van de eerste groep van vier de pioniers van de sterrenbeelden en hun elementen.

Je bent gevoelig voor sferen en zult herkennen dat je lastige situaties van je omgeving sterk aanvoelt. Hier kan je jezelf behoorlijk aangedaan door voelen Kreeft. Emoties en gevoelens kunnen er voor zorgen dat je soms wisselende buien en stemmingen hebt. Je eerste reactie is dat je jezelf terug trekt van de buitenwereld om de balans weer op te kunnen maken. Thuis, in je eigen habitat kunnen zijn, vindt je dan erg prettig. De slogan ‘my home is my castle’ past ook zeker bij je.

Je neemt graag anderen in bescherming en wilt veiligheid en warmte bieden aan degenen die het nodig hebben. Als gastvrije persoonlijkheid schuift iedereen aan je sfeervolle keukentafel aan en wordt het eten gedeeld. Het ‘zorgen’ is dan ook een grote kwaliteit van je. De keerzijde van je medaille is dat bezorgdheid snel om de hoek komt kijken. Je gaat graag op pad met een maatje. Dit geeft je een fijn en beschermd gevoel.

Huiselijkheid en gezelligheid staan je op het lijf geschreven. Er zal geen avond voorbij gaan dat de kaarsen bij je branden. Je zult herkennen dat je familie en gezin een centrale rol innemen in je leven. Hier gaat alle aandacht naar toe. Hier kan je, voordat je er erg in hebt, veeleisend worden.

Eigen angst en onzekerheid kunnen parten spelen. Als je niet lekker in je vel zit en je bent overbelast, verricht een dag thuis bij je kinderen en familieleden, wonderen voor je.

Als Kreeft kan je behoorlijk vast zitten aan datgene wat je vertrouwd is. Hierin speelt het verleden ook een belangrijke rol. Dit kan natuurlijk ook lastig voor je zijn. Te meer, omdat het verleden soms ook een dominerende rol kan spelen. Hier kom je moeilijk los van. Fijne herinneringen koester je, net als bijvoorbeeld je eigen jeugd. Vaak kom je als Kreeft hier bijzondere situaties in tegen. Dit, zowel op lastig als minder zwaar gebied.

Als Kreeft ben je een absoluut weekdiertje. Het pantsertje om je heen heb je gewoon nodig om niet uit te vloeien. Soms kan dit pantsertje door emotioneel, zware ervaringen keihard worden. Dit, ondanks je ultieme zachte binnenkant.

Ontdek meer over de Kreeft in de uitgebreide horoscoop van de Kreeft.

Leeuw

Van nature ben je een onafhankelijke persoonlijkheid en beschik je over een groot bewustzijn. Als Leeuw ben je de koning van het dierenrijk en is astronomisch / astrologisch zijn heerser ‘de Zon’ het is het middelpunt van het zonnestelsel. Het is deze warmte die je uitstraalt naar je omgeving en het is dit leiderschap die maakt dat je vanuit nature altijd al snel naar voren werd geschoven om de dingen te doen, die anderen lastig vinden.

Je kunt dan ook uitstekend als middelpunt, organisator en leider functioneren. Zeer waarschijnlijk beschik je dan ook over een dergelijke functie en vindt je het ook leuk om een belangrijke ‘in het oog springende’ positie te hebben. Wat wel belangrijk is dat je er voor blijft waken dat je niet het gevoel hebt, dat je jezelf waar moet maken voor anderen.

Als Leeuw kom je uitstekend tot je recht in het bestuur, commissies, regeringen, directies, voorzittersposities van een organisatie. Ook in gezelschappen en vriendenkringen neem je vaak een centrale positie in en eis je vaak veel aandacht op.

Je bent een gulle gever Leeuw en laat anderen graag meegenieten van je successen. Echter, kan je overmoed er voor zorgen dat je jezelf overschat. Hierdoor worden soms niet de verstandigste beslissingen genomen.

Wat je omgeving van je kan leren is dat je nooit iets zult doen, waar je niet achter staat. Bij uitstek ben je de persoonlijkheid die mensen kan laten inzien hoe belangrijk het is om vanuit jezelf te leven.

Kinderen draag je een groot en warm hart toe. Je zult dan ook merken dat je populair bent bij de kleintjes. Je beschermingsfactor is hoog. Als je merkt dat de zwakkeren in de samenleving niet goed behandelt worden, kan je veranderen in een heuse brullende Leeuw die zijn klauwen uitslaat.

Als Leeuw ben je een koninklijk dier en vindt je het ook heerlijk om met eer omringt te worden. Je laat je manen graag strelen. Hier mag best wat luxe en glamour bij, net zoals plezier en vermaak.

Als je de neiging hebt om door te slaan in waarde en eer, ontstaan hooghartigheid en trots. Warmte en gulhartig zijn, veranderen dan in macht en heerszucht.

Creativiteit is ook een sterke kant van je Leeuw en je bent uitstekend in staat jezelf hierin ook te laten zien. Wat belangrijk voor je is dat je jezelf bezig houdt met korte projecten. Het element vuur wat je zo eigen is, leidt je snel af waardoor je speelsheid alweer geprikkeld is door een andere leuke en creatieve bezigheid. Dans, muziek en creatieve expressie zijn wie je bent.

Hoe is de Leeuw in relatie en carrière? Lees het in de uitgebreide horoscoop van de Leeuw.

Maagd

Ben je geboren onder het gesternte Maagd dan ben je sterk gericht op de realiteit en concrete werkelijkheid. Je beschikt over een bijzonder oog voor detail en bent uitermate geschikt om de zogenaamde, precieze karweitjes te doen. Met andere woorden, geen detail ontgaat je en dit maakt dat je jezelf kunt ontplooien tot een persoonlijkheid met een specialisme in je werk. Werken in een gezondheidsinstelling past bij je.

Het zijn je kritische blik en instelling, waardoor je het voor jezelf en je omgeving niet altijd even makkelijk maakt Maagd. Je bent gesteld op controle, de touwtjes in handen hebben en streeft naar perfectionisme. Net als dat je grote waarde hecht aan goede gewoontes op het gebied van verzorging en gezondheid. Wat belangrijk is dat je hierin niet doorschiet. Hypogonder zijn (snel denken dat je een ernstige ziekte hebt) of smetvrees hebben, vallen onder het sterrenbeeld Maagd. Kortom, er ontgaat je niets en je grote kracht ligt op het gebied van analyseren, ordenen, indelen en rubriceren.

Je zult vast herkennen dat alles in je woning op een vaste plaats ligt en overzichtelijk geordend is. Hierin heb je een nuchtere en logische indeling en dat maakt het voor je huisgenoten prettig. Iedereen weet immers zijn weg in huis te vinden. Wanorde en chaos vindt je dan ook vreselijk. Je kunt dan niet functioneren.

Van nature ben je een bescheiden persoonlijkheid en functioneer je in tegenstelling tot Leeuw die heel goed op de voorgrond kan zijn, het beste op de achtergrond en als schakel in het grote geheel. Besef wel dat je hierin een onmisbare schakel bent. De metafoor van het ijverige mierenvolk, past bij je. Je bent lief, verzorgend en dienstbaar.

Het is dan ook belangrijk dat je jezelf niet verliest in het geven en zorgen voor je omgeving. Op tijd je rust nemen en terugzakken op de loungebank zullen een uitdaging voor je zijn.

Je houd er het liefst een gezonde leefstijl op na. De drie ‘R-en’ reinheid – rust – regelmatig, horen ook echt bij je. Het doet je goed om 2 keer per jaar een vastenkuur te doen en je omgeving te stimuleren om gezond en bewust te eten. Gelukkig is er in deze tijd ontzettend veel informatie te vinden en ontbreekt het je aan niets ijverige Maagd. Als dienstbare persoonlijkheid wil je jezelf graag inzetten voor de maatschappij en de buitenwereld. Vrijwilligerswerk past bij je.

Meer over de karaktereigenschappen van de Maagd lees je in onze uitgebreide horoscoop van de Maagd.

Weegschaal

Met je zonnekracht in het gesternte Weegschaal, ben je een diplomatieke en zeer sociale persoonlijkheid.

Je bent gericht op het geheel en streeft hierin altijd naar verbinding met de ander. Gelijkwaardigheid in relatie tot de ander is belangrijk voor je echter, werkt dit het beste als je eigen identiteit bewaard blijft. Dit kan nogal eens een uitdaging voor je zijn. Jouw woorden zijn immers; als jij gelukkig bent, ben ik ook gelukkig. Het is dan ook een grote kwaliteit om je aan te passen aan de ander en aan de omgeving waarin je verkeerd. Dit maakt je flexibel, tactisch en toegankelijk.

Je hebt niets met ego, of boven de ander uit willen komen. Bij jouw ligt de nadruk op samenwerken. Hier wil je grote idealen in nastreven, waardoor je nog weleens teleurgesteld kunt worden lieve Weegschaal.

Je hebt de neiging tot ‘wikken en wegen’ waardoor je last kunt hebben van een innerlijke onzekerheid. Het kan je behoorlijk bezighouden of je jezelf wel voldoende inspant voor anderen en of zij wel voldoende aan hun trekken komen. Hier schuif je snel je eigen belangen opzij, met alle gevolgen van dien.

Blijf daarom altijd zorgzaam voor jezelf en blijf jezelf trouw.

Er is een grote gevoeligheid in je op het gebied van communicatie. Vermijd daarom ook zoveel mogelijk ruwe situaties. Je bent diplomatiek en kunt uitstekend functioneren tijdens conflictsituaties. Dit, ondanks dat je conflicten eigenlijk schuw. Je kwaliteit om altijd de belangen van beide betrokken partijen te zien, werken optima forma. Beide belangen zijn van even grote waarde voor je Weegschaal. In feite ben je een vredesduif.

Je beschikt over de touch van creativiteit en harmonie en bent in staat hiermee  schoonheid te creëren waar nodig is. Als echte levenskunstenaar, weet je met de juiste kleuren en materialen verfijning te brengen. Je bent namelijk van nature afgestemd op de juiste verhoudingen. Een veldboeket bloemen en vrolijke getinte kussentjes op de bank kunnen je dan ook dik tevreden stellen. Je hebt een verfijnde smaak met betrekking tot muziek en kunst.

Op het gebied van je uiterlijke verzorging ben je ijdel en zorg je ervoor dat je uitstekend voor de dag komt. Je kunt echt genieten van de aandacht die je hierin aan jezelf schenkt en hebt een goede, afgestemde smaak. In mode en sieraden kan je dan ook helemaal verdwijnen.

Meer over het karakter en kenmerken van de Weegschaal kan je ontdekken in onze uitgebreide horoscoop van de Weegschaal.

Schorpioen

Ben je geboren onder het gesternte Schorpioen, laat je niet snel het achterste van je tong zien en ben je een gevoelsmens.

Intensiteit hoort bij je en hierdoor bestaan je emoties uit pieken en dalen. Als je geraakt wordt, ben je diep geraakt en hierin kan je omgeving zich weleens vergissen. Het spreekwoord ‘Stille wateren hebben diepe gronden’ is dan ook je lijfspreuk.

Je hebt de neiging om jezelf te analyseren tot op het bot, waarin je geneigd bent om jezelf vanuit de negativiteit te benaderen. Waak hier voor Schorpioen. Je beschikt namelijk over een uitstekende mensenkennis en bent instinctief sterk ontwikkeld. Heel vaak klopt dus de informatie, welke je aan je water aanvoelt.

De thema’s psychologie, de geheime kanten van het leven en mystieke onderwerpen interesseren je. Je wilt overal de diepte van leren kennen en kan je hier ook echt in vastbijten. Beleven en doorleven hoort bij je. Als rasechte speurneus en onderzoeker, passen de banen als rechercheur, spion of archeoloog bij je.

“De onderste steen moet en zal boven komen”, is één van je bekende houdingen en deze verwijzen naar je diepgaande bewustwordingsprocessen welke zich in je voltrekken.

Je bent dus iemand van de extremen. Dit maakt je tot een persoonlijkheid die niet doorsnee is. Met de grote opmerkingsgave waarover je beschikt, ontgaat je ook niets. Je kunt uitstekend observeren en vandaar uit de juiste vragen stellen. Daarnaast ga je samen met je gedetailleerde blik ook nog eens de diepte in. Hierdoor kom je uitstekend van pas bij uitzoek- en research opdrachten. De zaken die niet kloppen, haal je feilloos tevoorschijn en hierin ben je vasthoudend. Je bijt je vast in een situatie en laat niet meer los tot je het resultaat behaald hebt.

Als Schorpioen beschik je over de eigenschap van het beheersen van je krachten. Je zult herkennen dat als je een situatie niet meer in de hand hebt, angst een plaaggeest kan worden. Dit maakt je kwetsbaar. Achterdocht kan dan het gevolg zijn. Te meer omdat het lastig voor je is om je gevoelens uit te spreken. Daarnaast wil je er zelf uitkomen.

De krachten die je tot je beschikking hebt zijn sterk. Waak er voor dat er geen zelfdestructief gedrag ontstaat.

Je bent een kei in het reorganiseren en alles onderste boven gooien Schorpioen. Van hieruit wordt er weer opnieuw geordend. Vanuit afbraakprocessen laat je weer iets nieuws ontstaan.

De Schorpioen in relaties, met geldzaken en seksleven? Lees er alles over in de meest uitgebreide horoscoop van de Schorpioen.

Boogschutter

Er zijn geen grenzen als het gaat over je persoonlijke en geestelijke ontwikkeling Boogschutter.

Geboren onder je sterrenbeeld, beschik je over een filosofische inborst en is niets aan kennis je te veel. Je bent erg gesteld op je persoonlijke vrijheid en bewegingsruimte. Buiten in de bossen en op de stranden zijn, vindt je dan ook heerlijk. Je reist graag en verkend het liefst alle delen van de wereld. Daarbij kan je jezelf ook stilletjes op een zolderkamertje terugtrekken om je te verdiepen in boeken met interessante en leerzame theorie. Je zult dan ook herkennen dat je graag studeert en dat je hier veel plezier aan beleeft.

De kosmos als groter geheel, vindt je reuze interessant. Je richt jouw pijlen graag op hogere doelen Boogschutter. Je bent dan ook de visionair van de astrologische dierenriem.

Je kunt onuitblusbare enthousiast zijn, met een overmatig optimisme. Hierdoor schiet je dan ook aan je té hoge doelen voorbij. Als je dan je eenmaal je doel bereikt hebt, ben je nog niet snel tevreden. Het gegeven staat vast, je bent een optimist tot in de kist.

Veel clowns en cabaretiers beschikken over een grote Boogschutter-invloed in hun persoonlijke geboortehoroscoop. Je bent joviaal, gul en vrijgevend naar anderen en laat hen hun zorgen even vergeten.

Een discussie ga je niet uit de weg. Je bent hierin eerlijk en recht door zee, waardoor je weleens te ver kunt gaan en ongewild anderen kwetst. Dit heb je in je vurige onschuld en bevlogenheid vaak zelf niet in de gaten. Achterom blikken, terug naar het verleden past niet bij je. Dit houdt je lang jong en speels van geest.

Rusteloosheid en ongeduldig zijn, zal je herkennen en toch is dit je innerlijke drijfveer om altijd weer naar nieuwe doelen te reiken.

Je beschikt over een eigen wereldbeeld en versterkt je eigen ideeën en persoonlijke idealen. Deze zijn een vanzelfsprekende zaak voor je. Soms is het dan ook moeilijk om begrip voor degenen op te brengen die hierin trager zijn. Je hebt het idee nodig, dat je altijd verder kunt gaan en dat je alle vrijheid en ruimte krijgt om jouw passies te kunnen blijven volgen. Wordt je hierin belemmerd, dan heb je al snel het gevoel dat je op een doodlopend spoor zit. Je levenslust verdwijnt en optimisme kan instorten als een kaartenhuis. Als idealistische en ruimdenkende persoonlijkheid zal je altijd op zoek zijn naar de waarheid.

Wanneer voelt de Boogschutter zich het gelukkigst? Ontdek het in de horoscoop van de Boogschutter.

Steenbok

Als Steenbok stel je hoge doelen voor jezelf. De vergelijking met de prachtige, trotse viervoeter ´Steenbok´ in de natuur, die steil langs de berghellingen ophoog klautert en zo de hoogste toppen van de bergen bereikt, staat je dan ook op het lijf geschreven.

Je bent een ambitieuze persoonlijkheid. Dat wat je doet, gebeurd met meer dan 100% inzet. Met anderen woorden, ben je in staat om via een enorm doorzettingsvermogen dát te bereiken wat de meesten niet lukt. Je aanpak om je hoge doelen te bereiken is via een praktische en concrete wijze. Hierin staan maatschappelijke doelen centraal.

Je bent onder het sterrenbeeld Steenbok geboren en hiermee een serieuze persoonlijkheid. Men kan je dan ook echt vertrouwen. Je voegt daad bij het woord. Je hecht grote waarde aan oude tradities en etiquette. Dit kan er ook voor zorgen dat je de neiging hebt tot star en conservatief gedrag. Vastzitten aan bepaalde waarden en normen komen je dan in de weg te staan en stagneren vernieuwing in je leven. Je beschikt over een groot plichtsbesef en hierdoor functioneer je uitstekend in projecten waarin handhaving, gezag en orde houden centraal staan. Je bent gesteld op overzicht en reglementen. Deze bieden je houvast. Bij de politie werken of als ambtenaar passen bij je.

Door je grote verantwoordelijkheidsbesef en betrouwbaarheid kan je een vorm van perfectionisme ontwikkelen, waardoor je ‘de bomen door het bos niet meer ziet’.

Je wilt alles zo goed doen lieve Steenbok, waardoor er traagheid ontstaat.

Soms is dit lastig voor je omgeving en veroorzaakt onbegrip weer gevoelens van eenzaamheid. Dit maakt je vervolgens weer onzeker, waardoor faalangst het vervelende gevolg kan zijn. Kansen laat je niet snel liggen echter, je aardse uiterst zorgvuldige voorbereidingen en opbouw zorgen er vaak voor dat je een laatbloeier bent.

Tijdens je inzet voor anderen ben je er helemaal. Het is je grote verantwoordelijkheidsgevoel die het maakt dat je de neiging hebt om zelfs verantwoordelijkheden op je schouders te nemen, die niet voor je bestemd zijn. Waak hier voor zorgzame persoonlijkheid en laat schuldgevoelens achterwege. Gebruik je talent van afbakenen ook zeker voor jezelf.

Lees ook onze uitgebreide horoscoop van de Steenbok.

Waterman

Ben je geboren onder het sterrenbeeld Waterman, dan ligt je hoogste potentieel in je lijfspreuk: vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Je staat voor wat je zegt en met je unieke gedachten en ideeën onderscheid je jezelf van anderen. Wellicht zal je herkennen, dat je jezelf altijd een buitenbeentje voelt, of een buitenbeentje hebt gevoeld in het verleden. Welnu, om je uit je droom te halen; je bent ook anders dan anderen. Jij bent er om het verschil te maken. Wees en durf daarom ook juist niet zo voorspelbaar te zijn als anderen.

Je bent sociaal en beschikt over een groot gelijkwaardigheidsbesef. Hierin streef je naar gelijkheid in je persoonlijke leven, maar ook in het leven van anderen. Het is je grote kwaliteit om mensen samen te brengen, waarin je de grenzen van je eigen ‘ik’ overschrijdt.

Je bent een onvoorspelbaar type Waterman en houdt er van om te experimenteren. Heilige huisjes schop je omver, zodat vernieuwing zijn weg kan vinden.

Zodra je zogenaamde ‘eureka-moment’ tevoorschijn komt, kan je heel plotseling en onverwacht te werk gaan. Je houd er het liefst een dynamisch, ietwat excentriek leven op na en beschikt over een snelle, flitsende en originele gedachtegang en intuïtie.

Voor je omgeving kan je dan ook apart overkomen. De behoefte aan persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid kan je vergelijken met een zeeman, die op zijn tijd het ruime sop nodig heeft om heerlijk de vrijheid in te varen. Dit heb je nodig als toekomst gerichte persoonlijkheid. Voorbereidingen voor de volgende dag horen dan ook bij je.

Je bent een echte teambuilder en bent dan ook veel te vinden in het verenigingsleven, besturen en sociale instellingen. Ondanks de vele gezelschappen waarin je jezelf begeeft, ben je daarbinnen erg gesteld op je eigen bewegingsruimte en vrijheid. Op het gebied van persoonlijk gesprek ben je afstandelijk. Gevoelens zijn niet je sterkste kant. Je benaderd gevoelszaken via een mentale en relativerende kracht. Samensmelten past niet bij je. Hierdoor komt je oorspronkelijkheid onder druk te staan en dit is niet prettig voor je.

Door het volgen van je originele en onderscheidende impulsen, wordt je steeds weer naar nieuwe ideeën gedreven. Dit, met hoogspanning en nervositeit als resultaat.

Op tijd zorgen voor de nodige rust en ontspanning zijn belangrijk voor je. Als men je tegen de haren instrijkt en wilt overheersen, gaan je nekharen recht overeind staan. Uiterst koele reacties en opstandigheid zijn het gevolg.

Lees hoe de Waterman in relaties is in onze uitgebreide horoscoop van de Waterman.

Vissen

Als je geboren bent onder de zachte en gevoelige Vissen, sta je met één been op de Aarde en ben je met de andere verbonden met de geestelijke werkelijkheid. Laatstgenoemde is als een tweede natuur voor je en dit maakt dat je uiterst intuïtief bent ingesteld.

Je bent een hele zacht en gevoelige persoonlijkheid en dit is niet altijd even makkelijk voor je. Je kunt de wereld soms door een grote roze bril bekijken. Dit, tot het moment dat je wakker geschud wordt en dat is dan confronterend voor je.

Creativiteit hoort bij je en dit verbindt je met de ware kunstenaar in jezelf. Je bent dan ook in staat om de mooiste creaties vorm te geven. Dagdromen hoort bij je. Door het weg-dwarrelen van je gedachten, emoties en je grote fantasie, verblijf je regelmatig in een ander bewustzijn. Hierdoor kan verfijnde inspiratie naar je toekomen.

Als je soms last hebt van concentratieverlies, kan dit kloppen. Gedachten, gevoelens en intuïtie, creëren een soms ongrijpbare cocktail van informatie bij je. Regelmatig beland je door je aanleg in een andere staat van bewustzijn. In feite ben je helder-voelend. Religieuze gevoelens en mystieke ervaringen en interesses horen bij je. Op een natuurlijke wijze ben je jezelf bewust van een bepaalde verbondenheid met het universum en zijn krachten.

Met eigenbelang heb je niet zo veel. Vaak zet je jezelf op de tweede plaats. Je grote empathische hart, waar de hele wereld in past, heeft snel medelijden met anderen. Het gevolg is dat je jezelf op kunt offeren voor de ander en dat je eigen identiteit onder druk komt te staan.

Door je naastenliefde vervagen je grenzen snel en krijgen je gevoelige snaren het te verduren. Vluchtgedrag en chaos in jezelf zijn het gevolg. Je zult herkennen dat je onzichtbaar wordt of zelfs de neiging hebt om op te lossen in het grote geheel. Gebruik daarom ook steeds het concrete en realistische element aarde, om met beide benen stevig op de grond te blijven staan. Zelfreflectie met behulp van iemand helpt je weer op weg.

Lieve Vissen, je beschikt over de magie van verfijnde schoonheid en dit heeft de wereld nodig. Maak van je hooggevoeligheid je kracht en gebruik deze prachtige kwaliteit om dat alles wat saai, donker en grauw is, van nieuwe glans te voorzien.

Weten wat Vissen nog meer zo bijzonder maken? Lees dan onze uitgebreide horoscoop van de Vissen.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

11 Reacties op "De 12 Sterrenbeelden - Hun Eigenschappen en Unieke Kernwaarden"

 1. Agnes says:

  Prachtige verklarende tekst, ??
  Mijns insziens is er een tekstcorrectie modig in het stukje:
  Sterrenbeelden en hun elementen,
  Bij het element aarde staat onderaan de verklarende tekst:
  Eienschappen van het element VUUR, daar zou AARDE moeten staan. Succes verder. ?

 2. Simon says:

  Er staan niet alle sterrenbeelden in.

 3. Elma says:

  Leuk om te lezen, maar neem aub even contact met me op,want het wemelt van de spelfouten, wil graag helpen om dat goed te krijgen

 4. Rita Amersfoort says:

  Beste, ik wil graag weten over de sterrenbeeld
  Maagd en Scopioe

 5. Nadia says:

  ik kamp elke dag met een ,
  Gebroken hart 💔 of ik ook kans,
  heb op liefde help me ik zou graag een man willen waar ik liefde mee wil delen.

 6. Jasmin says:

  ik vind dit heel interesant

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *