Horoscoop Stier: Een Sensuele en Natuurlijke Uitstraling

De Stier is geboren tussen 20 april en 20 mei.

Hier lees je alles over de horoscoop Stier. Ontdek wat de mensen die geboren zijn als sterrenbeeld Stier zo uniek maakt. Wat je gaat leren is:

 • De uitgesproken eigenschappen die mensen geboren als Stier hebben
 • De karakter eigenschappen van de Stier
 • Hoe de Stier in het liefdesleven, relaties en seksualiteit staat
 • De Stier en werk & geld
 • Hoe een Stier zich gelukkig voelt
 • En meer…

Eigenschappen horoscoop van het sterrenbeeld Stier

De Planeet Venus is de heerser van het sterrenbeeld Stier. De planeet Venus hoort bij Stier, deze loopt gemiddeld 365 dagen door de dierenriem. Venus vertegenwoordigt in Stier de lente en zij kleurt dan ook de sfeer van het teken Stier.

De lente weerspiegelt het karakter. Je ziet in de Stier het  vriendelijke en het frisse van de natuur terug.  Het genot van de schoonheid van het aardse en de hunkering naar de zon en warmte, wordt door de Stier getoond. De Stier draagt daarom iets onschuldigs in zich en straalt op een vriendelijke manier hoop uit.

De Stier is hartstochtelijk van aard en heeft een sterk verlangen naar liefde en genot. De sterke drang naar liefde brengt een sterk gevoel van jaloezie met zich mee. Een Stier is als het eerste bloemetje dat tevoorschijn komt in de lente. Een stier vecht voor de zonnestralen en houdt van het genieten. Een Stier heeft om die reden ook vaak een aanleg om gulzig te zijn in alles waar hij of zij naar verlangt. Het is goed om de Stier als kind al te leren dat het leven niet alleen om aards genot draait en hem of haar ook niet teveel te troosten met snoep of ander eten ter geruststelling.

Stier valt onder het element Aarde

Een Stier is iemand met een praktische en nuchtere instelling. Dit maakt dat hij of zij de behoefte heeft om met beide benen op de grond te blijven. Maar dit kan een Stier ook star maken omdat hij of zij te lang zijn zinnen ergens op blijft zetten. Hierdoor zou een Stier het soms moeilijk kunnen vinden om gevoelens en/of materiële zaken los te laten.

Een Stier is iemand met een gevoel voor zakelijke dingen. Een Stier heeft een goed ontwikkeld inzicht in de manier waarop dingen praktisch in elkaar zitten. Alleen heeft hij of zij waarschijnlijk weinig zelfvertrouwen bij de dingen die hij of zij doet. Dit kan ertoe leiden dat een Stier het erg moeilijk vindt om ergens enthou­si­ast voor te geraken en het vertrouwen vast te houden dat hij of zij het inderdaad (aan) kan. Een Stier zal zichzelf dan ook in de gaten moeten houden en zorgen dat hij of zij niet vervalt in zwaarmoedigheid waardoor hij of zij in een sleur belandt.

Het karakter van het sterrenbeeld Stier

Als iemand de zon in Stier heeft staan, dan is dat iemand met een rustige en stabiele grondhouding. Onveranderlijkheid is een belangrijk kenmerk van de Stier. Een Stier kan wat conservatief zijn maar daar staat tegenover dat ze ook goedhartig en trouw zijn.

Een Stier staat stevig – vast – en komt niet zo snel in beweging, maar als het nodig is dan kan een Stier op hol slaan en alles vermorzelen. Gelukkig gebeurt dit bij de meeste Stieren niet zo vaak zolang ze maar in een rustige en harmonieuze omgeving kunnen wonen en/of werken.

Een Stier houdt van mooie dingen. Antiek en kunst zijn bij hen in goede handen. Ze kunnen sterke ontwikkelde lust- en onlustgevoelens beleven. Dit kan zich uiten in (te) veel lekker eten en drinken. Voor een Stier blijft het vaak belangrijk om te zorgen dat ze op gewicht blijven en voldoende aan beweging toekomen.

De lente gaat over groeien. Daarmee een parallel trekkend naar de Stier, is het voor hen belangrijk dat ze hun fysieke groei onder controle hebben en de groei omzetten in iets creatiefs of in iets ambachtelijks.

Het sterrenbeeld Stier in liefde en relaties

Mensen met als horoscoop Stier bezitten een grote liefde voor de natuur en houden van stevige vormen. Een Stier haalt zijn zekerheden uit datgene waarvan ze kunnen zeggen, dat het van hun is. Om die reden is het bijvoorbeeld voor een Stier belangrijk dat er eerst een vaste baan, een mooi huis en voldoende promotiekansen zijn, voordat hij of zij zich helemaal wil geven aan een vaste relatie.

Een Stier verwacht van de anderen dat deze kalm en betrouwbaar zijn, niet wild maar vooral degelijk. Maar toch zal een Stier sneller vallen voor iemand die initiatiefrijk is en van verandering houdt. Want ergens houdt een Stier er ook wel van als hij op sleeptouw wordt genomen.

In het contact met anderen komt een Stier rustig over en kan een sensuele en natuurlijke uitstraling hebben wat iemand met dit sterrenbeeld voor velen aantrekkelijk maakt. Een Stier houdt van mooie vormen en is waarschijnlijk gevoelig voor kunstzinnig zaken. Dit kan zich uiten in sieraden en mode. Maar ook door het aangetrokken worden tot iemand die er mooi en verzorgd uit ziet of juist in de schoonheid van de pure natuur.

Hoe zijn mensen met het sterrenbeeld Stier in de liefde?

In de liefde wil de Stier zekerheid en stabiliteit en vindt het prettig als de ander hem of haar als stabiele en betrouwbare persoon ziet. In de relatiesfeer is een Stier zeer sensueel ingesteld en houdt er van om de ander te laten genieten. Hij of zij wil de ander overladen met alles wat de zinnen prikkelt.

De partner van een Stier moet wel weten wat genieten is want een Stier beschikt over een bourgondische instelling. Samen de natuur in is bijvoorbeeld iets wat de zinnen prikkelt.

Een Stier heeft in de relatiesfeer behoefte aan duidelijkheid en de behoefte om te genieten. Seksualiteit is voor mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Stier belangrijk en ook dat is voor hun een belangrijke bron om de zinnen te prikkelen.

Een Stier is creatief van aard en bezit een goed oog voor mooie vormen. Een Stier verwacht van de mensen om zich heen, vooral van hen die ze lief hebben, dat ze deze schoonheden leren waarderen en respecteren.

Een Stier is iemand met sterke gevoelens en kan daar soms eenkennig in zijn. Daardoor kunnen Stieren vooral gericht zijn op hun eigen wereldje. Ze hebben soms moeite om flexibel te zijn. Als een Stier eenmaal een pad is ingeslagen, kan daar nog amper van af te brengen zijn. In de liefde leidt dit soms tot problemen omdat de waarheid vaak meerdere gezichten heeft. Als het goed is, vindt de Stier een partner die op een speelse manier laat zien dat er ook nog een andere kant aan de medaille zit.

De Venus-energie van een Stier

Mensen met de horoscoop Stier hebben belangstelling voor de beeldende kunst. Mogelijk hebben zij zelf ook een artistieke aanleg, bijvoorbeeld op het muzikale en/of literaire gebied. Waarschijnlijk zal een Stier een ernstige indruk maken en een wat nuchtere, zakelijke kijk op relaties hebben. Vermoedelijk voelt een Stier zich aangetrokken tot oudere personen en/of personen van stand.

Het is niet onwaarschijnlijk dat een Stier in de communicatie met anderen zich geremd kan voelen en het moeilijk vindt om open en spontaan te zijn. Dit kan op anderen een wat stugge indruk maken, terwijl hij of zij zelf het gevoel kan hebben dat hij of zij zich juist zo open mogelijk opstelt. Dit kan ertoe leiden dat een Stier regelmatig last heeft van spanningen op dit vlak. Aan de ene kant richt een Stier zich graag op die ander en is er de wil om er iets moois van maken.

Aan de andere kant kan een Stier zich opgesloten en geremd voelen om dat wat hij of zij ergens van vindt zonder disharmonie over te brengen. Deze spanningen kunnen ertoe leiden dat een Stier het moeilijk vindt om affectie te tonen en/of te ontvangen.

Het sterrenbeeld Stier en werk

Een Stier wil in de werksfeer het liefst tastbaar bezig zijn. Mensen die als horoscoop Stier hebben zijn personen met een lange adem en schuwen het niet om langdurig en hard te werken als ze door iets gegrepen zijn. Dat wat ze doen, doen ze goed en gedegen.

Hoewel een Stier niet zo snel op gang komt, zullen ze eenmaal gegrepen door de activiteiten nog amper van hun doel af te brengen zijn.

Beroepen die bij een Stier kunnen passen zijn:

 • Binnenhuisarchitecten
 • Verloskundigen
 • Bloemisten
 • Beroepen verbonden met kwekerijen en bosbeheer
 • Kleermakers
 • Modinettes
 • Bibliothecarissen
 • Juweliers
 • Hoteliers
 • Beeldhouwers
 • Kopersmeden
 • Natuurvoeding en geneeswijze

Een belangrijke kracht die de Stier in zijn werk graag inzet, is realistisch bezig kunnen zijn.

Het sterrenbeeld Stier en seksualiteit

De Stier is misschien wel het sterkste sensuele teken van de dierenriem. Als een Stier verliefd is, bezit hij of zij een hartstochtelijke aard en een sterk libido. Als een stier echt hotel de botel is dan kunnen mensen met het sterrenbeeld Stier gelijk aan een Stier in de natuur, hun liefdesdriften amper beteugelen. Deze erotische kracht wordt vooral opgewekt als een Stier iemand echt aantrekkelijk en opwindend vindt. Als één van de twee ontbreekt dan daalt het libido en wordt een Stier behoedzaam en afwachtend.

Een Stier geniet er vooral van als het liefdesspel lang duurt. Voor een Stier hoeft het niet snel afgeraffeld te worden. Een gezonde Stier houdt van het voorspel, een beetje plagen, knuffelen, proeven, aaien, strelen, alles om de liefde op te wekken.

Als een Stier verliefd is, gaat hij of zij er helemaal voor en zien ze alleen nog die ene ware persoon voor zich. Dat is mooi maar soms ook een last voor de Stier en degene die hij of zij lief heeft, want een Stier kan hierdoor bijzonder jaloers zijn.

Geld en de horoscoop Stier

Een Stier is iemand die goed weet wat iets waard is en geduldig van aard is, wat maakt dat hij of zij weet wanneer je iets moet kopen of niet. Een Stier is een bouwer en werkt gestaag richting zijn financieel gestelde doelen.

Als het om geld en bezit gaat, is de Stier slim en vindingrijk. Toch kunnen ze soms ook wat gierig zijn en teveel waarde hechten aan geld c.q. bezit. Een Stier kan dan wat rechtlijnig worden en te lang vasthouden aan een concept wat eerst nog goed werkte maar aan kracht afneemt.

Belangrijk in geldzaken voor een Stieren is dat ze flexibel blijven en leren om meer creatief om te gaan met de mogelijkheden die op hun pad komen. Hun voorzichtigheid zorgt er echter wel voor dat hun geld niet zomaar over de balk wordt gegooid.

Een Stier is een praktische denker die voor degelijke oplossingen gaat. De Stier is de ‘bank’ onder de Sterrenbeelden, de geboren zakenman of -vrouw. Zijn valkuil is dat, als het hem of haar goed gaat, hij of zij lui kan worden en dan niet de veerkracht bezit om zichzelf bij kop en schouder te pakken. Laat geld c.q. bezit niet de baas over een Stier zijn, dat maakt hem star en hebberig.

Tip: Stier gebruik jouw handelsgeest niet alleen voor jezelf. Durf soms wat risico te nemen en gebruik daarbij je realiteitszin.

Wanneer voelt een Stier zich gelukkig?

Mensen geboren onder het sterrenbeeld Stier voelen zich het gelukkigst als ze concreet en tastbaar bezig zijn. Ze houden van genot en komen ook graag over als iemand die de anderen wil laten genieten.

Vooral op het lichamelijke vlak is het voor het geluksgevoel van een Stier belangrijk dat ze zich zeker voelen. Ze vinden het heerlijk wanneer ze anderen kunnen laten genieten van lekker eten en drinken. Maar ook geniet een Stier van alles wat natuurlijk is, zoals in de natuur of een sauna vertoeven, als het maar fysiek is.

Iets anders wat voor een Stier en zijn geluksgevoel belangrijk is, is dat ze kunnen laten zien aan anderen dat ze qua bezit niks tekort komt. Daarbij vinden ze het belangrijk dat anderen hen zien als iemand met een natuurlijke sensuele uitstraling, waarmee ze die ander als ze dat willen zichtbaar op kunnen winden.

Ook van invloed op het karakter van de Stier

Het sterrenbeeld Stier is een vrouwelijk teken. De planeet die bij sterrenbeeld Stier hoort is Venus. Deze planeet wordt ook wel heerser van de Stier genoemd.

Het temperament van een Stier is Flegmatisch. Mensen die flegmatiek zijn, zijn geneigd rustig en kalm op anderen of situaties te reageren.

De apostel die past bij de stier is Levi.

Bijzondere nummers die horen bij het sterrenbeeld Stier zijn: 6, 15, 24, 33, 42, 51 en er steeds 9 erbij optellen.

Kenmerken van mensen die als horoscoop Ram hebben:

 • Natuurlijk
 • Natuur verbonden
 • Instinctief
 • Geduldig
 • Materialistisch
 • Stijfkoppig

De kleuren die horen bij het sterrenbeeld Stier:

 • Het groen van de natuur

De edelstenen die horen bij de Stier:

 • Lichtblauwe saffier
 • Agaat
 • Smaragd
 • Turkoois
 • Koraal
 • Parels

Gunstige dagen voor de Stier:

 • Maandag
 • Vrijdag

Sterrenbeelden die goed samen gaan met de Stier:

Sterrenbeelden die minder goed passen bij de Stier:

Geschreven door Willem Kunst

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *