Wat is een Nieuwetijdskind en is Mijn Kind het?

Kinderen krijgen en opvoeden in deze ‘nieuwe tijd’ boordevol veranderingen, vraagt nogal wat van je als ouder. De steeds weer vernieuwde inzichten nodigen je uit tot aanpassingen. Dit alles maakt deze periode tot een interessant en dynamisch geheel, maar stelt je natuurlijk bijna iedere dag weer voor bijvoorbeeld vragen als; doe ik het wel goed, neem ik de juiste beslissing en zie ik niets over het hoofd.

Natuurlijk wil je als ouder je kind optimaal begeleiden, zodat het als een prachtige bloem, vol unieke kwaliteiten tot bloei kan komen.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken:

 • Wat zijn de kenmerken van een nieuwetijdskind
 • Hoe zorg je als ouder dat je kind in zijn of haar kracht komt te staan
 • Herken je jezelf als nieuwetijd ouder

Nieuwetijdskinderen oftewel hoog gevoelige kinderen

Meestal wordt er in de praktijk contact opgenomen door de ouder of opvoeder als men tegen problemen, oftewel uitdagingen in de opvoeding stuit. Na vol aandacht hiernaar te hebben geluisterd, kriebelt er bij de professionele nieuwetijds begeleiders en kindercoaches, het humoristische verlangen om te reageren met het antwoord; Geweldig en proficiat! Ik mag u feliciteren met het prachtige gegeven dat uw gezin verrijkt is met een bijzondere gift. U heeft namelijk een nieuwe wereldburger op deze wereld gezet, die behoort tot het nieuwe mensenras – zoals beschreven in mijn artikel Helderziende, je zesde zintuig en je intuïtie als kracht.

De grootste uitdaging voor je als ouder is om het ‘geconditioneerd zijn vanuit je verleden’ achter je te kunnen en durven laten en je ogen opnieuw weer te openen.

Dit is belangrijk, om door de ogen van je kind te kunnen kijken. Als je hier voor kiest, staat je bovendien een waardevolle ontdekkingsreis te wachten. Je leert namelijk te kijken vanuit het interessante gegeven dat je kind je spiegel is en dat je in feite wordt uitnodigt, naast het begeleiden van je nieuwetijdskind, ook zélf een waardevolle, persoonlijke ontwikkeling aan te gaan. Een groeiproces waarin je jezelf en je pure ‘Ik’ weer terugvind.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

De kennis en inzichten

Wat een ontzettende belangrijke stap is, dat je als allereerste onvoorwaardelijk achter je kind gaat staan.

Praten met de docent of arts, waarin je kind als tweede persoon functioneert en dus niet betrokken wordt tijdens het gesprek, is een situatie welke zeer schadelijk is voor de emotionele ontwikkeling van je kind.

Je kunt de klok er op gelijk zetten. De diagnose van ‘nieuwetijdskind’, is aan de orde van de dag. In de psychiatrie en psychologie ontving een kind zo’n 20 jaar geleden de stempel, van de term MBD; Minimal Brain Dysfunction oftewel hersenstoring.

Een verzamelterm, waaronder je valt als de psychiater of psycholoog geen diagnose kon stellen, maar waarin je kind in ieder geval in een hokje geplaatst kon worden.

Tegenwoordig wordt deze term niet meer gebruikt en veranderen de benamingen mee na het vinden van weer een diagnose, welke niet onder een hoedje te vangen is. Er vindt dus een herschikking plaats welke bijvoorbeeld op dit moment vallen onder de thermology van ADHD of ADD. Het is natuurlijk te begrijpen dat wij als mens behoefte hebben aan een structuur echter, met alle ernstige gevolgen van dien voor het kind.

De mens is energie

Dankzij de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van de fijn technologie, is wetenschappelijk te concluderen dat je lichaam en natuurlijk het lichaam van een kind, is opgebouwd uit biljoenen cellen, moleculen deeltjes. Deze deeltjes hebben allemaal weer een eigen snelheid en uniekheid in trilling en daarmee hun eigen kwaliteiten en eigenschappen. Met z’n allen samen vormen zij je lichaam en je energievelden.

Deze worden ook wel Chi, prana, energie of levenskracht genoemd en deze trillingen kunnen bijvoorbeeld via de welbekende ECG of EEG, via je hart en hersenen worden gemeten.

Tegelijkertijd is alles wat je om je heen ziet aan bloemen, planeten, dieren, planeten, huizen, water, vuur, lucht opgebouwd vanuit energie en is dit alles continue in beweging en ontwikkeling. De quantummechanica nodigt je uit tot een nieuwe manier van denken en kijken namelijk, dat alles opgebouwd is uit energie en met elkaar is verbonden. Materie is vaste- grofstoffelijke energie.

Hoe komt dit vervolgens tot uiting;

Je beschikt net als in de natuur en de dierenwereld over een soort trilling haartjes, voelsprietjes en energie. Deze staan vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week aan en functioneren als een soort communicatiemiddel. Dit, zodat je altijd voorbereid bent, alert kunt zijn en zoals de ontwikkelingen nu zijn, wordt er een hele nieuwe vorm van communicatie ontdekt.

Eigenlijk ben je dus zelf een wandelende energiebol en straal je onafgebroken trillingen en frequenties van licht uit. Je ben zelf een radarsysteem en pikt ook alles vanuit dit systeem op. De opbouw hiervan is fijnstoffelijk van structuur.

Vanuit de huidige kennis nu, gaat men er van uit dat bij nieuwetijdskinderen en nieuwetijdsvolwassenen, oftewel de nieuwe generatie, deze ‘sensoren’ sterk ontwikkeld zijn. Dit verklaart natuurlijk ook dat nieuwetijdskinderen trillingen en energievelden kunnen voelen en zelfs zien. Met andere woorden, hoog gevoelige kinderen nodigen je als volwassene uit om open minded te zijn. Simpelweg omdat zij dichter bij de moderne natuurwetenschappen staan.

Hoe ga je om met nieuwetijdskinderen

Om de eigenschappen van het overgevoelige kind te herkennen, vraagt het van de ouder en verzorger oplettendheid, een uitermate goed observeringsvermogen met daarbij ook heel goed kunnen luisteren wat je kind je wilt vertellen.

De fijnstoffelijke vibraties, de energie die uit een mindere dichtheid is opgebouwd, zijn voor je kind heel goed zichtbaar en behoren dus voor je kind tot de realiteit.

Maar hoe vertel je iets wat je wel kunt zien, maar voor de ouder niet. Omdat ook de intuïtie en het ‘weten’ van je kind haarzuiver is afgestemd, voelt hij of zij dat je niet kunt zien of voelen wat je kind wel ziet. Er niet over durven praten, uit angst dat het niet geloofd wordt, niet serieus genomen wordt en weggewuifd wordt als een geintje, maakt je kind ontzettend onzeker. Dit, met alle gevolgen van dien. Behandel je kind daarom met respect en geef hem of haar erkenning in het gezin en de familieleden.

Het is ontzettend belangrijk de tijd te nemen om te luisteren naar je kind. De signalen serieus te nemen omdat het kind er juist over wilt praten. Zo kunnen ernstige, emotionele problemen voorkomen worden. Het kind kan namelijk veel problemen krijgen met die onzichtbare werelden. Uiteindelijk kunnen zij met iemand contact leggen en praten echter, wordt ook deze deur gesloten. Zo wordt het kind op zichzelf teruggeworpen. Leg daarom ook uit waarom je iets doet. Het kind weet en voelt of je oprecht bent of niet en heeft je veiligheid en support nodig. Ook om je helemaal te kunnen begrijpen.

Ondersteun daarom het zelfbewust kunnen kiezen en grenzen aan durven geven. Wees altijd hun vriend, onvoorwaardelijke liefde en betrouwbaar maatje en vier vooral dát wat zij behaald hebben.

De hoog sensitieve aanleg van deze kinderen is dermate groot, dat zij meer zien, voelen, horen en weten dat de ‘gemiddelde’ mens, voor zover je nog over gemiddeld kunt spreken. Ieder mens is verbonden met deze ‘nieuwetijd ontwikkeling’. Ook jij doet hieraan mee en bent er middenin belandt.

Velen zien hoog gevoeligheid en nieuwetijdskinderen als een soort afwijking of zelfs ziekte. Helaas komt het ook voor dat medicatie via de farmaceutische industrie gebruikt worden, zoals het bekende ritalin of concerta. Er is inmiddels bekend dat deze medicatie ernstige bijwerkingen vertonen. Wil je hier meer over weten, zijn de artikelen van bijvoorbeeld de Hongaarse arts Gabor Lenkei (auteur Censuur) absoluut de moeite waard.

Alle nieuwetijdskinderen reageren bijzonder goed op natuurgeneeskunde, Bachbloesemremedies, voedingsleer- en de belangrijke aanpassingen hierin en energiebehandelingen zoals Reiki.

Je zult begrijpen dat al deze ontwikkelingen voor kinderen moeilijk te bevatten zijn. Zij begrijpen al niets van de grote buitenwereld, laat staan dat er dan ook nog de uitdaging ligt om in deze maatschappij een plekje te bemachtigen met je hoog gevoeligheid.

Samen met je kind(eren) is er de opdracht om een grote verandering in deze wereld te volbrengen en het klinkt cliché, maar deze start toch bij jezelf als ouder. Het vraagt namelijk van je als ouder om bewust te worden, bewust te zijn en naar de wijsheid van je kind te luisteren.

Wees je er ook bewust van dat er een massabewustzijn gaande is. Immers, alles is opgebouwd uit energie en met z’n allen vorm je één groot energie netwerk. Het gevaar hiervan is dat je onbewust meetrilt op dat lager bewustzijn – ego, angst.

Samen met alle nieuwe generatiekinderen, nieuwetijdsvolwassenen heb je als ouder de taak om levens beschouwende zaken die bij oude kennis – oude tijd – horen te doorbreken. Je mag nu leren op een hele andere wijze naar het leven te gaan kijken. Dan help je mee de wereld te veranderen en hogere kennis alle ruimte te geven en bied je een enorme belangrijke bijdrage aan het veilig kunnen ontluiken van het nieuwetijdskind. Jezelf los maken van massabewustzijn doe je door simpelweg je eigen filosofie, intuïtie en weten trouw te worden en te blijven.

Ga dus niet mee in de menigte en volg jouw waarheid, intuïtie, gevoel en innerlijk weten. Regeringen en wereldleiders met een gesloten blik, ondersteun je hier natuurlijk niet mee. Zij resoneren het liefst verder en behouden de macht door iedereen maar slapende te houden.

Hoe herken je het nieuwetijdskind

De opsomming die hieronder volgt om je nieuwetijdskind te herkennen is slechts een klein deel, omdat het letterlijk definiëren van deze sensitieve mensen onmogelijk is:

 • ADHD
 • Wijze uitspraken vanaf zeer jonge leeftijd
 • Doorgronden van situaties en omgeving
 • Dyslexie en dyscalculie
 • Groot rechtvaardigheidsgevoel
 • Dromerig
 • Sterk intuïtief
 • Hoogbegaafd
 • Origineel
 • Heel gevoelig emotioneel reageren
 • Eigen wijsheid
 • Voedingsallergieën
 • Huidgevoeligheden
 • Slaapproblemen
 • Angstig of boos
 • Teruggetrokken
 • De natuur is belangrijk
 • Grote voorkeur vegetarisch te zijn

Nieuwetijdskinderen en voeding

Je kunt het leven en je lichaam zien als één energiestroom, waarin energie voortdurend in beweging is. Stagneert deze stroom, dan treedt er een verstarring op in de vibraties en functioneren de zogenaamde tussenschakeltjes zwakker. Het hele natuurlijke, lichamelijke- en biologische ritme raakt verstoord.

De band met de natuur, een natuurlijke eet- en leefwijze en het ritme van dag en nacht zijn uitermate belangrijk om gezondheid van lichaam, ziel en geest te kunnen handhaven. Ook het ritme van dag en nacht, de Zonsopkomst en Zonsondergang, net zoals het leven op de cycli van de Maan, ondersteunen het bioritme van het nieuwetijdskind en de nieuwetijdsvolwassenen enorm. De natuurlijke energiestromen worden hierdoor weer vloeiend en nieuwe balans ontstaat.

Misschien heb je al gemerkt dat je kind extreem reageert op kunstmatige voedingsadditieven zoals suikers en de befaamde E-nummers, de kleur- geur- en smaakstoffen. Gezonde en bewust voeding zijn van cruciaal belang.

Vermijdt absoluut alle suiker, vervangende suikers en ook honing. Honing wordt in het lichaam omgezet in salicylaten – stoffen die van nature in veel planten voor komt om deze te beschermen tegen insecten en ziekten – , wat ook hyperactiviteit kan veroorzaken.

Voeding zoals onderstaand zijn vergif 

 • Hamburgers en ander voorbereid gekruid vlees
 • Zoutjes
 • Koekjes, cake, taart
 • Chocolade tot 70% cacao
 • Vla
 • Kant en klare dressings
 • Drinkyoghurt
 • Ketchup
 • Snoep
 • Fritessaus
 • Frisdranken
 • Sappen gevuld met ‘hulptoevoegingen zoals smaakversterkers

Hier reageert je nieuwetijdskind extreem op. Maak er daarom een fijne vrijetijdsuitdaging van om op een andere wijze en eigenlijk weer op natuurlijke wijze, bewust te leren eten. Dit is niet alleen gezond voor jezelf, maar je helpt je kind ontzettend om in balans te blijven.

Vermijdt alle verleidingen van de reclamecommercials op televisie, tijdschriften, social media en stap zowel voor jezelf als je hoog gevoelig kind over op de pure, ecologisch eerlijke en biologische voeding en verzorgingsproducten voor het lichaam.

Eczeem, astma, hyperactiviteiten worden hierdoor voornamelijk voorkomen. Je zou kunnen zeggen dat de hele markt zo vercommercialiseerd is, dat er alles aan wordt gedaan om je boodschappen in te slaan.

Nieuwetijdskinderen geven via hun hele ‘zijn’ de boodschap, dat een natuurlijke leef- en voedingswijze onontkoombaar is om een gezond te kunnen leven. Het is aan jou als volwassen mens om hierin de leiding te nemen.

 

Het onderdeel ‘vlees’ staat niet in het voedingsrijtje – welke absoluut langer te maken is, door de experts – vernoemd en verdiend zeker een aandachtspunt. Wat belangrijk is aan de wijsheid van het nieuwetijdskind over te laten, of het wel of geen vlees wil eten.

Ooit heeft de mens zichzelf boven het dier verheven en vanuit hebzucht en arrogantie een massa industrie gecreëerd van het eten van vlees. Het dier is massaal naar de slachtbanken gedreven. Dit, onder erbarmelijke leef- en vervoer omstandigheden. Gevoed met synthetische middelen zoals antibiotica’ s, mishandeld, weggerukt bij hun moeders met ernstige trauma als gevolg. Angstige en zieke cellen oftewel vlees….

Als je de inzichten, kennis en wetenschappelijke logica volgt, dat alles levende energie is. Dat de hele schepping is opgebouwd uit energiefrequenties, kan je jezelf misschien voorstellen dat het eten van een dier en zijn of haar vlees opgegroeid onder erbarmelijke omstandigheden, ziekmakend is voor de mens, het milieu en zeker voor de hedendaagse nieuwetijdsmens en zijn nieuwetijdskind.

Vlees van een dier en een eitje van een blijde kip wat vreugdevol, vrij en onbevangen in vrijheid heeft geleefd met gezonde voeding, is van cruciale betekenis om de wereld, het klimaat en de nieuwetijdsmens weer gezond te maken.

Goed kijken doe je met je hart; het essentiële is namelijk onzichtbaar voor het oog. – Antoine de Saint-Exupéry –

Heb je vragen na het lezen van dit artikel, schroom niet en neem contact op met Sandra.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *