Horoscoop Waterman: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips

De Waterman is geboren tussen 20 januari en 18 februari.

Wat maakt mensen met het sterrenbeeld Waterman zo bijzonder? Je ontdekt het hier. Wat je allemaal gaat lezen is:

 • De eigenschappen die bij de Waterman horen
 • Het karakter van mensen met als sterrenbeeld Waterman
 • Hoe de Waterman in liefde, relaties en seksualiteit is
 • Wat er nodig is om een Waterman gelukkig te maken
 • En nog veel meer…

Eigenschappen horoscoop van het sterrenbeeld Waterman

De planeet Uranus is de heerser van Waterman. Uranus is de planeet van de veranderingen en duidt op vrijheid en onafhankelijkheid, het streven naar de waarheid en het onthullen ervan. Deze planeet loopt in 84 jaar door de dierenriem heen. Waar Saturnus de bindingen symboliseert waardoor bewaard kan worden wat behouden moet blijven, symboliseert Uranus het loslaten van alles wat geen nut meer heeft. Vandaar dat een Waterman vaak op de één of andere manier iets aparts heeft en graag origineel en apart wil zijn.

Uranus is ook de planeet van vriendschappen en de groepen waarin hij verkeert. Uranus staat ook voor de liefde voor de mens. Biseksualiteit, homoseksualiteit, alle vormen van liefde die in vrijheid en gelijkwaardigheid beleefd kunnen worden. Uranus houdt er niet van om alles precies zo te doen zoals anderen het doen. Dat maakt dat de Waterman de dingen graag op zijn eigen manier aanpakt, ook al wijkt dit af van hoe het hoort.

Je bent als Waterman iemand die, als er iets moet gebeuren, dat meestal zo snel mogelijk wil doen om er uiteindelijk zo snel mogelijk ook het resultaat van te kunnen zien. Je bent in staat om heel goed na te denken over hoe de dingen in elkaar horen te zitten. Leren, boeken lezen, alles op het meer intellectuele vlak, kun je eigenlijk gemakkelijk aan.

Je kunt er als Waterman ook vaak precies bedenken hoe de dingen in elkaar zitten en er lang over praten hoe alles behoort te zijn. Alleen is het voor jezelf moeilijk om aan te voelen wat je bedenkt. Waarschijnlijk heb je wel vaker meegemaakt dat je kon bedenken dat je je rot voelde maar niet kon aanvoelen waar het zat. Je bedenkt immers “wat voel ik”, dit maakt dat je niet gemakkelijk bij je gevoelens komt. 

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Het karakter van het sterrenbeeld Waterman

Mensen met als sterrenbeeld Waterman hebben een sterke behoefte om zich op een onafhankelijke manier te uiten. Je zal als Waterman waarschijnlijk een grote hang naar vrijheid hebben. Je kunt je snel geïrriteerd voelen als je het idee krijgt dat anderen je hierin beperken of willen beperken.

Je bent als Waterman iemand die probeert om op een zo humaan mogelijke manier in het leven te staan. Dit kan maken dat je je best doet om op een gelijkwaardige manier met anderen om te gaan. Hoewel je zeer humaan kan zijn, ben je soms toch geneigd om te veel vanuit jezelf te kijken. Het kan hierdoor zijn dat het idee vrijheid soms te bedacht is omdat je het moeilijk vindt om te voelen wat die ander zegt of heeft. Het jezelf aanvoelen is iets wat je niet al te gemakkelijk kan vinden omdat je als Waterman geneigd bent om je eigen gevoelens te zeer te beredeneren.

Mensen met als sterrenbeeld Waterman hebben een temperamentvol karakter en je voelen zich aangetrokken tot nieuwe ideeën of zaken. Vooral alternatieve, of in ieder geval niet dagelijkse, dingen trekken je zeer aan.

Omdat je als Waterman regelmatig wilt veranderen en je er een hekel aan hebt om jezelf aan te passen, kun je op sommige mensen wat excentriek overkomen. Je zal regelmatig plotselinge inzichten hebben en daardoor sterk geneigd zijn om op je eigen intuïtie in te gaan. Je vindt het belangrijk om op een bepaalde manier onafhankelijk in de maatschappij te staan en te laten zien wie jij bent en wat jij kunt. Een Waterman heeft hierin sterk de behoefte aan erkenning.

Je bent iemand die erg ambitieus is en hierin misschien het meest geremd wordt door je eigen verleden. Als Waterman wil je graag vernieuwend bezig zijn waardoor je geneigd kunt zijn om de anderen te provoceren.

Waterman valt onder het element lucht

Mensen met als sterrenbeeld Waterman hebben over het algemeen een goed ontwikkeld denkraam. Een Waterman kan de dingen die ze interesseren vinden snel begrijpen en vlot een plaats geven. Je komt beminnelijk, leergierig en nieuwsgierig over. Je weet, door je snelle informatieverwerking, vaak van veel verschillende dingen iets af. Als Waterman ben je de originele denker van de dierenriem. Je probeert in jouw denken onafhankelijk te zijn. En je wilt jouw eigen kijk hebben op de dingen. Hierdoor kun je of excentriek of juist iemand zijn die zeer groepsgericht is.

Het sterrenbeeld Waterman in liefde en relaties

Mensen met als Waterman sterrenbeeld willen in de liefde vrij zijn. Je hebt de behoefte om je leven in te richten op jouw eigen manier. Vandaar dat je in eerste instantie je niet zo snel wilt binden. Je gaat wel een partnerschap aan, maar dit komt meer voort uit de behoefte om als Waterman een goed maatje om je heen te hebben.

Als Waterman ben je aanvankelijk niet zo gefocust op een liefdesrelatie. En als je er dan toch ingerold bent, kun je moeite hebben met de verwachtingen die dat met zich mee brengt.

In de relatiesfeer moet je leren om vanuit je hart een partner te kiezen en niet vanuit je verstand. Het verschil zit hem erin dat het kiezen van een partner vanuit het verstand, meer een vriendschap is en de partner gekozen vanuit het hart meer de liefdespartner kan zijn.

Omdat je als Waterman niet snel van je stuk te krijgen bent, heb je iemand nodig die jou op een manier raakt die je niet kunt controleren of beredeneren. Je voelt iets in je lijf gebeuren wat je kippenvel geeft of wat een ongecontroleerd geluksgevoel teweeg brengt. Dan weet je dat je hart spreekt. Dan kun je ook zwak zijn en hoef je niet overal de antwoorden op te hebben. Je hebt dan je werkelijke maatje gevonden. Iemand die bij jouw gevoelens kan komen, iemand die jouw zwakheden ziet zonder ze te verpulveren. Bij zo iemand is de Waterman ook in staat om de behoefte aan onafhankelijkheid om te zetten in gelijkwaardigheid. Je bent tenslotte in het dagelijkse leven, op het sociale vlak graag een leidinggevende. Iemand die goed functioneert in groepen maar op het emotionele vlak toch een solist is.

Het sterrenbeeld Waterman en seksualiteit

Seksueel gezien zal de Waterman zich in eerste instantie niet zo snel opvallend uiten. Jij bent als Waterman iemand die gemakkelijk seks met een ander kan hebben maar je zult je niet zo snel binden. Seksualiteit is voor jou niet het belangrijkste in de liefde. Je kunt geneigd zijn om enigszins androgyn over te komen.

Als een Waterman niet echt verliefd is worden anderen liever op wat afstand gehouden. Af en toe een leuke vrij partij met iemand die vertrouwd is en ook als een vriend aan voelt, is voor jou vaak al goed genoeg. Maar als de ware komt dan kan jij echt je hart openen en zo ook de passie die in jou schuil gaat.

Een Waterman houdt van rollenspelen en wil van alles uit proberen. Jij als Waterman hebt het nodig dat jouw liefdespartner jouw vuur weet te vinden. Zonder een geliefde ben je iemand die het leuk vindt om ook in de seksualiteit provocerend te zijn. Je geniet ervan als anderen enigszins geschokt zijn door jouw vrije houding. Dit maakt dat je ook niet vies bent van een vorm van kinky seks. Je bent als Waterman een vindingrijk type dat veel wil lezen en zien over wat er allemaal mogelijk is in de seksuele sfeer. Je bent bereid om het één en ander uit te proberen. Als Waterman heb je nou eenmaal niet zo snel een oordeel over hoe iemand zijn seksualiteit wilt beleven. Als humaan teken zie jij dat als iemands goed recht. Als het maar met instemming van die ander op een gelijkwaardige manier gebeurt.

De Uranus-energie van een Waterman

Je bent als Waterman iemand die op een onafhankelijke manier in het leven wil staan. Je bent graag onder gelijkgestemden. Bij je vrienden zoek je bevestiging voor je originele zelf. Maar je hebt er moeite mee om je eigen originele zelf tot uitdrukking te brengen. Waarschijnlijk heb je regelmatig gemerkt dat je in situaties terechtkwam waarin je je oorspronkelijke neiging of gedrag verloor. Vooral in groepen zal je hier last van hebben gehad.

Het sterrenbeeld Waterman en werk

Je bent als Waterman iemand die het beste functioneert wanneer je je eigen werkhouding mag bepalen. Hierdoor ben je op de werkvloer in staat om onafhankelijk en origineel bezig te zijn. Je komt graag met nieuwe ideeën aanzetten en je vindt het belangrijk dat er regelmatig een frisse wind waait op het werk. Als je je goed voelt dan beschouw je je collegae in bepaalde mate als vrienden.

Beroepen die bij de werkhouding van de Waterman kunnen passen:

 • Piloten
 • Verkopers
 • Sprekers
 • Omroepers
 • Radio en televisie technici
 • Automonteurs
 • Uitvinders
 • Elektrotechnici
 • Psychologen
 • Chemici
 • Wetenschappers
 • Computerdeskundigen
 • Handelsreizigers
 • Ontwerpers
 • Vertalers
 • Wetgevers
 • Occultisten
 • Magnetiseurs
 • Röntgenologen
 • Sociaal werkers
 • Groepswerker
 • Veel nieuwe be­roepen (technisch).

Een belangrijke kracht waarin jij je in het werk graag vrij wilt voelen, is  vernieuwend bezig te kunnen zijn.

Hoe gaat een Waterman met geld om

Voor de Waterman is geld een middel om onafhankelijk te zijn en zo te tonen dat je op eigen benen staat. Geld moet jou de mogelijkheid bieden om je te ontplooien zodat je jouw leven op een eigen en vaak ook eigenzinnige manier kunt inrichten. Het gaat jou er niet zozeer om te showen hoeveel je hebt en wat je allemaal bereiken kunt. Dit maakt dat je het ook redelijk vindt om voor je eigen bestaan te werken.

Maar als je drang tot vrijheid te groot is, kun je geneigd zijn om je te verzetten tegen de geijkte paden. Dan neig je naar wat excentrieke ideeën over geld en over bezittingen. Dit kan ertoe leiden dat je als Waterman dan toch afhankelijk wordt van anderen, waardoor je nog meer je best zult doen om in contact met die ander te tonen dat jij onafhankelijk bent – wat je dan natuurlijk niet bent -.

Als jij als Waterman echter goed in je vel zit, weet je op een goede en rationele manier met geld en bezit om te gaan. Je wilt het dan niet alleen voor jezelf goed hebben maar ook voor hen die minder rijk bedeeld zijn. Vaak zul je in je denken betrokkenheid tonen met minder bedeelde mensen wat jou uiterst geschikt maakt om in de alternatieve hulverlening actief te zijn. Dit zou je behoefte kunnen vervullen zonder een dief te zijn van jouw eigen portemonnee.

Als jij slecht in je vel zit, kun je in je denken behoorlijk verharden waardoor je iemand wordt die kil en zonder meelij neerkijkt op mensen die zichzelf niet kunnen bedruipen.  

Tip: ga niet te luchtig met je geld en bezittingen om, het is tenslotte voor jou de sleutel naar jouw eigen vrijheid.

Wanneer voelt een Waterman zich het gelukkigst?

Jij, een Waterman, voelt je het gelukkigst als de mensen om jou heen graag vriendschap met jou willen sluiten en jij het gevoel hebt dat je maatschappelijk iets kunt betekenen voor anderen. Voor jouw levensgeluk is het belangrijk dat je betrokken bent c.q. wordt in een sociale club waarin je aan ideale zaken kunt werken.

Maar voor een Waterman is het allerbelangrijkste dat anderen jou zien als een vrij en onafhankelijk persoon die, waar dan ook, voor zijn ideeën en meningen uit durft te komen.

In je liefdesleven wil je aan de anderen kenbaar maken dat jouw geliefde niet alleen jouw liefje, maar ook je maatje is. Voor jouw geluk is het belangrijk dat je je leven kunt delen met geestverwanten die openstaan voor veranderingen op zowel het persoonlijke als het maatschappelijke vlak.

Sommige mensen met deze stand voelen zich bijzonder gelukkig als ze in een vorm van een commune kunnen wonen. Of dit nu religieus is of alternatief, dat is niet zo van belang. Het gaat vooral om de beleving van broeder- of zusterschap.

Ook van invloed op het karakter van de Waterman

Waterman is een mannelijk teken.

De planeet die bij Waterman hoort is Uranus. Deze planeet wordt ook wel heerser van de Waterman genoemd.

Het temperament dat bij Waterman hoort is sanguinisch. Mensen die sanguinisch zijn, hebben een pittig, energiek temperament.

De Apostel die past bij de Waterman is Simeon.

Bijzondere getallen die horen bij de Waterman zijn: 4, 13, 22, 31, 40, 51, 71 en steeds 9 erbij optellen.

Kenmerken van mensen die als horoscoop Waterman hebben:

 • Onafhankelijk
 • Menslievend
 • Excentriek
 • Idealistisch
 • Onpersoonlijk
 • Onzelfzuchtig
 • Humaan
 • Temperamentvol
 • Revolutionair
 • Prikkelbaar
 • Vrijheidslievend

De kleuren die horen bij de Waterman:

 • Lila
 • Violet

De edelstenen die horen bij de Waterman:

 • Amethist
 • Barnsteen
 • Bazalt

Gunstige dag voor de Waterman:

 • Zaterdag

Sterrenbeelden die goed samen gaan met Waterman:

Sterrenbeelden die minder goed passen bij de Waterman:

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

4 Reacties op "Horoscoop Waterman: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips"

 1. Ortwin Tjon says:

  Ik herken mezelf in de beschrijving van de Waterman. Sommige zaken zou Ik inderdaad meer aandacht moeten geven

 2. ziaudin says:

  liefde

 3. Samantha Hayes says:

  Ik vind het heerlijk om een waterman te zijn . Mensen die zichzelf opsluiten in een ritme of bubbel is iets waar ik inderdaad heeeeel slecht tegen kan . Het leven is van jou , niet andersom

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *