Wat is een Aura en is het wetenschappelijk bewezen

Met de start van deze eeuw, waarbij het inmiddels al aardig opschiet om de eerste kwart te bereiken, komt men steeds meer tot de ontdekking dat er nog veel meer is tussen hemel en aarde, wat voor velen nog onbekend terrein is. Een gebied van jezelf, wat niet meer weg te denken is en sterker nog, uitermate belangrijk is om goed te onderhouden. Je vitaliteit en lichamelijke, emotionele en mentale gezondheid staan hier namelijk direct mee in verbinding.

Hierbij gaat het over de Aura. Een veelbesproken onderdeel waar je naast je fysieke lichaam, ook uit bestaat. Een genot voor je als mens met een open geest. Ben je bereid om verder te kijken dan het begrip ´realiteit´ je tot nu toe brengt, is het zeker de moeite waard je door nieuwsgierigheid te laten leiden.

Wat dit artikel je gaat brengen:

 • Wat is een aura
 • Wat voor een invloed heeft de aura op mijzelf
 • Hoe werkt een aura reading

Wat is een Aura

Als je jezelf in de gelegenheid stelt je ontvankelijkheid opnieuw te ontwikkelen, ga je de wereld en jezelf heel anders zien. Dit komt omdat je aandacht verschuift. Voor ervaringen die tot dan toe onbelangrijk leken, open je opnieuw je ogen. Er komt meer oog voor rust en ontspanning en het lukt je beter om mee te bewegen in het besef van tijd en ruimte. De kans is zeker niet uitgesloten dat dit je zo goed bevalt en je het besluit neemt om in deze vibraties en energie, mee te blijven bewegen.

Activiteiten zoals Yoga, Tai Chi en Meditatie, bieden je de opening om trouw te blijven aan de ‘slow motion’. Het aangename bijverschijnsel hiervan is dat je steeds meer contact krijgt met je lichaam en dat je hoofd steeds rustiger wordt.

En dan, als je jezelf concentreert op je grootste orgaan, je huid, en je sluit je ogen tijdens het steeds meer in de rust komen, ervaar je ineens een fluweelzachte warmte langs je armen en je gezicht en voel je jouw aura, een natuurlijk energieveld waarmee ieder levend wezen is omringt.

Misschien vertaalt je hoofd dit in lichaamswarmte en hier is natuurlijk niets mis mee. Maar als je blijft oefenen zal je ziel je vast en zeker helpen, om ook de vibraties te kunnen ervaren van een ongelofelijk en tegelijkertijd adembenemend en dynamisch krachtveld vol met informatie. Je krijgt bewust contact met je aura. Jouw persoonlijke en natuurlijk energiesysteem en beschermlaag om je fysieke lichaam heen. Je begrijpt dat dit tijd, geduld en investering van je vraagt. Echter, de verdiensten die je hieruit gaat halen zijn het dubbel en dwars waard.

Ben je geboren met de opdracht, je natuurlijke aura en energetisch systeem niet helemaal te sluiten tijdens je opgroeien naar volwassenheid en alles wat er rondom je opvoeding gebeurd is, val je onder de categorie aurareader – medium – paragnost en een ander sjiek term is ‘bovennatuurlijk waarnemen’. Je kwaliteiten en inzet als sociaal werker, staan dan in open verbinding met je helderziendheid, helderhorendheid en helder weten. Ben je coach, psychotherapeut en trainer of werk je misschien gepassioneerd in de Zorg, dan beschik je ook absoluut over een sterk ontwikkeld en natuurlijk systeem wat ook ‘empathie- empathievermogen’ genoemd wordt. Op onbewust niveau, werkt je aura uiterst scherp en opmerkzaam met je mee. Alleen is de vraag dan of je alle informatie wel voldoende opmerkt.

Iedereen en ieder levend wezen in deze kosmos en het universum is omringt met een aura en iedereen kan deze voelen en ervaren. Hier is niets hokuspokus aan en hier hoef je ook niet verlicht voor te zijn. De aura is een uniek biologisch en natuurlijk systeem en als je ervoor kiest om deze weer opnieuw te leren zien en voelen, neem je de waardevolle route om weer in contact te komen met je eigen natuur en je natuurlijke staat van ‘zijn’. Hierdoor ga je opnieuw kennis maken met de essentie en de diepere betekenis van het leven en jezelf. Dit zal absoluut zijn vruchten gaan afwerpen.

Dat de krachtvelden in de natuur uitmuntend hun werk doen is bijvoorbeeld in moeder natuur terug te vinden. De dierenwereld maakt dag en nacht dankbaar gebruik van de altijd in beweging zijnde krachtvelden van de aura. Logisch natuurlijk, omdat het juist dít communicatiemiddel is, welke zo ultragevoelig en verfijnt is afgestemd, dat alle informatie die in de krachtvelden aanwezig zijn worden opgepikt. De dierenwereld gebruikt deze elektrovelden om af te kunnen tasten. Een dier wat moet overleven is altijd alert en is bijvoorbeeld altijd in het ‘nu’. Hierdoor zijn het lichaamsbewustzijn en niet alleen alle fysieke zintuigen maar, ook de ultragevoelige kanalen welke gebruikt worden. In het artikel wat is spiritualiteit en hoe kan ik dit ontwikkelen, wordt hier ook uitvoerig over geschreven.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Geschiedenis van de Aura

Er zijn vele oude tradities en religies die vertellen over een laag van licht om de mens, de dieren en het plantenrijk heen. Moeder Aarde is omringt met een prachtig en oogverblindend Aureool en dit werd duizenden jaren geleden al gepredikt door het Hindoeïsme, Boeddhisme, Jaïnisme en bijvoorbeeld het Sikhisme. Een heilig licht welke om het fysieke of grofstoffelijke lichaam aanwezig is. Dit energielichaam was niet zichtbaar voor het niet spirituele oog, zoals men toen al verkondigde.

Boeiend te weten is, dat de Boeddhistische vlag aan kleuren ontstaan via de aura van de mediterende Boeddha. Als je richting de christelijke tradities gaat en de afbeeldingen onderzoekt, zijn bijvoorbeeld Jezus en Maria ook afgebeeld met gouden licht en een lichtkrans – Halo – om hun hoofd.

Voor de eerste helft van de 19e eeuw, werden er volgens de wetenschappelijke ontwikkelingen toentertijd nieuwe natuurkundige verschijnselen ontdekt. Volgens de fysica van Isaac Newton – theoloog, astronoom, wetenschapper – konden deze niet verklaard worden. De ontdekkingen tijdens deze onderzoeken van elektromagnetische verschijnselen, werden ‘het veld’ genoemd, de eerste wetenschappelijke ontdekking van de aura.

Ruim honderd jaar geleden publiceerde Albert Einstein zijn speciale ‘relativiteitstheorie’ en hiermee werden de ondervindingen van Newton onderschept en werd het begrip ‘tijd’ voorgoed veranderd. Volgens de theorie van Einstein is ‘het veld of de massa’ niet driedimensionaal en is ons begrip ‘tijd’ relativerend. Beide zijn namelijk met elkaar verbonden en vormen samen een vierdimensionale éénheid. Je kunt dus niet spreken over ruimte, zonder ons begrip ‘tijd’ hierin te betrekken.

De twee waarnemingen ‘veld’ en ‘tijd’ beleeft iedereen anders omdat het ‘veld’ geen tijd kent en er verschillende snelheden zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat tijdens een aura reading, een gebeurtenis nog kan plaatsvinden, of al heeft plaatsgevonden.

Dr. Robert Becker – Medical School in Syracuse, New York – heeft uiteindelijk in het jaar 1979 in kaart gebracht dat er een energieveld aanwezig is, die verbonden is aan je lichaam en het centrale zenuwstelsel. Dit veld, bioplasmisch of ectoplasma – buiten plasma genoemd – verandert van vorm en intensiteit wanneer er lichamelijke en psychologische veranderingen optreden.

De Aura als persoonlijke ervaring onder de Loep

Dat er iets in je natuur aanwezig is, waarmee je buiten je ‘normale zintuigen’ communiceert, blijkt uit de vibraties die je ervaart tijdens een prettig of niet prettig gesprek, kippenvel op je armen of een heel vervelend gevoel in je maagstreek – zonnevlecht, solar plexus chakra. Dat de dynamische energievelden van je aura hun werk doen en dat je dit ook opvalt, begint bij bijzondere ervaringen wanneer je bijvoorbeeld iemand ontmoet waarin je onmiddellijk weet of je iemand wel of niet mag. Ook kan je het gevoel hebben dat er iets gaat gebeuren. Als je jezelf hier meer op gaat focussen, ben je gestart om je natuurlijke intuïtie, je zesde zintuig verbonden met je aura, te gaan gebruiken.

Een uitstekende wijze om het ontwikkelen van je helderziendheid, je intuïtie en het gebruik van je aura beter te begrijpen is de hedendaagse wetenschap. Deze heeft ons inmiddels ook al veel geleerd over de dynamische energievelden. De wetenschappelijke onderzoeken tot nu toe – voor zover deze ontwikkeld zijn – gaan razendsnel in dit Watermantijdperk en vertelt dat je als menselijk organisme niet alleen een fysieke, uit moleculen opgebouwde structuur bent, maar dat je ook bent samengesteld uit energievelden.

Je begeeft je dus in een wereld van statische vormen – vaste vormen – alsmede ook in een wereld van energievelden. De metafoor van de zee onder de zwaartekracht van de Maan en de getijen van Eb en Vloed. Zo stroom je zelf ook in voortdurende veranderingen. Je aura kan je zien als een flubberachtige substantie, opgebouwd via een fijnstoffelijke substantie.

Inmiddels leren wetenschappers steeds beter de frequenties van deze uiterst verfijnde substanties te meten. De hedendaagse ontwikkelingen van de wetenschap heeft ons tot nu toe geleerd dat je leeft in een wereld van levende energievelden, die onafgebroken met elkaar in contact zijn en communiceren met elkaar en dit is een fantastische ontwikkeling. Er valt namelijk veel halen uit je flubberachtige aura. Deze zit namelijk boordevol met belangrijke informatie. Waar gelukkig steeds meer gebruik van gemaakt wordt via onder andere;

 • Aura reading – het lezen van je aura
 • Aura healing – het zelf genezend vermogen van je lichaam aan het werk zetten
 • Aura reiniging – het opschonen en reinigen van jouw heilige ruimte
 • Aura therapie – het transformeren en helen van mentale, emotionele en fysieke pijn

Overigens worden deze opleidingen tegenwoordig zelfs aangeboden via erkende, reguliere opleidingsinstituten en zijn er steeds meer zorginstellingen die open staan voor de holistische geneeswijzen – lichaam, ziel en geest.

Naarmate je jezelf dieper begeeft in de wereld van de moderne psychologie in combinatie met spirituele bewustwording, ga je ook merken dat hetgeen je op persoonlijk niveau wilt oplossen in de oude vorm, oplost – in het veld van bewustzijn. Goed en slecht is er niet, net als haat en liefde. Je vindt in jezelf steeds meer ruimte, waar geen vorm aan is en eindeloos kan groeien. Er is dus vorm, maar ook weer niet.

Het is heel goed je ervan bewust te zijn dat je leeft in een wereld van gedachtenvelden en bioplasmische – etherische, subtiele en onsterfelijke – vormen. Deze bewegen zich over en door je lichaam. Je bent dus eigenlijk één vibrerend en stralend bioplasma. Het artikel Helderziende: Wat is het, je zesde zintuig en je intuïtie als kracht, is ook zeker boeiend.

Literatuur die je over dit onderwerp lees, melden al jaren dezelfde overeenkomsten. Het is niets nieuws. Uit alle informatie die terug te vinden over de aura in de oudheid, werd al geschreven over energie en deeltjes van bioplasma, waaruit je aura is opgebouwd. Door onze tijden van bewustzijn heen, is het déze kennis die opnieuw geopend wordt en je enkel helpt om opnieuw spiritueel bewust te worden en spiritueel te groeien. Met andere woorden, om weer thuis te komen in je natuurlijke staat.

Je aura en gezondheid

Inmiddels ben je op de hoogte van het feit dat je aura direct verbonden is met het centrum van je zenuwstelsel. Dit energieveld staat hierdoor ook direct in verbinding met je gezondheid en dit wordt heel vaak vergeten. Je weet dat het belangrijk is om een gezonde leefstijl na te streven. In deze gezonde leefstijl zijn onder andere voeding en lichaamsbeweging, de pijlers om een gezond en vitaal leven te kunnen leiden. Als je jezelf iedere dag weer opnieuw aansterkt met de juiste ‘brandstoffen’, voelt dit goed en zie je dit op fysiek niveau bijvoorbeeld aan je gewicht.

Uitermate goed zorgen voor de juiste en gezonde energetische balans en een gezonde, schone en vitale aura is ontzettend belangrijk. Verwaarloos je jouw natuurlijke energiesysteem, wordt lichaamsvitaliteit minder, je weerstand wordt minder, je emotionele- psychische balans komen onder druk te staan, met alle gevolgen van dien. Zoals de antroposofie vertelt: lichaam – ziel – geest als drie-éénheid, zo is het ook werkelijk.

Gelukkig zijn er boeiende en prachtige mogelijkheden om je aura uitstekend te onderhouden zoals:

 • Veel water drinken – spoelen van de aura en fysieke lichaam en aarden
 • Zwemmen – doorspoelen en aarden
 • Pure voedingsmiddelen en supplementen
 • Aurahealing
 • Aurareiniging
 • Edelstenen therapie
 • Aura Soma – de ondersteunende krachten van kleurentherapie
 • Bachbloesem therapie
 • Meditatie
 • Chakratherapie en reiniging
 • Ontspanning
 • Meditatie en visualisatie
 • Yoga
 • Tai Chi
 • Chineng Qigong
 • Slapen
 • Wandelingen in de natuur en aan zee – zout water
 • Schussler Celzouten
 • Etherische oliën
 • Gedachtenkracht
 • Mindfulness
 • Grenzen aangeven

Je aura als jouw heilige ruimte

Je aura kan je zien als jouw heilige ruimte en jijzelf bepaald wie je toe laat in deze ruimte. Misschien ben je jezelf er nog niet bewust genoeg van, maar alles staat en hangt van jouw beslissingsmodule af betreffende een optimale staat van je aura. Iedere keer als je over jouw grens gaat en eigenlijk ‘nee’ had willen zeggen, neemt iemand of een situatie plaats in jouw aura en dus ook jouw ruimte in. Het is belangrijk bij iedere keuze die je maakt, hier bewust van te zijn. Ieder moment dat je jezelf voorneemt om ‘ruimte’ voor jezelf te nemen omdat je voelt dat dit goed is, of dat je innerlijk weten je dit aangeeft, blijft jouw aura rustig en in balans en merk je dus ook dat je als mens lekker in je vel zit.

Eén van de bijzondere manifestaties van de Schepping en universele energie is jouw menselijke energieveld en dit heeft álles te maken met je menselijk leven. Je aura is een lichtgevend lichaam, wat je fysieke lichaam beschermt en deze doordringt. Je aura maakt weer deel uit van het universum en de universele energie.

Het blijkt dat je aura weer is opgebouwd uit verschillende niveaus. Deze worden ook wel lichtlichamen genoemd en communiceren allemaal weer op hun eigen niveau vanuit fijnere substanties en hogere vibraties. Als je hier echt over na gaat denken, ben je wel heel bijzonder.

Je aura bevat zoveel informatie. Het is deze informatie welke een geoefende aurareader gebruikt om je aura vervolgens te lezen. Een aurareader maakt via zijn of haar aura contact en ‘leest’ als het ware de informatie welke in jouw subtiele energielagen ligt. Je heden, verleden en toekomst. Ook vanuit de ‘Akashakronieken.’ In de volksmond wordt dit ook psychic reading genoemd.

Aurareading kan dus ook écht, is wetenschappelijk te benoemen en het is heel bijzonder om te ervaren. Het is belangrijk dat de aurareader zuiver en integer werkt en daarbij ook respectvol verbinding maakt van hart tot hart. Een aurareader betreedt namelijk op het moment dat je toestemt, jouw uitermate fijngevoelige en fijnstoffelijke, heilige ruimte. Volg daarom je intuïtie of degene goed voelt.

Anatomie van je aura

Er zijn al vele modellen ontworpen om de aura uit te kunnen pluizen. Dit is natuurlijk een ontzettende mooie klus. In al deze modellen hebben degenen die heel dicht bij de natuur staan, zoals een helderziende, heldervoelende of helderwetende, ervaren dat je aura is opgebouwd vanuit lagen. In deze lagen zijn er verschillen van de aurakleur, de aurahelderheid, de auravorm, de auradichtheid, de auravloeibaarheid en de functie van de aura. Wat men inmiddels zeker weet en wat ook wetenschappelijk te zien is dat je aura van dag tot dag verschilt.

Via aurafotografie bijvoorbeeld, is precies te zien welke kleuren je aura op dat moment bevat en hoe je lichamelijke, geestelijke en emotionele constitutie zijn. Ben je die dag bijvoorbeeld druk met communiceren zal het rondom je fysieke communicatiemiddelen zoals, keel, neus, oren en ogen drukbezet zijn met de kleuren blauw. Zit je niet lekker in je vel en het is lastig te achterhalen waar het nu eigenlijk aan schort, is een bezoek aan de aurafotograaf een prima idee.

Uit de kennis welke tot nu toe vergaard is, blijkt je auraveld opgebouwd te zijn uit zeven lagen, oftewel zeven niveaus. Deze lagen zijn opgebouwd uit een uitermate fijnstoffelijke structuur van constante golven van lichtpatronen, als een soort bewegende, gekleurde vloeistoffen:

 • Eerste laag; Het etherisch lichaam
 • Tweede laag; Het emotionele lichaam
 • Derde laag; Het mentale lichaam
 • Vierde laag; Het astrale lichaam
 • Vijfde laag; Het etherisch causale lichaam
 • Zesde laag; Het universele liefde lichaam
 • Zevende laag; Het ketherische causale lichaam
  • Het eerste lichaam, je etherische lichaam – van ether – verbindt de materie en energie.
  • Het emotionele lichaam oftewel het fijnstoffelijke lichaam is je tweede lichaam en volgt je etherische lichaam op. Deze wordt zo genoemd, omdat het verbonden is met je gevoelens.
  • Het mentale lichaam, je derde lichaam laag, omhult het emotionele lichaam en bestaat uit nog fijnere substanties. Iedere daarvan heeft direct contact met je gedachten en mentale processen. Deze is vaak overbezet. Het ‘hoofdwerk’ heeft in onze westerse maatschappij toch vaak de overhand.
  • Via je astrale lichaam – de vierde laag – ga je voorbij de fysieke wereld en beland je in de werelden vol mysterie, maar ook weer niet. Wij spreken over de krachten van de natuur oftewel, jouw natuur. Daar vinden de uitwisselingen plaats tussen mensen. Dit, natuurlijk op plezierig niveau, maar ook niet. Zodra je jezelf ongemakkelijk voelt bij iemand in een ruimte bijvoorbeeld, is het je astrale lichaam die je alert wilt maken.
  • Het etherisch causale lichaam, de vijfde laag is opgebouwd uit alle vormen die ook op fysiek niveau bestaan en is dus een soort matrix van je fysieke lichaam.
  • De zesde laag is het universele liefde lichaam en legt direct verbinding met de spirituele liefdesenergie. Door deze laag stroomt onafgebroken en onvoorwaardelijke universele liefdesenergie. Kan je dit bedenken? Je bént liefde!
  • Tenslotte omvat het ketherisch causale lichaam, de zevende laag, het gehele bewustzijn. Dichter bij de Goddelijke energie kan je niet komen. Je bent dan één met de Schepper.

Iedere laag is verbonden en volledig doordringt met de volgende laag, de eigenschappen en vloeistofachtige kleurschakeringen en vullen elkaar weer aan tot één geheel. Iedere laag en ieder lichtlichaam maakt een compleet geheel van je, waarbij ook alles met elkaar verbonden is. Zeker vanuit het zich van de wetenschap kan iedere laag gezien worden als een trilling, beweging die alle zeven lagen in beweging houdt. Net als het draadje van een spinnenwebje. Als er een draadje ontbreekt of niet goed functioneert, verzwakt het bijzondere en wonderbaarlijke bouwwerk van de spin.

Alle vernuftige opgebouwde aura lagen vertonen de fysieke vormen van lichaamsdelen waar je als mens ook uit bestaat. Deze zijn echter opgebouwd en bestaan uit het wonderbaarlijke etherisch licht. Hier doorheen stroomt onafgebroken en op verticale wijze een energiestroom, welke door en langs je ruggenmerg en ruggenwervels op en neer gaat. Via je adem masseer je dus je ruggenwervels. Deze pulserende energie wordt ook wel Chi genoemd en stroomt op het tempo van je in- en uitademing.

Vandaar dat het zo belangrijk is dat je goed ademt tot diep onderin je buik. Je ademt namelijk bij iedere inademing via je kruin, de levensenergie oftewel Chi in en het is belangrijk dat deze energie ook in je onderste chakra, je basischakra – het gebied onderin je buik – aankomt. Je stuurt je levensenergie via je ademhaling en voedt daarmee dus ook je aura.

Heb je het idee dat je niet goed ademt en dat je adem té oppervlakkig is of niet goed onderin je buik komt is een ademtherapeut een uitstekende tip. Je leert opnieuw te ervaren dat je hele lichaam ademt en dat je via je gedachten je adem naar ieder lichaamsdeel kunt sturen, zodat volledige ontspanning van lichaam, ziel en geest kan ontstaan. Men zegt ook wel dat goed ademen, verlichting van je ziel betekent. De helende kracht van ademen is voeding voor je ziel, genezing van je aura en doet werkelijk in balans komen.

Als je jezelf ook maar enigszins kunt voorstellen, waaruit je bestaat en wie je werkelijk bent, ga je met hele andere ogen het leven, je omgeving, het universum en je uitdagingen bekijken. Maak de keuze van een mindset en je zult er geen spijt van krijgen.

Wonderen zijn niet in tegenspraak met de natuur, maar alleen in tegenspraak met wat wij van de natuur weten. St. Augustinus

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *