Hoe komt je Zonnekracht volledig tot bloei

Zoals je misschien inmiddels weet, bepaalt de stand van de Zon en de kleuring van het dierenriemteken op jouw geboortemoment, welk sterrenbeeld je bent. Dit maakt je qua karaktereigenschappen uniek vanuit je zonnekracht, omdat de stand van de Zon op jouw unieke geboortedag via de astrologie je hoogst potentieel, oftewel je werkelijke en ware ‘ik’ vertelt.

Maar hoe zit dit dan en heb je het idee dat je hierin werkelijk volledig tot je recht komt. Je bent namelijk niet alleen je Zon, maar beschikt ook over negen andere hemellichamen die je oftewel tot hulp zijn, óf ervoor zorgen dat je regelmatig last hebt van tegenstrijdigheden in jezelf.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken

 • Wat betekent de Zon nu werkelijk
 • Hoe werkt de Zon voor jou
 • Hoe kom je volledig tot je recht via je Zonnekracht

Sterrenkunde en de Zon

Duizenden jaren geleden werd de Zon als uitzondering gezien. Tegenwoordig is echter bekend dat de Zon een gewone en middelgrote Ster is, die dicht bij de Aarde staat in een evenzo gemiddeld sterrenstelsel. Hierdoor bekleed de Zon wel een uitermate prominente rol, want als de Zon niet zo dicht bij de Aarde stond, is er geen leven mogelijk op Aarde. Vele generaties lang werd de Zon aanbeden en terecht. Tot op de dag van vandaag, verwarmd de Zon onze wereld, zorgt voor het daglicht en als de levenskracht van de Zon het eerste lente teken van de astrologische dierenriem en dus het sterrenbeeld Ram bereikt, haalt iedereen opgelucht adem, omdat het voorjaar weer ingeluid wordt. Zowel jijzelf als mens, maar ook de dieren- en plantenwereld strekken zich languit om de eerste Zonnestralen op het lichaam te voelen.

 

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Jouw Zonnekracht als rode draad

De Zon vertegenwoordigd in de astrologie de diepste kern van je unieke, persoonlijke geboortehoroscoop. Zoals de Zon het centrum van ons zonnestelsel is, kan je jouw persoonlijke zonnestand – je sterrenbeeld – zien als jouw zelfbewustzijn en je behoefte tot creatieve zelfexpressie. De kleuring en eigenschappen van je sterrenbeeld laten zien hoe je dit doet en natuurlijk, wat hierin het beste bij je past om jezelf te zijn of nóg meer jezelf te worden. Lees hierbij de column https://jouwmysterie.nl/welk-sterrenbeeld-ben-ik/om jouw unieke eigenschappen te ontdekken. Je zou de Zon het ‘Zelf’ kunnen noemen, maar in feite is de hele horoscoop dat.

De Zon is analoog via zijn levens gevende kracht voor de Aarde, een van de meest creatieve krachten in de horoscoop. De Zon heeft te maken met je persoonlijke scheppingskracht en het ego. Hiermee staat je persoonlijke Zonnestand, via je sterrenbeeld centraal, als het gaat om wat je wilt het liefst wilt verwezenlijken in het leven en wat werkelijk bij je past.

Stel dat je bent geboren onder het gesternte Leeuw of Waterman, past een beroep waarin wordt verwacht dat je vooral moet ‘volgen’ en je binnen de kaders van de opdrachtgever moet houden, absoluut niet bij je. Ben je echter sterrenbeeld Maagd of Steenbok, gaat het je juist prima af om te dienen en volgen.

 

 

De Zon verleent je het zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfexpressie en zelfverwerkelijking.

 

De Zon wordt in de westerse astrologie door astrologen ook wel verbonden met je hart en je persoonlijke hartenwensen. In deze tijd van het groeien naar een hoger bewustzijn, wordt je hart ook steeds meer gezien als een ‘eigen, intelligent functionerend brein’ naast je hersenen. De impulsen, je intuïtie en de verlangens van je hart werkelijk volgen, doet appél op jouw Zonnekracht. Dit artikel is ook interessant als het gaat om je hartfrequenties https://jouwmysterie.nl/telepathie/.

Het besef van het hebben van eigen ‘ik’ en individualiteit met een eigen levenspad is ontzettend waardevol en dé sleutel naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Buiten alle andere planeten – zie de individuele columns over de planeten op de site – en alle andere aspecten die je horoscooptekening – Radix – toont, biedt je zonneatmosfeer hier inzichten over.

De Zon staat astrologisch ook zeker symbool voor je Goddelijke vonk en je bezieling in dit leven. De Zon in de horoscoop geeft aan wat en hoe de mens het beste zijn diepere wezen tot ontwikkeling kan brengen, hoe iemand zijn doelen en idealen kan verwerkelijken. De Zon toont het organiserende principe en geeft dan ook aan hoe je mens al dan niet organiseert. Omdat het hart in de horoscooptekening symbool staat voor de Zon en je persoonlijke zonnestand, geeft deze positie ook aan waar je hart voor hebt en waar je persoonlijke en unieke hartsverlangen naar uit gaat.

Zoals je hebt kunnen lezen, wordt de Zon als een mannelijke hemellichaam gezien. Hierdoor kunnen mannen zich makkelijker identificeren met deze kracht, als vrouwen. Wat in de praktijk vaak gebeurt is dat dat vrouwen de kracht van de Zon naar buiten toe projecteren om zichzelf worden. Vrouwen ontdekken zichzelf, hun bewustzijn en hun scheppingskracht, door identificatie met elementen uit hun omgeving. De Zon in een vrouwelijke horoscoop hangt dan ook psychologisch vaak samen met het vader- en manbeeld.

Het licht, de kleuring en de diversiteit via je persoonlijke stand van de Zon laat ook zien hoe je vaderbeeld zich heeft gevormd in je jeugdjaren. Tijdens persoonlijke consultatie met de professioneel astroloog ontstaan vaak boeiende en waardevolle gesprekken. Eventuele verwerkingsprocessen worden enorm ondersteund.

De weg die de Zon door plaatsing in teken, huis – leefomstandigheden – en aspect aangeeft, is zéér belangrijk als levensvoorwaarde voor je. Komt je Zon nog niet goed tot zijn recht, kan jouw leven er een stuk minder ‘zonniger’ uit zien. De Zon vertegenwoordigd dus jouw unieke, scheppende kracht die alle andere horoscoop-inhouden, zoals planeten en andere technieken, met elkaar verbindt tot een samenhangend en geïntegreerd geheel.

Tips om nog meer tot je recht te komen met de energie van je Zonnekracht

 • Zorg voor voldoende rust en stilte.
 • Noteer je hartenwensen.
 • Ga terug naar je kindertijd en onderzoek wie je vroeger was en wat je wilde worden.
 • Neem een paar keer per dag een moment om je te verbinden met je hart, door je handen op je hart te leggen en je ogen te sluiten.
 • Visualiseer een fluwelen koord en laat deze via het gebied van je derde oog – 6e chakra – naar beneden glijden naar je hart en vandaaruit naar je basischakra – 1e chakra.
 • Kennis geeft je bewustwording en kracht. Consulteer eens een professioneel astroloog.
 • Begroet de Zon.
 • Drink zonnethee.
 • Laat je hart je gids zijn

 

Kiezen voor bewustzijn is dé sleutel voor jouw persoonlijke groei. Het licht en de kracht van de Zon wijst je vanuit jouw sterrenbeeldkleuring de weg naar je innerlijke wijsheid.

 

 

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *