Horoscoop Maagd: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips

De Maagd is geboren tussen 23 augustus en 22 september.

Ontdek wat de kenmerken en karaktertrekken van de Maagd zijn. Wat maakt de Maagd zo bijzonder? Wat je allemaal gaat ontdekken over de horoscoop Maagd:

 • De eigenschappen die bij het sterrenbeeld Maagd horen
 • Het karakter van de Maagd
 • Hoe de Maagd is in zijn of haar liefdesleven en in relaties
 • Hoe het zit met de Maagd op het gebied van seksualiteit
 • Wanneer de Maagd op het gelukkigst is
 • En nog veel meer…

Eigenschappen horoscoop van het sterrenbeeld Maagd

De planeet Mercurius is de heerser van Maagd. De planeet die bij Maagd hoort loopt gemiddeld in 360 dagen door de dierenriem. Het is hierdoor dat jij als Maagd vaak een wisselende stemming hebt en/of de behoefte krijgt om andere dingen te gaan doen. Het maakt jou wat onrustig en soms wat nerveus van aard. De ene keer ben jij super blij en dan ineens weer triest.

De gang die Mercurius door de andere sterrenbeelden loopt, maakt dat je als Maagd last van stemmingswisselingen hebt. En naar gelang de gehele horoscoop is dit voor de ene Maagd een groter issue dan voor de andere.

Mercurius is ook de heerser van Tweelingen, daar komt je behoefte uit voort graag veel informatie te verzamelen. Bij een Maagd richt deze kennisvergaring zich vooral op het willen weten van elk detail, dit typisch iets wat jou als Maagd bezig houdt. Bijvoorbeeld de kleinste radar van een handgemaakte klokje, vervult jouw behoefte om te begrijpen. Als Maagd ben jij in dergelijke dingen heel precies.

Mensen met als sterrenbeeld Maagd hebben meestal een natuurlijke uitstraling. Vaak heb jij een sterke binding met de natuur zelf. Jij zoekt vaak meer het eenvoudige van het leven en je hebt niet zo heel veel op met allerlei opsmuk. Het is voor jou van belang dat dingen een bepaalde zuiverheid hebben en niet nep zijn. Je zoekt het eenvoudige, stille, dromerige geluk in kleine hoekjes. Meestal hou je ook niet zo van de grote gebaren en het theatraal gedrag.

Je bent er gevoelig voor gemakkelijk van mening en van gedrag te veranderen waardoor anderen je soms als humeurig ervaren. Je kunt soms wat prikkelbaar raken als je merkt dat er iets niet klopt wat een ander niet eens opmerkt. Maar vanwege je grote gevoel voor details, neem je de kleinste dingen waar. Deze waarnemingen zijn voor jou ook daadwerkelijk belangrijk terwijl een ander daarvan zou zeggen ‘maak je je daar nou druk om joh’. Voor jou als Maagd is het belangrijk om te leren dat niet iedereen zo kritisch kijkt en niet voor iedereen elk detail belangrijk is.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Maagd valt onder het element Aarde

Je bent met als horoscoop Maagd iemand met een praktische en nuchtere instelling. Dit maakt dat jij de behoefte hebt om met beide benen op de grond te blijven staan. Maar dit kan jou als Maagd ook star maken omdat je te lang jouw zinnen ergens op blijft zetten. Hierdoor zou je het soms moeilijk kunnen vinden om gevoelens en/of materiële zaken los te laten.

Als Maagd ben je iemand met een goed gevoel voor zakelijke dingen. Je hebt een juist ontwikkeld inzicht in de manier waarop dingen praktisch in elkaar zitten. Alleen heb jij als Maagd waarschijnlijk weinig zelfvertrouwen bij de dingen die je doet. Dit kan ertoe leiden dat je het erg moeilijk vindt om ergens enthou­si­ast voor te geraken en het vertrouwen vast te houden dat jij dit inderdaad (aan) kan. Je zult jezelf dan ook in de gaten moeten houden en dienen te voorkomen dat je vervalt in zwaarmoedigheid waardoor je in een sleur belandt.

Het karakter van mensen met sterrenbeeld Maagd

Mensen die geboren zijn met als horoscoop Maagd zijn scherpzinnig en analytisch van aard. Je bezit als Maagd een praktische en bescheiden instelling en je kunt een goed ontwikkeld gevoel hebben voor handvaardigheid, details en zuiverheid.

Waarschijnlijk heb je als Maagd een sterke drang naar kennis, waarbij je zeer kritisch en methodisch te werk kunt gaan. Je bent iemand die met beide benen op de grond wilt staan en het liefst wil je alles bewezen zien. Je bent verstandig van aard maar door de te sterke aandacht voor details, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien.

Als Maagd kun je behoorlijk kieskeurig zijn en veel aandacht aan hygiëne en voeding besteden. Je vindt het belangrijk om op de een of andere manier je eigen geld te verdienen.

Het sterrenbeeld Maagd in de liefde en relaties

In de liefde zijn mensen met het sterrenbeeld Maagd door hun kritische opstelling altijd op zoek naar de ideale partner. Dit uit zich vooral in intellectueel en maatschappelijk opzicht. Door je kritische houding kun je geneigd zijn om teveel te letten op wat niet klopt bij die ander. Hierdoor dreig je soms uit het oog te verliezen dat niemand perfect is en liefde vooral gebaseerd is op het mededogen en het accepteren van iemands zwakheden.

Vanwege het scherp ontwikkelde gevoel voor details, van mensen met als horoscoop Maagd, kun je beschikken over talenten in de fijnere technieken.

Hoe is een Maagd in de liefde?

In de liefde ben, met het sterrenbeeld Maagd, iemand die dienstbaar wil zijn. Je wilt in de liefde je gevoel voor zuiverheid kwijt kunnen. Hierdoor ben je in eerste instantie wat afhoudend en een tikkeltje verlegen. Je kritische aard maakt dat je als Maagd gevoelig bent voor hoe die ander zich verzorgt. Daarbij let je bijvoorbeeld op, of de ander wel de juiste dresscode heeft. Dit moet natuurlijk wel die code zijn die bij jouw sociaal leven past. De dingen moeten voor jou ‘kloppend’ zijn, je haalt daar veel zekerheid uit.

Alles wat je als Maagd waarneemt, wordt door jou geanalyseerd. Deze behoefte aan zuiverheid en onderscheid kan je maken tot een dolende ridder in de liefde, als een Don Quichot. Je bent op zoek naar de ideale partner. Dit is een queeste die pas bereikt kan worden wanneer je accepteert dat de ander niet perfect kan zijn. Wanneer je eenmaal die kritische blik los kunt laten, ben je als Maagd in staat om de perfectie van de imperfectie te waarderen.

Het mooie van de dingen die niet kloppen, is dat je niet weet wat het je brengt. Elke dag kun je dan voor verrassingen komen te staan. Hierdoor kunnen er spannende en ongewone dingen gebeuren. Als jij als Maagd je juiste partner hebt gevonden, dan kan deze helpen om jouw behoefte om alles van te voren te weten, los te laten. Dit kan jou een nieuw gevoel van vrijheid geven.

De mercurius-energie van een Maagd

Met als horoscoop Maagd ben je verstandelijk iemand die de dingen scherp kan zien. Je bent analytisch van aard wat ervoor zorgt dat je de dingen methodisch aanpakt. De behoefte om de dingen te ordenen is je kracht maar ook je valkuil. Je bent vaak zeer precies wat ertoe kan leiden dat je soms kunt blijven hangen in kleine details. Je bent kritisch op jezelf en op de anderen. Dit leidt er soms toe dat je de dingen wat harder kunt zeggen dan je bedoeling is.

Het sterrenbeeld Maagd en werk

Voor jou, geboren onder het sterrenbeeld Maagd, ben je iemand met een prettige werkhouding in het contact met je collegae. Je kunt je, zonder al teveel moeite, dienstbaar maken aan het grotere geheel. Als Maagd werk je netjes en heb je een goed oog voor details. Door je kritische houding help je jezelf en anderen om scherp te blijven. Tevens beschik je over de kwaliteit om een goede analyse te maken van wat er zich zo allemaal afspeelt op de werkvloer.

Beroepen die bij jouw werkhouding van mensen met als sterrenbeeld Maagd kunnen passen zijn:

 • Schrijvers
 • Technische specialisten
 • Uurwerkmakers
 • Medisch analist
 • Laborant
 • Dierenverzorger
 • Kappers
 • Typografen
 • Ingenieurs
 • Vertalers
 • Correctoren
 • Onderwijzers
 • Rechtsgeleerden
 • Boekhouders
 • Beroepen waarbij precisie en ijver een belangrijke rol spelen; diëtist of iets dergelijks in de gezondheidssfeer.

Een belangrijke kracht van jou in je werk als Maagd is dat je ordenend bezig kunt zijn.

Het sterrenbeeld Maagd en seksualiteit

Het woord Maagd betekende vroeger jonge vrouw, in de zin van puur en rein van lichaam en geest. Later is er de waarde bij gekomen dat een dergelijke persoon nooit seksueel actief zou zijn geweest. Veel mensen denken hierdoor bij een Maagd dat het een saai verlegen teken is, dat bang in het seksuele verkeer staat. Maagd staat immers voor preuts zijn. Maar met als horoscoop Maagd ben je niet preuts, wel ben je kritisch en heb je een sterk gevoel voor dat iets zuiver is. Jij kunt een zeer goede minnaar/minnares zijn omdat jij ook in de liefde graag dienstbaar bent. Met jouw scherpe oog voor details weet jij zeer snel wat de gevoelige plekjes zijn van de persoon met wie jij de liefde bedrijft.

Je bent met als horoscoop  Maagd misschien niet een grote initiatiefnemer op het gebied van het veroveren. Dit komt omdat je nu eenmaal ook wat verlegen bent. Maar als jij los komt kun je met jouw aarde-energie je totaal laten gaan. Deze aarde-energie geeft jou het plezier van genotsvol bezig te zijn. En door jouw drang naar perfectie zal jij ook in de liefde je uiterste best doen om de ander te bevredigen.

Wat voor jou als Maagd belangrijk is in de liefde, is dat jij van schoonheid en reinheid houdt. Als jouw partner zich niet schoon houdt en zijn of haar uiterlijk verwaarloost, dan bestaat er een grote kans dat jij seksueel totaal afknapt op hem of haar.

Geld en de horoscoop Maagd

Jij, met als horoscoop Maagd, weet over het algemeen heel goed met geld om te gaan. Je bent van nature iemand die goed nadenkt alvorens je geld uitgeeft.

Je kunt ook echt zuinig zijn en daardoor heel precies weten waar je je geld wel en niet aan uit wilt geven. Voor jou moeten spullen functioneel zijn en in die bruikbaarheid ook mooi. Het theatrale en extravagante spreekt jou niet zo aan. Dat past ook niet bij de manier waarop jij met geld en bezit omgaat.

Je bent, met als horoscoop Maagd, een uitstekende handelaar. Je weet precies wat iets waard is en vaak neem je de tijd om te onderzoeken of het ook wel degelijk en betrouwbaar is.

Je bent als Maagd iemand die hard werken niet schuwt waardoor je in staat bent om jouw financiële basis gedisciplineerd te vergroten. Vooral als er liefde in het spel komt, word jij een serieus en verantwoordelijk mens. Je zult er dan alles aan doen om te zorgen dat je leefsituatie steeds beter wordt.

Tip: soms is het geoorloofd om wat uit de band te springen, leef niet alleen voor het geld en het harde werken.

Wanneer voelt een Maagd zich het gelukkigst?

Jij, met als horoscoop Maagd, voelt je het gelukkigst als je over komt als iemand die alles onder controle heeft en precies weet wat hij of zij doet. Je geniet ervan wanneer je met jouw scherpe blik kunt constateren of iets kloppend is of niet. Daarbij zorgt deze houding er ook voor dat je je zeer prettig voelt wanneer de anderen kunnen zien dat jij in staat bent om zaken tot op het bot te analyseren.

Jouw scherpe blik ontgaat niets, mits jij je goed voelt. Dit maakt dat jij je, met als sterrenbeeld Maagd, geheel in dienst kunt stellen van anderen. Het maakt jou gelukkig wanneer anderen gebruik maken van jouw kwaliteit.

Maar jouw oog voor detail ligt ook in het liefdesleven en bij het liefhebben. Jij bent, als Maagd, in staat om ieder gevoelsplekje van die ander te traceren en het die aandacht te geven dat het nodig heeft.

Ook van invloed op het karakter van de Maagd

Maagd is een vrouwelijk teken.

De planeet die bij Maagd hoort, is Mercurius, ook wel heerser van de Maagd genoemd.

Het temperament van een Maagd is flegmatisch. Mensen die flegmatisch zijn, zijn geneigd rustig en kalm op anderen of situaties te reageren.

De Apostel die past bij de Maagd is Bartholomeus.

Bijzondere getallen die horen bij de Maagd zijn: 5, 14, 23, 32, 41, 50, 59 en dan steeds 9 erbij.

Kenmerken van mensen die als horoscoop Maagd hebben:

 • Dienend
 • Wetenschappelijk
 • Organiserend
 • Kritisch
 • Analytisch
 • Egoïstisch
 • Vitterig
 • Schoolmeesterachtig (anderen graag de les lezen)

De kleur die hoort bij de Maagd:

 • Violet

De edelstenen die horen bij de Maagd:

 • Agaat
 • Karneool
 • Topaas
 • Halfedelstenen

Gunstige dag voor de Maagd:

 • Woensdag

Sterrenbeelden die goed samen gaan met de Maagd:

Sterrenbeelden die minder goed passen bij de Maagd:

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

5 Reacties op "Horoscoop Maagd: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips"

 1. Fatma says:

  Ik ben benieuwd of ik mij erin kan vinden en of het bij me past

 2. Guy says:

  Passen maagden goed tesamen?

 3. Inna says:

  Alles klopt tot kleine details. Ik ben al moe van perfectionisme.😇

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *