Chinese horoscoop paard: Unieke Eigenschappen, Liefdesleven + Tips

Als je bent geboren onder het Chinese gesternte Paard, glanzen je manen het mooiste als je onbeteugeld en vrij in het leven kunt staan. Je bent de cocktail van uitgelatenheid en tegelijkertijd vurig, met daarbij de kers van een innemende persoonlijkheid. Wat je in dit artikel gaat ontdekken:

 • Wat maakt het Paard uniek
 • Een heldere kijk in je kwaliteiten
 • Je liefdesleven en vriendschappen

Geboortejaren van het Paard

 • 15 februari 1942 t/m 4 februari 1943 (Water-Paard)
 • 3 februari 1954 t/m 23 januari 1955 (Hond-Paard)
 • 21 februari 1966 t/m 8 februari 1967 (Vuur-Paard)
 • 7 februari 1978 t/m 27 januari 1979 (Aarde-Paard)
 • 27 januari 1990 t/m 14 februari 1991 (Metaal-Paard)
 • 12 februari 2002 t/m 31 januari 2003 (Water-Paard)
 • 31 januari 2014 t/m 18 februari 2015 (Hout-Paard)
 • 17 februari 2026 t/m 5 februari 2027 (Vuur-Paard)
 • 4 februari 2038 t/m 23 januari 2039 (Aarde-Paard)

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over het Chinese Paard

Je karaktereigenschappen maken je tot een sociaal, bewegelijk wezen met enorme kwaliteiten die je dan ook uitstekend weet te benutten. Je bent sociaal vaardig, beschikt over een goede humor en geniet van de vele contacten om je heen. Door je brede interesse en verfijnde vorm van communicatie ben je ook een graag geziene persoonlijkheid en leggen mensen graag contact met je, wat al snel uitdraait op een goed gesprek. Je weet wat je wilt Paard en samen met je charmant overkomen krijg je meestal dát voor elkaar wat in je planning ligt. Als je eenmaal je zinnen ergens op hebt gezet, laat je dit niet meer los en beschik je over een enorme wilskracht om door te gaan. Dit, ondanks tegenslag op je weg. Je bent energiek en bent met je aanstekelijke humor de gangmaker op ieder feest. Met je lichte geest weet je overal wel iets positiefs van te maken en zie je overal al snel de humor van in. Je vindt het dan ook lastig om met personen om te gaan die lang blijven steken in zwaar op de hand zijn. Hier heb je zelf helemaal niets mee en ben je jezelf bewust van de schitterende mogelijkheden die het leven biedt. Besef dat dit een bewondering waardige en stuwende kracht van je is en dat deze sprankelende power je veel brengt. Vanuit de mindset theorie – je wordt wie je denkt dat je bent – is dit natuurlijk mooi meegenomen. Het tilt je altijd weer omhoog en brengt je vooruit. Dit werkt ook aanstekelijk op je omgeving. Onafhankelijk kunnen zijn is je pré. Het liefst galoppeer je ongetemd door de natuur, zodat de vurigheid en kracht in je alle ruimte kunnen krijgen. Vrijheid is de lucht die je inademt en je de levensenergie verschaft om al je talenten vorm te geven. Je bent dan ook een persoonlijkheid die veel tegelijkertijd doet. Dit kan je lang volhouden, zonder dat je de draad ook maar enigszins verliest. Vaste planningen of langdurige routines passen niet bij je. Je sociale inborst en ondernemende temperament zijn uitermate geschikt om je in sociale kringen te begeven. Hierdoor ben je vaak te vinden bij gelijkgestemden. Bij de vereniging of sportclub breng je dan ook heel wat uurtjes door. Je houdt van sporten en het buitenleven en bent avontuurlijk ingesteld. Je houdt van reizen en vindt het heerlijk om nieuwe oorden te bezoeken. Het is je vrije geest die het nodig heeft om nieuwe ervaringen op te doen en het leven te leven. Als je naar je agenda kijkt, is deze dan ook behoorlijk volgepropt en hiermee kan je jezelf soms op het randje brengen van vermoeidheid. Je doet er dan ook verstandig aan om met je vurige enthousiasme en rusteloosheid, regelmatig een dag voor jezelf te plannen om uit te rusten en in de loungestand te stappen.  Iets meer discipline zorgt voor focus en kan je nog meer resultaten brengen.

Geld en bezittingen

Je beschikt over een enorme wilskracht en doorzettingsvermogen en hiermee scoor je succes Chinees Paard. Voor het onderhouden van je werkrelaties scoor je het cijfer tien. Je bent je ervan bewust dat het die contacten zijn in samenwerking, wat goed moet ‘boteren’. Je veelzijdigheid en welbespraakt zijn maken je tot een uitstekende multitasker. Een baan in de verkoop, media, of het begeleiden van reizen, maken je blij en bieden je ook de vrijheid om te kunnen glanzen. Dit is namelijk wel een must. Natuurlijk staan de sportwereld en een baan in de vrije natuur je ook op het lijf geschreven. Je hebt het nodig om in contact met anderen te zijn. Van je inkomen geniet je en past materialisme niet bij je, alhoewel je wel van de kwaliteit bent en dus een goede smaak hebt. Met je aanwinst doe je lang en ben je in tegendeel tot je vrije karakter, niet veranderlijk. Dit maakt je ook tot een spaarzame persoonlijkheid. Je woning is dan ook mooi en sfeervol ingericht echter, ben je hier ook praktisch en handig in omdat je niet veel thuis bent te vinden. Als je thuis bent is het er altijd levendig en bruist het van de gezelligheid. Als gastvrouw of gastheer scoor je uitstekend. Als je vaste lasten zijn betaald, kan je ook makkelijk geld uitgeven en genieten je geliefden zeker mee. Je bent vrijgevig, houdt van het uitgaansleven en zal op de vele terrasjes te vinden zijn en draagt de lijfspreuk ‘Hakuna Matata’ – Geen zorgen voor morgen.

Liefdesleven

Je bent hartstochtelijk, sensueel en lichamelijk ingesteld en uiterst zorgzaam in de liefde. Van iemand houden waar je dezelfde liefde en ultieme verbinding voor terug krijgt vindt je heerlijk. Hier ben je ook trouw in. Echter, is onafhankelijkheid in je liefdesleven, je eigen ruimte en bewegingsvrijheid hebben belangrijk. Je zou je snel beperkt en verstikt gaan voelen. Met zogenaamde routineklussen, zoals de boodschappen en de was, heb je niets. Ook hierin is het je vrije geest die het op jouw moment wilt doen. Als ouder ben je zeer betrokken bij je kinderen en weet je hen aan te moedigen in hun eigen authenticiteit. Geboren onder de Chinese horoscoop Paard, heb je als geen ander het besef hoe belangrijk het is om innerlijke vrijheid te mogen ervaren. Met deze vrije geest wil je de kinderen graag voeden. Wel is het zo dat je prima de grenzen weet aan te geven in de opvoeding. Hierin ben je zeer duidelijk en een uitstekende opvoeder.

Tips

Je levendigheid en sprankelende eigenschappen werken aanstekelijk. Wees hiermee een inspirerend voorbeeld voor anderen en laat de wereld zien hoe belangrijk het sociale aspect is. Lichaamsbeweging en de buitenlucht zullen je blijven uitnodigen. Neem hier dan ook ruim voldoende te tijd voor.

Blijf galopperen met je wilde, gekleurde manen en via luchtsprongen de zonsopgang tegemoet gaan!

   

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

3 Reacties op "Chinese horoscoop paard: Unieke Eigenschappen, Liefdesleven + Tips"

 1. Ilona coenraats says:

  Ik vond het heel interessant om te lezen, en het rare is dat 9 van de 10 dingen ook echt bij mijn karakter hoorden…. Heel speciaal hoe dat allemaal zo werkt… maar ik geloof er in .. m. V. G. Ilona coenraats

 2. Darlene says:

  Hallo ik ben Darlene 32 jaar uit Boxtel en ik wil even kwijt dat het allemaal klopte en verbluft ben gezien de correcte karakteristieke eigenschappen. Hierdoor voel ik mij herboren. Ik zal de zomer als een steigerend paardje tegemoet gaan galopperend met m’n manen door de wind. Nog een shoutout naar Adolf. Dankzij hem ben ik hier terecht gekomen.

 3. Alinda says:

  In het boekje "acupunctuur in 1 dag" staat dat niet. 1966 maar 1978 het jaar van het vuurpaard is. Het gekke is dat ik daar verder nergens iets over terug kan vinden.. enig idee?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *