Wat engelenkaarten voor jou doen + Hoe je contact legt met engelen

Je hebt het vast wel eens ervaren. De juiste persoon die op je pad kwam op het moment dat je de weg kwijt was, of die aanwijzing welke letterlijk uit de lucht kwam vallen op het juiste moment.

Ineens een heldere ingeving, of een bijzondere geur. Of zelfs een ultieme, zachte streling langs je huid en een onbeschrijfelijke warmte om je heen, toen je het écht niet meer zag zitten. Misschien heb je wel eens de ervaring opgedaan om inzicht te krijgen via een Engelenkaart.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken:

  • Wat kunnen engelenkaarten voor je betekenen
  • Wat zijn engelen
  • Hoe kan je zelf met engelen in contact komen

Engelen en hun onzichtbare communicatie

Al sinds mensenheugenis zijn engelen een boeiende inspiratiebron. Engelen zijn vertegenwoordigers in verschillende religies, waarin zij uitermate belangrijk zijn, voor de mens in grote tijden van nood. Door de duizenden jaren heen hebben velen hoop, ondersteuning en troost mogen ervaren. Toch blijft het een ongrijpbare en niet te omvatten materie en eveneens mysterie. Mocht je er voor open staan en lukt het je voorbij de objectieve kennis van engelen te gaan, is dit artikel zeker interessant voor je.

Misschien zijn je nieuwsgierigheid of innerlijk weten geprikkeld en is de tijd aangebroken om meer over deze hemelse kennis te weten te komen. Dit, zodat je uiteindelijk ook de stap waagt in tijden van grote storm om te vragen naar steun, liefde, troost en heling.

Er zijn er maar weinigen die een blik achter de sluiers kunnen werpen, waarin het interessante is, dat juist diegenen die het wel kunnen, een wereldwijd bereik hebben om hub engelenboodschappen te kunnen delen. Er zijn inmiddels enkele prachtige auteurs te vinden, met waardevolle ontworpen engelen kaarten en literatuur en artikelen over engelen zoals; Doreen Virtue, Patty Harpenau, Lorna Byrne en Hare Hoogheid Prinses Märtha Louise uit Noorwegen.

Als je pogingen doet om je blik te verruimen vanuit het rationele denken, zal het je niet lukken om de kennis van de engelen tot je te nemen. De kennis van engelen is van een andere orde en overstijgt iedere vorm van ratio.

Het oude testament omschrijft mysterieuze kennis over Angelology en de hiërarchie van engelen. Hier zijn door de jaren heen, schitterende en creatieve engelen kaartendeks uit ontstaan. Deze hebben zeker de belangrijke taak om de wereld opnieuw kennis te laten maken met de verborgen en in het verleden, verboden kennis van Angelology – Engelen – en dat er meer moet zijn tussen Hemel en Aarde. Een engelen legging voor jezelf bijvoorbeeld, is via de engelenkaarten overal te vinden, net zoals de online engelenkaarten leggingen. Op buitengewone wijze krijg je inzicht, innerlijke rust en vrede, in een vragen en levensthema’s welke je bezig kunnen houden.

Het is zeker boeiend om kennis te maken met de onzichtbare en fijnstoffelijke krachten en machten van de schepping.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

De onzichtbare werelden

Engelen zijn de onzichtbare machten van de schepping. Zij zijn boodschappers en verbinden maar al te graag je dagelijkse en materiële bestaan met alles waar het leven uit is opgebouwd. Met anderen woorden, je bent vaak onbewust verbonden met een scheppingskracht die zo groot is, dat als je het probeert te beredeneren, ieder woord en iedere gedachte die je hieraan besteed, tekort doen schieten; namelijk de Divine energy, Goddelijke energie oftewel Scheppingskracht.

Door de engelen kan je in ieder geval meer leren begrijpen wat schepping is en hier helpen zij je dolgraag een handje mee. Wat interessant is als je jezelf verdiept in de bijbel.  Ooit is door de bijbel de schepping onderverdeeld in een zichtbare- en onzichtbare wereld. Wat natuurlijk ontzettend prettig is, dat er in deze tijd vele communicatieve bronnen zijn, waar je in werkelijk alle vertalingen prachtige, bezielde en gedurfde artikelen en ervaringen kunt lezen of beluisteren. Tijdschriften, boeken, films en natuurlijk de mogelijkheid om een gratis een engelenkaart te trekken, vallen hier zeker onder.

Wat belangrijk is dat je op je eigen houtje deze bijzondere en mystieke ontdekkingsreis maakt en dat je dát doet wat bij jouw persoonlijkheid past! Immer je hebt je unieke en eigen weg hierin af te leggen.

Wat is een Engel

Voor zover er een specifieke beschrijving aan een engel kan worden gegeven, is het interessant om te weten dat ‘Engel’ boodschapper betekent. Engelen zijn er met hun hemelse functie, om op praktische wijze te functioneren en de kloof tussen Hemel en Aarde minder groot te maken. Zij beschermen, zorgen, inspireren en dragen de kennis over, zodat harmonie een steeds groter bereik krijgt in deze 20e eeuw. Engelen zijn wezens die buiten tijd en ruimte bestaan. Engelen hebben geen leeftijd en geen geslacht.

Vanuit de traditie worden engelen afgebeeld als prachtige wezens met verenvleugels. Hierover zijn de mooiste en fantasierijkste beelden en kunst ontstaan. Buiten deze indrukwekkende verschijningsvorm, verschijnen engelen in verschillende gedaanten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een dier, een lichtstraal, een light orb – lichtbol – of als mens. Ook verschijnen engelen als een bloemengeur of mirre – gomhars van de plant Commiphora.

Iedereen kan engelen ervaren. Meestal spreken zij als eerste je zintuigen aan om hen te kunnen ervaren. De meeste mensen die met engelen in contact zijn geweest, hebben niet iets gezien, maar wel een ervaring gehad van geur, een etherische klank, een warme en beschermde aanwezigheid of een speciale smaak. Het is natuurlijk niet zo eenvoudig om te beschrijven hoe en wat het is. Echter, gevoelsmatig vertelt je ‘innerlijk weten’ je ‘intuïtie’ je dat je in contact bent geweest met een prachtig fenomeen. Iedereen die een ervaring heeft gehad met een engel, verandert hierdoor. Alsof er een snaar in je tot trilling wordt gebracht en wat smaakt naar meer.

Dit doet mij denken aan de bijzondere ervaring die mijn oudste dochter met haar vriendinnetje heeft gehad tijdens nieuwjaarsdag. Zij waren beide 5 jaar en besloten het gevonden vuurwerk af te steken in de tuin. Dit uiteraard zonder onze toestemming en 1 minuut later naar binnen stormend. Zij vertelden beiden ademloos dat op het moment dat het vuurwerk af ging, zij aan de andere kant van de tuin, zaten. Welnu, ik heb de engelen direct bedankt voor hun bescherming met de wetenschap dat kinderen altijd ontzettend eerlijk zijn. Hun verwondering en verbazing zijn mij altijd bijgebleven.

Het schattige boekje ‘Kinderen en Engelen’, beschrijft vele voorbeelden hierover en is zeker een aanrader over bijzondere momenten en ontmoetingen met engelen.

Engelen en orthodoxe christenen

Voor een orthodoxe christen zijn de engelen de onzichtbare, pure en onvoorwaardelijke en liefdevolle machten. Zij omringen de hele schepping en zijn de bemiddelaars tussen jou, de hemel en aarde.

Voor de orthodoxe christen is de heilige liturgie het hart van de kerk. Door deze liturgie en de bijbehorende gebeden – natuurlijk ook te vergelijken met een mantra – worden zij zich bewust van engelen en hun rol in de schepping. Deze liturgie wordt vergezeld van de aartsengelen Michaël en Gabriël, gezamenlijk met een engelenschare. Beide aartsengelen staan meestal prominent afgebeeld op de noordelijke en zuidelijke deuren van de kerk. Tijdens de start van het gebed bidt de priester; Dat met ons de engelen mogen binnentreden en samen met ons Uw hoogheid – de Schepping – mogen loven.

Je bent altijd met hen in contact en kunt als je een vraag hebt uitstekend via een kaart van de engelen antwoord krijgen. Men zegt dat er vanaf je geboorte een vaste beschermengel bij je blijft om je te begeleiden en dat er hierbij engelen komen en gaan, passende bij je levensfases op dat moment om je liefdevol te begeleiden.

Hoe haal je de wereld van Engelen dichterbij

Opnieuw in contact komen met de engelen is vooral een magische uitstap, wat van je vraagt om uit het vaste denken te stappen en wat je uitnodigt om je kinderlijke enthousiasme aan te spreken. Daarbij is het belangrijk dat je vertrouwd op jezelf en je natuurlijke intuïtie. Dat systeem in je, wat er vanaf je geboorte is en welke je in zekere zin hebt verlaten omdat je meer moest leren vertrouwen op je hoofd in plaats van je hart. Daarbij is je geleerd om het leven ‘verstandelijk’ te leren benaderen. Je hoofd is op de eerste plaats gekomen. Het vraagt wat van je geduld.

Alleen al door ervoor te kiezen, komt er een beweging op gang. Je hebt namelijk ‘ja’ gezegd tegen jezelf en deze boodschap pikken de engelen zeker op. Geleidelijk aan zal je merken dat er zich kwaliteiten in jezelf gaan ontwikkelen. Je ziel deint namelijk heerlijk mee op de trillingen en brengt de juiste persoonlijkheden en ontwikkelingen op je pad die bij jouw uniek zijn passen. De aanschaf van een engelenkaartendek, het lezen van literatuur of jezelf opgeven voor een engelencursus of engelenworkshop maken onherroepelijk in je wakker, wat al die jaren gesluimerd heeft. Namelijk het natuurlijke contact met engelen. Er worden vele trainingen gegeven om in contact te komen met engelen. Eigenlijk is het enige jezelf er opnieuw van bewust van te maken om met deze bijzondere materie om te gaan.

Engelenstenen zoals de Celestien en Seleniet zijn ook prachtige hulpbronnen om je te ondersteunen in het opnieuw open stellen voor de wereld van de krachten en machten, de engelen.

Je zoektocht wordt volbracht als je hart – de poort van inspiratie – verder open zal gaan als ontvanger. Leer daarom opnieuw blindelings te vertrouwen op je intuïtie en trek je regelmatig terug in de stilte. Neem iedere dag de ruimte voor een meditatief moment. Als je hiervoor kiest, zullen de engelen je iedere dag weer opnieuw verblijden en je omringen met hun onvoorwaardelijke liefde.

Wat belangrijk is, dat je de intentie uitzet en dat je iedere dag vraagt aan de engelen om je te assisteren. Stel je vragen ook specifiek.

Alles wat je in je werkveld – energie – neerzet, zal dan  ook in beweging komen. Dit geldt ook voor je gedachten en intenties. Hoe specifieker je vraagt, des te beter kunnen de engelen je bijstaan.

De negen Engelrangen

Wat prachtige informatie is, dat er vanuit de scheppingskracht negen engelrangen zijn ontstaan. Dat er ‘vele wegen naar Rome zijn’ en dat alles met elkaar verbonden is vind je terug in het volgende;

Het getal negen vind je ook terug in de Numerologie als de leraar; onbaatzuchtig en mededogen opbrengen. Het getal negen betekent in de Astrologische versie; de Zon als levenskracht, je zelfverwezenlijking en zelfcreatie. In de tarot betreft de negende kaart een hoge Arcanakaart; de Kluizenaar, wijsheid, studie en terugkijken naar je verleden om daar je al je leringen uit te halen en je vol opgedane kennis te vervolgen.

De engelen helpen je hier dolgraag een handje bij vanuit de negen engelrangen:

De Engelen van de zuivere aanschouwing en regeren over de Schepping

Serafijnen

De Serafijnen staan bovenaan de hiërarchie. Zij staan het dichtste bij de troon van de Goddelijke, Divine energie. Er wordt van hen gezegd dat zij zoveel licht uitstralen dat het voor je als mens onmogelijk is om naar hen te kijken. Vanuit de oudheid worden deze schitterende lichtwezens beschreven als engelen met vier gezichten en zes vleugels.

Cherubijnen

De Cherubijnen dragen alle Goddelijke kennis. Er wordt van hen vertelt dat zij naar de aarde worden gezonden als er grote doelen en projecten opgestart worden. De Cherubijn wordt vanuit de tradities als een prachtige sfinxachtige creatie afgebeeld.

Tronen

De Tronen staan de Goddelijke scheppende kracht bij, wanneer hij moet oordelen. De Tronen zijn de engelen van zuiver en diplomatiek kunnen aanschouwen. Zij worden dan ook beschreven als een groot lichtgevend wiel wat altijd in beweging moet zijn, met heel veel ogen zodat hen niets ontgaat.

De Engelen van het heelal en regeren over de kosmos

Heerschappijen

De engelen als heerschappijen zijn de middel managers en hebben als functie te heersen tussen de engelen die boven hen en beneden hen staan. Zij krijgen hun opdrachten van de Serafijnen of Cherubijnen en hebben als taak voor orde te zorgen in de kosmos. Er wordt van hen vertelt dat zij zich slechts in een enkel geval tonen aan een overledene, via een menselijk gedaante.

Machten

Deze indrukwekkende prachtige engelen hebben twee taken. Zij houden hun altijd wakend oog over alle aspecten van de natuurlijke wereld. Namelijk de planeten en de weersomstandigheden. Daarbij geven zij hun blessing – zegen – aan de materiële wereld. De Machten ontvangen hun opdrachten van het Goddelijke om wonderen te laten geschieden.

Krachten

De Krachten hebben als grote verantwoordelijke taak om de grenzen tussen hemel en aarde te bewaken. Zij beschermen de hemel tegen aanvallen van negatieve energieën en zorgen ervoor dat de overledenen de hemel veilig bereiken. Misschien heb je wel eens van de term ‘gevallen engelen’ gehoord – de verleiding van de negativiteit niet hebben kunnen weerstaan. Onder de Krachten zijn hiervan de meeste te vinden.

De Engelen van de wereld en hun regeren over de hele wereld

Voornaamsten

De Voornaamsten beheren het rijk der doden en beschermen de aarde. Zij richten hun wijze blikken op de steden en de afdelingen religie en politiek. Tegelijkertijd hebben zij meer vrijheden om hun wijze keuzes te maken, dan de engelen die onder hun regeren. De Voornaamsten kan je zien als de managers van de Aartsengelen en Engelen.

Aartsengelen

Deze belangrijke, bijzondere engelen dragen hun titel om duidelijk te maken dat zij in hiërarchie boven de ‘gewone’ engelen regeren. De Aartsengelen zijn belast met bijzondere taken, welke je hieronder kunt lezen onder het hoofdstuk ‘Aartsengelen’.

Engelen

In de hiërarchie staan zij dicht bij je als mens en dicht bij de overledenen. Deze schitterende groep werken samen met je en de wereld op macroniveau in alles. Zij beschermen gezinnen, kinderen, volwassen en ouderen op hoogwaardig niveau tegen aanvallen opgebouwd vanuit slechte energie.

De Zeven Aartsengelen

Als je jezelf nog niet hebt verdiept in Angelology en Aartsengelen, is dit hoofdstuk zeker interessant. Deze zeven aartsengelen, verbonden aan het mystieke getal zeven, regeren namelijk over de klassieke planeten – persoonlijke planeten – van ons Zonnestelsel. Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en de planeet Saturnus. De twee hemellichamen, de Zon en de Maan als de twee grote lichten.

Aartsengel Michaël en de Zon

Michaël heeft de heerschappij over de Zon. Vanuit de oude Mythologie wordt Michaël vertegenwoordigd door de Zonnegoden Helios, Apollo, Ra en Lugh. Aartstengel Michaël staat voor levenskracht, wat natuurlijk naadloos aansluit op de kracht van de Zon. In alle culturen vertegenwoordigt de Zon het scheppende principe.

Als magische voorstelling wordt Michaël afgebeeld als een krachtige en jonge persoonlijkheid, met lange blonde krullen en omhult met een gouden mantel. In zijn rechterhand draagt hij een gouden zwaard als symbool van bescherming voor alles wat vitaliteit en scheppende levenskracht in de weg staat. Hij straalt een beheerste spirituele kracht uit en strijd hij voor rechtvaardigheid.

Aartsengel Michaël kan je om hulp en wijsheid vragen voor alles wat betreft; persoonlijke ontwikkelingen, je financiën, werk en carrière, sport en welzijn wat betreft je fysieke lichaam en emotionele gemoederen. Hij is een genezende engel.

Aartsengel Gabriël en de Maan

Aarstengel Gabriël heerst over de vele gedaantes en hierbij behorende krachten van de Maan. Op de meeste illustraties worden de aartsengelen afgebeeld als iemand van het mannelijke geslacht. In feite zijn deze prachtige, in trillingen hoog geëvalueerde lichtwezens androgyn. Zij beschikken namelijk over de in balans zijnde mannelijke en vrouwelijke eigenschappen, oftewel yin en yang. In tijden van nood, zijn de engelen in staat meer aanspraak op de vrouwelijke- of meer aanspraak op de mannelijke eigenschappen te doen.

De Aarstengel Gabriël wordt afgebeeld als een wijze persoonlijkheid met de fase van ‘Wassende Maan’- opkomende Maan – op zijn voorhoofd. De zilveren mantel, als het kwikzilver van de Maan, omhult zijn lichaam. Het Maanlicht wordt gereflecteerd als een kristallen glas.

Aartsengel Gabriël schiet je te hulp als er zaken in je persoonlijke leven vermeerderd mogen worden. Hij beschikt over een bijzondere heerschappij, namelijk de paranormale krachten, astrale reizen, dromen en conceptie. Alle zaken die verbonden zijn met je als vrouw, je woning en je verbeeldingskracht.

Aartsengel Raphaël en de planeet Mercurius

De Aarstengel Raphaël is de heerser van de communicatieve krachten van de planeet Mercurius, ooit door de Romeinen benoemd. In het oude Griekenland was hij ook bekend als Hermes en bij de Egyptenaren als de bekende Thoth. De Noord-Europeanen benoemde hem Wodan of Odin.

Aarstengel Raphaël wordt als magische persoonlijkheid afgebeeld als een jonge persoonlijkheid, met het uiterlijk van een reiziger of pelgrim. Zijn lichaam wordt omhult door een gele mantel, een hoed met een veer en gevleugelde sandalen. Raphaël draagt een staf, omringt door twee slangen, het symbool van de Goddelijke genezer. Op het hoogste niveau functioneert Aartsengel Raphaël als gids en mentor, wanneer je ervoor kiest om de weg van spiritueel bewustzijn in te gaan.

Heb je vragen wat betrekking heeft op genezing en communicatie, maar ook zelfexpressie, kinderen en jongeren als opvoeding, vraag Raphaël via je gedetailleerde instructies om hulp en inzicht.

Aartsengel Anaël en de planeet Venus

De planeet Venus is verbonden met het prachtige lichtwezen en Aartsengel Anaël. Alles wat verbonden is met vruchtbaarheid, liefde en schoonheid is verbonden met Anaël. Vanuit de oudheid zijn het onder andere de Godinnen Aphrodite, Isis en Astarte die bekend waren. De prachtige beeldvorming die ontstaan is over Aartsengel Anaël, is een jonge persoonlijkheid welke schoonheid in al haar vormen en van zowel het vrouwelijke als het mannelijke toont. Een lange groene mantel en lang zwart haar zijn samen gebonden via een krans van wilde bloemen en rozen.

Heb je vragen op het gebied van de liefde en romantiek, vriendschappen, kunsten en muziek evenals liefde, kan je Aartsengel Anaël om raad vragen. Heb je de behoefte om je meer te verbinden met de kosmische liefde, zal Anaël je ondersteunen.

Aartsengel Samuël en de planeet Mars

Aartsengel Samuël is verbonden met de moed van de planeet Mars. In de oudheid werd Samaël geassocieerd met onder andere Ares en Tiw. Hij vertegenwoordigt de levenskracht vanuit het destructieve aspect en creëert er met al zijn wijsheid en licht het juiste constructieve geheel van.

Aartsengel Samaël is vanuit de tradities afgebeeld als een lange mannelijke persoonlijkheid in een rode mantel. Om zijn haar is een gouden band gebonden. Hierop staat het pentagram gegraveerd. In zijn sterke hand houdt hij een zwaard, welke versierd is door Runentekens.

Heb je behoefte aan moed en vakbekwaamheid met vakmanschap en je handen, of moet je beschermd worden tegen gevaar van geweld en vuur, vraag Aartsengel Samuël op hulp.

Aartsengel Sachiël en de planeet Jupiter

De planeet Jupiter en Aartsengel Sachiël zijn samen verbonden en vanuit de mythologische kennis onder andere bekend als hemelvader Zeus, Dagda, Ptah en Thor. Jupiter is natuurlijk de grootste planeet van ons Zonnestelsel en werd in de oudheid daarom ook snel vergeleken met de oppergoden.

Aartsengel Sachiël staat voor de seksuele mannelijke kracht, welke overvloed brengt op zowel materieel gebied als vruchtbaarheid. De magische afbeelding van Sachiël is een vitale en goed gebouwde oudere persoonlijkheid. Hij is versierd met een paarse mantel waarop gouden munten met ingegraveerde pentagrammen bevestigd zijn.

Aarstengel Sachiël heerst over alles wat te maken heeft met materiële rijkdom, carrière, politieke macht, juridische en verzekeringszaken. Heb je hulp nodig op het gebied van financiële zaken, vraag Sachiël om inzicht en hulp.

Aartsengel Cassiël en de planeet Saturnus

Aartsengel Cassiël is de heerser over de strenge, doch rechtvaardige planeet Saturnus. Via de oude religies staat hij onder andere voor de God Chronos, Pluto en Anubis. Deze Goden zijn allen op hun eigen wijze verbonden met vadertje tijd, de onderwereld en de dood.

Aarstengel Cassiël wordt op magische wijze vanuit oudsher afgebeeld, als een man met een streng uiterlijk, gekleed in een lange zwarte mantel. Een staf en een zandloper zijn het symbool om zijn heerschappij over de tijd te symboliseren.

Heb je vragen met betrekking tot eigendom, testamenten, vragen over karma, dood, oudere mensen of ouderdomskwalen, zal Aartsengel Cassiël je met onvoorwaardelijke liefde bijstaan. Hij leert je dat tijd een relatief begrip is en dat je deel uit maakt van een oneindigheid van bestaan. ‘Dood’ is een schijnbaar begrip.

Zoals de grote veranderingen in tijd aanpassingen van je vragen hier op aarde, zijn er ook door de jaren heen andere aartsengelen zichtbaar geworden.

Aartsengel Metatron

Aartsengel Metatron is een uitermate krachtige en excentrieke energie, welke vooral ingezet wordt in het begeleiden van kinderen en hun ouders, tijdens de specifieke nieuwe tijdsverschijningen van nu. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan kinderen met ADHD en ADD. Metatron houdt van kinderen en begeleidt hen in de hemel en op aarde. Vooral omdat de nieuwe generatie, nieuwetijdskinderen spiritueel begaafd zijn.

Zijn energie en aanmoediging zijn groot en doelgericht. Men zegt dat hij een engel is die ooit een aards bestaan heeft geleidt. Hierdoor kan hij heel goed functioneren tussen het aardse bestaan en de hemel en helpt om de engelenwereld, het aardse bestaan beter te begrijpen. Zijn naam is afgebeeld vanuit de term ‘metatronische energie of engelen energie.

Aartsengel Ariël

Aartsengel Ariël wordt verwezen naar de kracht van de Leeuwin. Dit prachtige lichtwezen en engel geeft je de kracht van moed, concentratie en nooit opgeven. Aartsengel Ariël geeft je enthousiasme, kleur en helpt je om in het hier en nu te zijn, te aarden.

Ariël zet haarzelf onvoorwaardelijk in voor organisaties en mensen die zeer betrokken zijn bij het dieren- plantenrijk en het milieu. Zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en moed is wat deze Aartsengel je geeft, als het je even tegen zit.

Aartsengel Azraël

Aartsengel Azraël biedt troost en verlichting bij het accepteren van intense processen van het leven, zoals voor het overlijden. Je kunt deze bijzondere aartsengel om hulp en steun vragen als je zelf een geliefde bij moet staan. Azraël begeleidt liefdevol tijdens de aanpassingsprocessen tijdens en na het overgaan naar de andere wereld. Daarbij wordt er ook hulp geboden aan achtergebleven geliefden en familieleden.

Aartsengel Azraël verminderd verdriet en brengt de zachte zalf van rust en stilte. Je kunt om zijn kracht, troost en rust vragen in tijden van nood.

Aartsengel Chamuël

Aartsengel Chamuël bevorderd gezonde relaties en het samenwerken met elkaar. Chamuël zorgt voor een sterke fundering en inspireert om de juiste route aan te houden, met daarbij behorende juiste stappen. Als je de behoefte hebt om met gelijkgestemden in contact te komen en je te verbinden met een andere familie, als je biologische familie, vraag Aartsengel Chamuël om inzicht en hulp.

Graag begeleidt deze Aartsengel je op je tocht door het leven en helpt je om je levensreis zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Chamuël is een zeer krachtige leider die een grote taak heeft als beschermer van de wereld.

Aartsengel Haniël

Heb je de neiging om je mee te laten slepen in negativiteit en verlang je er opnieuw naar jezelf te verbinden met vreugde, lichtheid en erkenning, zal Aartsengel Haniël je bijstaan. Haniël ondersteunt je in je wilskracht, om de taken van je leven te volbrengen en biedt ondersteuning op het gebied van communicatie. Verlang je er naar je zielendoelen te volbrengen, zal Haniël je ondersteunen en aanmoedigen als je de neiging hebt om neerslachtig te worden.

Aartsengel Haniël is bijzonder zachtaardig en is herkenbaar aan haar krachtige, lichtblauwe energie. Bovendien ondersteunt zij je vrouwelijke creatieve energievelden.

Aartsengel Jeremiël

Aartsengel Jeremiël heeft als bijzondere taak om je te helpen bij de behoefte een optelsom en de balans van het verleden te maken, om terug te blikken. Je wordt geholpen de leringen hieruit te halen, zodat je de focus kunt leggen op al het nieuwe wat komen gaat. Jeremiël leert je om positieve wijzigingen aan te brengen.

Aartsengel Jeremiël stuur je via je dromen visioenen en inzichten als het je maar niet helder wordt waar je aan zou kunnen werken. De overzichten van je leven en het verwerken van nare en pijnlijke situaties zijn de taak. Dit, zodat je opnieuw en met een schone lei weer verder kunt. Mocht de tijd dan gekomen zijn om weer terug te keren, kan je met een gerust hart en vol overgave de terugkeer volbrengen.

Aartsengel Jofiël

De uitblinker Jofiël, ondersteunt je om de praktische balans van het leven op te nemen. Zowel in je woning, als je vriendschappen, collega’s en werk de rust en fijne balans te creëren. Dit, zodat nieuwe inspiratie weer kan stromen. Heb je een creatief idee, of schiet je hier voor je gevoel juist te kort in, vraag Aartsengel Jofiël om hulp. Zowel op het geestelijke als materiële vlak word je optimaal ondersteund.

Aartsengel Jofiël helpt je de schoonheid opnieuw te laten zien en deze te waarderen, zodat je in jouw leven balans en geluk kunt laten groeien. Dit, voor jezelf en je omgeving.

Aartsengel Nathaniël

Aartsengel Nathaniël brengt passie en nieuw leven op de aarde en bij je als mens waar nodig is. Deze aartsengel leid je opnieuw naar de nieuwe plannen en missies van je ziel, als je het spoor even bijster bent. Je wordt door Nathaniël vaak ingefluisterd via helder horen. Sinds de start van het Aquarius tijdperk – december 2012 – is Aartsengel Nathaniël erg actief geworden.

Mocht je de inspiratie en kracht missen om je focus op je zielendoel te houden, vraag Nathaniël op hulp en inzicht. Je wordt ook geholpen om de oude blokkades die er vanuit het vissentijdperk nog zijn, op te lossen.

Aartsengel Raguël

Aartsengel Raguël harmoniseert en stimuleert groepsverbindingen, zodat éénheid kan ontstaan. Positieve ideeën en sfeerverbetering staan voor Raguël op de eerste plaats. Deze aartsengel bevordert eerlijkheid, liefde en orde, zodat misverstanden en onbegrip geen ruimte kunnen krijgen. Ben je onjuist behandeld en ervaar je te weinig ruimte om jouw bijdrage te mogen leveren in de groep, vraag Aartsengel Raguël dan om assistentie.

Je zult merken dat je kracht en het respect voor jezelf groeien. Raguël vraagt je om niet op te geven en de liefde en waardering voor jezelf op de eerste plaats te zetten. Zijn vriendschap is zonder enige voorwaarde voor handen.

Aartsengel Raziël

Aartsengel Raziël kent alle geheimen van de Goddelijke energie en staat dan ook dicht bij God. Raziël is vriendelijk, vol liefde en intelligent. Heb je hulp nodig bij het bestuderen van moeilijke onderwerpen en ben je op zoek naar informatie, doe je er goed aan om Aartsengel Raziël om hulp te vragen. Of het nu gaat om de aardse wiskundige- natuurkundige en wetenschappelijke kennis, of de Universele kennis. Raziël staat je met raad en daad bij en fluistert je aanmoedigend toe. Dit gebeurt via symbolen die op je pad komen, of via je dromen.

Iedereen ervaart wel eens een stagnatie, ook op het gebied van spirituele groei. Misschien heb je wel iets heel naars meegemaakt en dit nog niet helemaal verwerkt. Ook hier ondersteund Aartsengel Raziël je mee, zodat je weer vrij bent om jouw unieke weg op aarde te gaan.

Aartsengel Saldanfon

Aartsengel Saldanfon is de hoeder en broeder van de aarde. Saldanfon wordt vaak met veel goud afgebeeld, wat verwijst naar deze nieuwe tijd. Hij functioneert als boodschapper tussen je als mens en God. Zeker als het gaat om gezondheid en lichaam, ziel en geest weer op één lijn te brengen. Vraag het dus om hulp als je worstelt met je gezondheid, op welke wijze dan ook.

Aartsengel Saldanfon ondersteunt om een positieve en blijde levenshouding op je te nemen. Vraag dit schitterende lichtwezen en engel dan ook om ondersteuning als je jezelf depressief en zwaarmoedig voelt. Bij eventuele materiële problemen, doe je er ook goed aan om Saldanfon om hulp te vragen.

Aartsengel Uriël

Aartsengel Uriël heeft als belangrijke taak moeder aarde te beschermen en dreigend natuurgeweld in te bakenen. Uriël is namelijk nauw verbonden met de aarde en heeft een grote onmiskenbare invloed op de materie. Ook helpt Aartsengel Uriël de slachtoffers van natuurrampen en zet hij zich in om leed te verzachten en verlichting te brengen.

Vraag Uriël ook gedetailleerd om hulp voor ieder levend wezen op aarde, waar nodig is. Als Aartsengel is Uriël uiterst praktisch en geeft op creatieve wijze inzicht. Je wordt ook geholpen om je geest open te stellen voor alle nieuwe informatie die je nodig hebt zoals; techniek, biologie, natuurkunde, voeding, natuurgeneeswijze.

Aartsengel Zadkiël

Aartsengel Zadkiël heerst over liefde en goedheid en helpt je het goede in jezelf en anderen te zien. Zadkiël leert je ook de kracht van de keuze van de vrije wil, door te beseffen dat je er zelf verantwoordelijk voor bent hoe je met tegenslag in je leven om gaat. De helende energie van Zadkiël, helpt je om jezelf en anderen te leren vergeven.

Vraag om inzicht en hulp als je het idee hebt dat boosheid en wrok in de weg zitten en een blokkade zijn en beletten dat nieuwe, stromende energie weer kunnen vloeien.

Stel dat je voor een uitdaging staat, klein of groot, of dat je nieuwsgierigheid dusdanig geprikkeld is dat je de stap wel wilt wagen om nader in contact te komen met de sereniteit van de liefdevolle, troostende en aanmoedigende engelenenergie. Twijfel niet en bewandel je tocht op jouw eigen en unieke wijze.

Besef dat je het waard bent om lichter te leven en dat er vele mogelijkheden zijn om in contact te komen met fantastische hulpbronnen. Stel je vraag aan een expert of aan de engelenkaarten en je zult ontvangen!

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

2 Reacties op "Wat engelenkaarten voor jou doen + Hoe je contact legt met engelen"

  1. Jacqueline de Bruin says:

    Prachtig geschreven Sandra heel duidelijk en makkelijk te lezen voor ieder te begrijpen het zal degenen die het pakt aanmoedigen maar meer te willen weten en lezen.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *