Horoscoop Vissen: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips

Vissen zijn geboren tussen 19 februari en 20 maart.

Lees hier alles wat typerend is voor mensen met het sterrenbeeld Vissen. Wat je te weten gaat komen over mensen met als horoscoop Vissen:

 • De eigenschappen van mensen met het sterrenbeeld Vissen
 • Het karakter van Vissen
 • Het liefdesleven, relaties en seksualiteit van Vissen
 • Hoe Vissen met werk en geld omgaan
 • Wanneer Vissen zich het gelukkigst voelen
 • En nog veel meer…

Eigenschappen horoscoop van het sterrenbeeld Vissen

De planeet Neptunus is de heerser van Vissen. Neptunus loopt 165 jaar door de dierenriem. Het is de planeet van de hoge verwachtingen en het verlangen om voor de idealen te gaan, of deze nu realistisch zijn of niet.

Neptunus vertegenwoordigt meer het ‘onderbuikgevoel’, het gevoel dat je onbewust zegt of iets goed of fout voor jou aanvoelt. Neptunus is ook een lastige planeet omdat hij ons soms het zicht op de realiteit kan ontnemen. In de Geboortehoroscoop staat Neptunus tevens voor het romantische, lieflijke en enigszins naïeve in ons zelf. Neptunus staat voor de dichterskunst en voor mooie beelden en de verleiding alsook voor de manier waarop je elkaar of situaties kunt ver idealiseren.

Neptunus geeft in de geboortehoroscoop aan wat je lastig vindt om een ander duidelijk te tonen. Waardoor je, indien je geen duidelijke aansluiting bij die ander kunt ervaren, je alleen kunt voelen.

Mensen met als sterrenbeeld Vissen zijn in het contact met anderen gevoelig voor de sfeer die zij uitstralen. Dit zal er waarschijnlijk meerdere keren voor gezorgd kunnen hebben dat je ongewild de gevoelens van anderen hebt overgenomen. Het is daarom belangrijk voor jou, als Vissen, om in deze kwesties jezelf af te vragen welke gevoelens van jou zijn en welke aan de ander toebehoren.

Waarschijnlijk heb je paranormale gevoelens maar vind je het moeilijk om deze te sturen. Hierdoor kun je in situaties terecht komen waarin je je identiteit verliest aan drank, drugs, religie en/of aan een persoon. Het je regelmatig terug trekken in eenzaamheid zal jou helpen om te leren jezelf leeg te maken zodat je een centrum in jezelf voelt om bij te blijven.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Sterrenbeeld Vissen valt onder het element Water

Als Vissen sta je gevoelsmatig in het leven. Dit kan ervoor zorgen dat je erg gevoelig bent voor de sferen om je heen. Hierdoor ben je tevens geneigd om sterk op je omgeving te reage­ren. Waarschijnlijk zal dit voor een bepaalde kwetsbaarheid zorgen.

Je kunt als Vissen soms het verlangen voelen om helemaal op te gaan in een sfeer, in de muziek, het eten, drinken of in een andere persoon. Het gevaar hier­van is dat jij jezelf daarin verliest. Dit maakt je gevoelig voor overmatig eten, drinken of andere genotszaken. Zo kun jij je ook geheel verliezen in andermans idee. Deze gevoeligheid kan tevens zorgen voor een bepaalde verlegenheid.

Als Vissen ben je gericht op de noden van een ander. Je wilt graag een ander helpen en dit komt door je goed ontwikkelde inlevingsvermogen. Deze aanleg kan zorgen voor paranormale gevoelens en, als je hier totaal geen controle over hebt, voor verdringingsproblematiek (bv. verslavingspro­blematiek). Deze gevoeligheid maakt dat je het als Vissen moeilijk kan vinden om objectief na te denken over de dingen die om jou heen gebeu­ren. Dit alles wordt veroorzaakt doordat je gevoel sterker ontwikkeld is dan je ratio.

Het karakter van het sterrenbeeld Vissen

Mensen met als sterrenbeeld Vissen hebben een meelevend en zacht karakter. Tevens bezit je als Vissen een dromerige inslag en reageer je sterk op de omgeving, tenminste als je niet dagdroomt. Je bent iemand die de dingen sterk vanuit zichzelf beleeft. Dit komt omdat je nogal geneigd bent vanuit het persoonlijke te reageren. Dit heeft als gevolg dat je als Vissen over de dingen die jou persoonlijk interesseren, altijd wel iets kunt vertellen. Hierin schuilt het gevaar dat je je onbewust egocentrisch op kunt stellen.

Je zult de neiging bezitten om alles aan elkaar te koppelen waardoor je niet alleen voor jezelf een chaos creëert maar ook voor anderen. Als je jezelf veilig voelt bij anderen kun je een echte babbelaar zijn. Gewoonweg omdat je dat gezellig vindt. Je bent als Vissen iemand die zich snel futloos en beperkt kan voelen. Dit geeft een wat bedrukt gevoel, waarschijnlijk omdat je, bewust of onbewust, weet dat de dingen eindig zijn. Je probeert dan ook om ernstig om te gaan met de dingen die je als Vissen bezig houden.

Het sterrenbeeld Vissen in de liefde en relaties

In de liefde willen mensen met als horoscoop Vissen ongrijpbaar zijn. Je hebt als Vissen de behoefte om je in de liefde te uiten via je gevoel. Dit doe je door middel van het creëren van een bepaalde sfeer, dan weer romantisch, dan weer spannend of soms in een rol van het spelen van de valse.

Je houdt er als Vissen van om ongrijpbaar te zijn, je bent sensitief van aard. Je richt je sterk op de gevoelens van de ander. In de liefde is dit je kracht en de valkuil van mensen met als sterrenbeeld Vissen. Bij de juiste partner leidt dit er toe dat jij de sfeer mag creëren en de ander de leiding heeft, in die zin dat je partner jou helpt bij het geven van richting aan je levensdoelen.

Doordat je als Vissen emotioneel van aard bent, ben je gevoelig voor de stemmingen van anderen. Soms kan dit zo sterk zijn dat je die stemmingen overneemt. Hier ligt in de liefde een belangrijke les. Dit komt omdat je ook wel iets donkers en spannends in je hebt en daardoor geneigd kunt zijn om een ‘verkeerde’ partnerkeuze te maken. Een Vissen heeft nu eenmaal een lichte en een donkere kant in zich; van een dolfijn en van een piranha. Het is voor jou als Vissen daarom erg belangrijk om in de liefde, waarin je toch het meest gevoelig bent, te letten op welke van deze twee kanten je partner jou aanspreekt. Zo kun je vanzelf de juiste keuze maken.

Als de dolfijn wordt aangesproken, dan ben je iemand die in de relatiesfeer zeer lief is. Je zult geen moeite hebben om jezelf af en toe opzij te zetten. Zolang je je partner maar kunt betoveren en deze aan jou laat blijken dat jij inderdaad degene bent van zijn of haar dromen.

Je zachte aard maakt dat je als Vissen veel kunt verdragen. Je partner moet wel beseffen dat, ook als je niet op een directe manier aandacht vraagt, je het zeer belangrijk vindt dat hij of zij je mooi, leuk en slim vindt. Dit moet je partner wel kenbaar maken in woorden, want als dat wordt uitgesproken geeft het jou zekerheid.

Het sterrenbeeld Vissen en seksualiteit

Jij bent als Vissen iemand die zich geheel over kan geven aan het liefdesspel. Je bent dan als een grote spons die alles absorbeert. Seks is voor mensen met als sterrenbeeld Vissen een manier om geheel met de ander samen te smelten tot één persoon, als een eenheidsbeleving.

Als jij je goed bij iemand voelt en hem of haar vertrouwt dan is jouw libido groot.  Dan ben je als een zalm die tegen de stroom in gaat om telkens weer bij zijn geliefde te zijn. Je bezit een levendige fantasie dus veel is mogelijk. Alleen moet jouw partner jou soms net even die push geven om je verlangens ook echt te uiten. Je weet wat je voelt maar het onder woorden brengen wat je seksueel verwacht van je partner, kan soms lastig voor een Vissen zijn.

Je luistert als Vissen graag naar lieve woordjes, als het kan in poëzie. Je kunt in die zin een echte ouderwetse romanticus zijn die wacht tot zijn geliefde met een roos in de mond jou komt veroveren. Deze hoge verwachtingen komen mede voort uit het verlangen dat seks met je geliefde ook een spirituele ervaring is of zou moeten zijn.

Als jij je als Vissen vrij en onbevangen voelt, loop jij over van fantasieën. Je kunt het heerlijk vinden om rollenspellen te spelen waarin je telkens een mooi verhaal opmaakt. Liefde is voor jou ook een beeld. En jouw verbeelding moet kunnen kloppen met wat er daadwerkelijk gebeurt. Als jouw geliefde in jouw filmbeelden kan stappen en die sferen begrijpt, kan jouw liefdesseksualiteit tot grote hoogtes komen.

De Neptunus-energie van een Vissen

Neptunus is in de astrologie een planeet die ons in eerste instantie in verwarring kan brengen. Hij werkt als een soort mist die je de heldere blik op de weg ontneemt.

Neptunus dwingt ons om niet alleen te kijken naar wat we fysiek waarnemen maar juist ook naar wat het gevoelsmatig bij ons oproept. Als Neptunus een aspect maakt met een planeet dan dwingt hij ons om die inhoud met meer gevoel te bezien. Hij maakt ons dan attent op onze fijngevoeligheid en het vermogen om ons in te leven in de ander als ook in ons onderbewuste. Maar voordat hij dit doet, ontneemt hij ons eerst het zicht.

Het sterrenbeeld Vissen en werk

Je bent als Vissen iemand die in zijn werkhouding, indien je je compassie tot uitdrukking kunt brengen, een groot uithoudingsvermogen kan tonen. Je bent als Vissen in staat je in te zetten voor het welzijn van de mensen waarmee je werkt. Wanneer er dan een klus gedaan moet worden waardoor je eventueel over moet werken of anderszins offers moet brengen, zul je dat zonder al teveel moeite doen.

Beroepen die bij de werkhouding van een Vissen kunnen passen:

 • Filosofen
 • Spirituele en geestelijke adviseurs
 • Artiesten
 • Componisten
 • Fotografen
 • Diplomaten
 • Beroepen die te maken hebben met het bereiden, ver­werken of verkopen van vloeistoffen
 • Personeel van stokerijen of slijterijen
 • Personeel in de farmaceutische industrie
 • Goochelaars
 • Verplegend personeel
 • Gevangenisbewaarders
 • Sterfbegeleiders

Voor jou als Vissen is een belangrijke kracht in je werk dat je verzachtend bezig kunt zijn.

Wanneer voelt een Vissen zich gelukkig?

Jij voelt je als Vissen op je gelukkigst als de mensen om jou heen zien dat je iemand bent die zijn ego opzij kan zetten en bereid is om anderen te helpen. Zonder daar iets voor terug te vragen. Jouw verlangen om samen te smelten met de wereld om je heen, geeft jou als Vissen het gevoel van totaal geluk. Het geeft je het besef dat je niet alleen bent.

Deze hang naar de roze wolk maakt jou sensitief en creatief. Je wilt de wereld dan ook laten zien wat jouw fijngevoeligheid is en als het even kan dit tonen op het artistieke vlak. Daarbij haal je als Vissen ook veel geluk uit het feit dat je mensen kunt helpen die het moeilijk hebben, bijvoorbeeld in ziekenhuizen of gevangenissen. Kortom mensen die het zwaar hebben en alleen zijn.  Op het liefdesgebied voel jij je het best wanneer je in jouw beleving samen kunt  smelten met je geliefde.

Hoe dan ook is het voor jouw levensgeluk belangrijk om je aangesloten te voelen bij een idee dat een hoger doel nastreeft dan het aardse.

Ook van invloed op het karakter van de Vissen

Vissen is een vrouwelijk teken.

De planeet die bij Vissen hoort, is Neptunus, ook wel heerser van de Vissen genoemd.

Het temperament dat bij Vissen hoort is melancholisch. Mensen die melancholisch zijn, zijn heel gevoelig en hebben de neiging tot een wat sombere kijk op het leven.

De Apostel die past bij de Vissen is Matthias.

Bijzondere getallen die horen bij de Vissen zijn: 3, 7, 12, 16, 21, 25, 30, 34, 43, 52, 61, dan steeds 9 erbij

Kenmerken van mensen die als horoscoop Vissen hebben:

 • De gelovige mens
 • Vroom
 • Mysterieus
 • Zonderling
 • Dromer
 • Gevoelig
 • Soms wat hysterisch
 • Sterk in inlevingsvermogen

De kleuren die horen bij Vissen:

 • Aniline blauw
 • Zeekleur
 • Glinsterende iriserende kleuren

De edelstenen die horen bij de Vissen:

 • Topaas
 • Opaal
 • Natuurkristal
 • Mauve
 • Paars
 • Lichtblauw
 • Lila
 • Violet

Gunstige dag voor de Vissen:

 • Donderdag

Sterrenbeelden die goed samen gaan met Vissen:

Sterrenbeelden die minder goed passen bij de Vissen:

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

4 Reacties op "Horoscoop Vissen: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips"

 1. Jacqueline de Bruin says:

  Met veel plezier gelezen en weer inzichten mogen krijgen.
  Dank je wel

 2. Rene says:

  Als loepzuivere vissen ( 19 maart) klopt deze beschrijving volledig op mijn functioneren.

 3. Mac-Intosh Norbert Jukema says:

  Ik ben nu wat opgelucht.er schuilde heel veel wat ik niet wist.maar ik word zeker een beter men's van.dank u wel

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *