Chinese horoscoop Hond: Unieke Eigenschappen, Liefdesleven + Tips

Ben je geboren in het Jaar van de Hond, draag je het waardevolle levensmotto van humaniteit en betrouwbaarheid. Je bent de elfde in volgorde van de Chinese astrologie en dierenriem en hiermee draag je tegelijkertijd het meestergetal – een kwaliteit die je bijzondere informatie kan verschaffen op het gebied van je spirituele authenticiteit.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken:

 • Wat maakt de hond zo bijzonder
 • Wat beteken je voor de maatschappij
 • Je liefdesleven

Geboortejaren van de Hond

 • 14 februari 1934 t/m 3 februari 1935 (Hout-Hond)
 • 2 februari 1946 t/m 21 januari 1947 (Vuur-Hond)
 • 18 februari 1958 t/m 7 februari 1959 (Aarde-Hond)
 • 6 februari 1970 t/m 26 januari 1971 (Metaal-Hond)
 • 25 januari 1982 t/m 12 februari 1983 (Water-Hond)
 • 10 februari 1994 t/m 30 januari 1995 (Hout-Hond)
 • 29 januari 2006 t/m 17 februari 2007 (Vuur-Hond)
 • 16 februari 2018 t/m 4 februari 2019 (Aarde-Hond)
 • 2 februari 2030 t/m 22 januari 2031 (Metaal-Hond)

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de Chineese horoscoop Hond

Je bent uitermate vriendelijk en zorgzaam en bent altijd bereid om tijd vrij te maken om naar de ander te luisteren als er hulpvragen zijn. Je zult herkennen dat er al velen op je schouder hebben uitgehuild en dat je met je rustige uitstraling, de juiste gebaren en woorden hebt uitgesproken. Als persoonlijkheid ben je geliefd en word je zeker gewaardeerd.

Er wordt weleens gezegd dat de Hond de trouwste vriend van de mens is. Zij zijn altijd trouw, loyaal en hebben een hoge beschermingsfactor. Je kunt altijd op hen trouw zijn aan. Als metafoor sluit dit uitstekend aan bij je karaktereigenschappen. Je bent plichtsgetrouw en komt de afspraken die je hebt gemaakt ook altijd na. Belangeloos kan je jezelf inzetten voor de maatschappij en vertegenwoordig je de steunpilaren die nodig zijn om het kaft van het koren te onderscheiden en de stabiliteit te creëren waar nodig is. Je hebt een allergie op het gebied van onrechtvaardigheid en hebt er ook absoluut geen probleem mee om uit te spreken wat je op je hart hebt.

Je bent de Robin Hood van deze moderne maatschappij en houdt er een principiële, praktische en ruimhartige gedachtegang op na. Een gelijkwaardige verdeling over de aardbol is dan ook een ware stimulans voor je.

Als Chinese horoscoop hond, ben je minder gesteld op risico’s. Je bent voorzichtig en een tikkeltje conservatief. Je bent erg gesteld op houvast aan de zaken die zich al bewezen hebben. Dit maakt je tot een stabiele persoonlijkheid, die het leven het liefst eenvoudig houdt. Je focust je het liefst op de zaken waar je al veel mee hebt opgebouwd en dat dit goed uit pakt, heeft zich al diverse malen bewezen. Je bent dan ook geen type die voortdurend van het ene naar het andere overstapt en gaat niet over één nacht ijs. Heb je eenmaal je roeping gevonden, blijf je daarop je vaardigheden ontwikkelen en gestaag opbouwen. Hiermee zorg je voor een stevige en vruchtbare fundering waar je imperium stevig op gegrondvest is.

Dat je praktische instelling je al veel gebracht heeft, is in de tijd al bewezen. Hiermee ben je dan ook een ware inspiratiebron voor anderen. Toch heb je niet altijd het vertrouwen in jezelf. Deel je onzekerheden met iemand die je vertrouwt. Dit lucht op en kunnen nieuwe inzichten hun werk doen.

Buiten je expertise is het wellicht goed dat je af en toe je horizon verbreed. Af en toe een frisse uitdaging of activiteit kan je veel goed doen lieve Hond.

Je vindt het prettig om deel uit te maken van een groep met gelijkgestemden. Met grote inzet in initiatieven sta je op de voorgrond en vervul je daarbij een belangrijke schakel in het geheel. Daarbij geniet je ook ontzettend van activiteiten buiten in de natuur. Het liefst zijn het groepsactiviteiten waar je hele gezin bij betrokken is. De voetbal- of hockeyclub in de buitenlucht, op de zaterdagwedstrijden en daarna met z’n alle gezellig op het terras buiten, betekenen ultiem genieten voor je.

Geld en bezittingen

Je krijgt een goed gevoel als je iets nuttigs en zinvols kunt doen. Als je eenmaal je passie gevonden hebt, kan je met dát wat je hebt bereikt tot de toppen reiken. Met een enorm geduld en groot inzettingsvermogen ga je integer te werk. Als je diensten verricht voor een opdrachtgever of werkgever kan deze ook absoluut vertrouwen op je inzet. De kwaliteit waarmee je het werk aflevert is van uitstekende kwaliteit. Aan leiderschapskwaliteiten ontbreekt het je niet.

Daarbij gaat je hart vooral uit naar dienende beroepen zoals een beroep in de politiek, onderwijs, rechtspraak, de zorgsector en ziekenhuisinstellingen. Geld interesseert je niet zo. Wat belangrijker voor je is dat je een bevredigend gevoel hebt dat je inzet aan de degenen die betrokken zijn, niets tekortkomen. Materiële zaken zijn minder belangrijk voor je. Je geniet vaker meer van geld uitgeven aan anderen, dan dat je hierin aandacht aan jezelf besteed.

Je bent traditioneel ingesteld en dit ademt ook de hele sfeer in en rondom je woning uit. De stijl van klassieke atmosfeer trekken je aan, waardoor je huis een tijdloze sfeer heeft. Alles is schoon en netjes en tegelijkertijd ook vooral knus en gezellig. Met je creativiteit en inzichtelijk vermogen, stel het je uitermate tevreden als je mooie second hand artikelen kunt bemachtigen. Waarom meer uitgeven en de wereld verpesten met materialisme als er zoveel te vinden is.

Liefdesleven

Je bent geen type die zich halsoverkop stort in een vurig liefdesavontuur. Graag neem je de tijd voor een rustige opbouw, waarin je natuurlijk niet vergeten te genieten van de liefdes perikkelingen van Amor. Je wilt graag de juiste beslissing nemen voordat je hart zich verbindt met een partner. Heb je dit eenmaal gedaan, ben je een hele trouwe, liefdevolle en serieuze partner. Geboren onder het Chinese sterrenbeeld Hond, neem je een vaste relatie heel serieus.

Als ouder ben je graag het goede voorbeeld en geef je alles om het voor je kinderen zo makkelijk mogelijk te maken. Zolang het je kinderen en geliefden maar goed gaat, zet je jezelf op de tweede plaats. Je kunt op fantastische wijze alle ballen omhooghouden in het gezin, je werk en het huishouden. Een goedgevulde voorraadkast en het open haardvuur die brand voor je geliefden, stemmen je dik tevreden.

Waak ervoor dat je niet over je eigen grenzen gaat en schakel regelmatig een time out in om bij te komen en jezelf de welverdiende aandacht te geven.

Tips

Als betrouwbare en loyale vriend haal je alles tevoorschijn om er te zijn. Vergeet hierin vooral jezelf niet. Geef aandacht aan jezelf, zodat je de juiste balans weet te behouden. Geef je grootmoedigheid vooral aan de zwakkere in de samenleving. Zij hebben je hoge beschermingsfactor nodig.

Je bent een ware geluksbrenger Hond!

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

2 Reacties op "Chinese horoscoop Hond: Unieke Eigenschappen, Liefdesleven + Tips"

 1. Andre says:

  Wordt een beetje ziek van de oplichtingspraktijken .constant bedelen om geld ?
  Ga verdorie werken en laat de mensen met rust

 2. Andre says:

  Hoe kun je jezelf professioneel noemen over een onderwerp dat gaat over geluk van de mensen ??

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *