Waarom de ontmoeting met je Tweelingziel zo heftig kan zijn

Eén blik naar elkaar en je weet het! Het gevoel en de ervaring hebben dat je jouw soulmate gevonden hebt. Wie wil niet zo´n prachtige en onvoorwaardelijke verbinding ervaren via de magie van de klik. Het is zeker mogelijk en eigenlijk ook helemaal niet ingewikkeld, om je tweelingziel te herkennen en te ontmoeten. Je moet er echter wel klaar voor zijn.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken

 • Wat is een Tweelingziel
 • Wat heb ik nodig om mijn Tweelingziel tegen te komen
 • Waarom kan een relatie met mijn Tweelingziel zo heftig zijn

Wat is een Tweelingziel

Er wordt gezegd dat je tweelingziel de andere helft van jou is. Oftewel, dat een tweelingziel een opgesplitste ziel is en dat je in dit leven hebt besloten om de eerste jaren afgezonderd van elkaar door het leven te gaan, om je processen en uitdagingen in persoonlijke groei en ontwikkeling te kunnen en mogen doen. Immers, dat is waarom je hier op Aarde bent. Groeien en evalueren als ziel, is een hoog goed en hoe moeilijk en zwaar processen soms ook zijn, tóch ben je bevoorrecht om in dit leven te mogen zijn, zodat je jouw processen en groei kunt vormgeven.

Als je jouw onvoorwaardelijk liefde bent tegengekomen, merk je dat je in de kern heel veel op elkaar lijkt. Je denkt hetzelfde, heb dezelfde ideeën, reageert hetzelfde via spontane impulsen en toevalligheden en komt elkaar vaak tegen in dezelfde beroeps sferen. In je visie vul je elkaar alleen maar aan en compromissen sluiten staat niet in jullie cv. Dit doet jullie vervolgens samen belanden in de ware en ultieme liefdesmatch.

Wat één van de voorwaarde in een onvoorwaardelijke tweelingziel liefde moet zijn – wat natuurlijk heel tegenstrijdig klinkt – is dat je er allebei klaar voor moet zijn. Is dit niet zo en hebben jij of je tweelingenziel partner nog een groeiproces te doorstaan, kunnen er heftige situaties en emoties ontstaan.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Gelukkig zijn met jezelf

Een zinvol bestaan opbouwen met- en voor jezelf is een de absolute graadmeter om je zielenliefde en zielenmaatje tegen te komen. Bouwen aan jouw persoonlijke ontwikkelingen en tevreden zijn met wie je bent en wat je doet, vormen de pijlers van je bestaan. Het is de liefdevolle relatie met jezelf, welke je vanuit de essentie kan verbinden met je zielenmaatje met dezelfde liefdevolle verbinding. In je relatie spiegel je elkaar namelijk en laat de ander je zien hoe gelukkig je bent met jezelf.

Je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording zijn dus van groot belang. Afhankelijkheid, jalousie, hebzucht en angsten voor tekortkoming maken plaats voor onafhankelijkheid, zelfreflectie, respect en onvoorwaardelijk liefhebben.

Sinds de start van deze 20e eeuw zijn er op energetisch gebied nieuwe openingen ontstaan. Openingen om de ‘nieuwetijdsmens’ de gelegenheid te bieden te groeien naar een hoger level van bewustzijn. In het artikel wat is een nieuwetijdskind en is mijn kind het staat hierover ook veel informatie beschreven. Dit is nodig om de wereld en de kosmologische samenhang te helpen om naar een hoger trillingsniveau te groeien, waarin bruggen aangelegd worden, om schijnbare tegenstellingen tot hernieuwde balans te brengen. Liefde, samenhorigheid en respect voor iedereen en ieder levend wezen krijgen zo de kans verder te ontplooien. Je begrijpt dat er dan nog aardig wat te doen is echter, als je zo eens terugkijkt naar de afgelopen jaren, is er al aardig wat werk verzet.

Deze ontwikkelingen starten bij jezelf en gewoonweg in je alledaagse leven en werk. Je ontwikkelingen en groeiprocessen zijn verbonden met iedere keuze die je maakt. Of deze nu de hoofdstukken van je leven zijn, of simpelweg de kleine uitdagingen.

Hierbij komt vervolgens een uitermate belangrijke definitie namelijk; hoe is het gesteld met jouw behoeftigheid.

Met andere woorden, hangen je keuzes af van bijvoorbeeld de aandacht van je partner, schiet je in onzekerheid of zelfs angst, als je het gevoel hebt dat je niet mooi of goed genoeg bent. Heb je het idee dat je nog een groeispurt mag maken op het gebied van persoonlijke onafhankelijkheid en ben je wel voldoende verankerd in je eigen basis. Misschien heb je de neiging om snel aan je persoonlijke grenzen voorbij te gaan, of is je verwachtingspatroon naar de ander te hoog ingesteld?

Het klinkt cliché, maar als je niet van jezelf houdt zal je nooit gelukkig worden in een liefdesrelatie. Verwachtingen, onzekerheden en angsten werken beklemmend, waardoor de liefdesverbindingen niet kunnen stromen. Je verwachtingspatronen dat de ander je gelukkig gaat maken en jouw leegte gaat opvullen, geven op den duur wrijvingen.

Als de irritaties vervolgens tevoorschijn komen, omdat de ander niet voldoet aan jouw verwachtingspatroon, verdwijnt de essentie van de liefdesverbinding volledig. Er is geen ruimte meer om je tweelingziel te ontmoeten, die een liefdevolle relatie met zichzelf heeft.

Kortom, zowel van de vrouwelijke- als mannelijke wederhelft wordt verwacht dat je onafhankelijk en los van elkaar uitstekend je eigen boontjes kunt doppen en dat verwachtingen naar elkaar op een laag pitje staan. Dát vragen van de ander, waarin je jouw persoonlijke behoeften uitstekend zelf kunt nastreven, belemmert het sprookje van de prins(es) op het witte paard.

Zelfcreatie en zelfverwezenlijking zijn je huiswerk en als je dit huiswerk cum laude afrondt, gaat er een wereld voor je open.

Onvoorwaardelijk van jezelf houden en alles vinden om de liefde van, en voor het leven te ontdekken, betekent dat je dit mag vinden in- en voor jezelf. In alles gaat het om de relatie met jezelf.

Als deze balans in jezelf is ontstaan, ontstaat er namelijk nieuwe ruimte en verandering in je aura. Vinden je ziel en je tweelingziel vervolgens dat de tijd rijp is om elkaar eindelijk in de armen te sluiten, zal er vanuit jouw magnetisch veld een resonantie en aantrekkingskracht vrijkomen. Vervolgens komt je tweelingziel op je pad. Wat echter altijd belangrijk blijft, is dat je vooral jezelf eeuwig trouw blijft beloven. Dit maakt je leven en jullie liefdesleven nóg rijker en voller.

Jezelf vervolgens blijven herinneren dat je in je relatie niet ván elkaar bent, maar mét elkaar betekent uiteraard focus en aandacht. Verliefd worden is niet zo moeilijk. Aan je relatie en je persoonlijke ontwikkeling blijven werken, zullen áltijd aandachtspunten vormen.

Wat gebeurd er nog meer als de ontmoeting met je Tweelingziel heftig is

Naast de belofte om jezelf eeuwig trouw te beloven, is er ook een belangrijk en niet te vergeten ander thema welke van grote invloed kan zijn, tijdens heftige en verdrietige tweelingzielen complicaties. Aantrekking en vervolgens afstoten zijn dan namelijk bijna aan de orde van iedere dag.

Als je jouw tweelingziel ontmoet komen er veel emoties los. Je vliegt gevoelsmatig van het ene gepassioneerde moment naar het andere en beleeft zeker tijdens de start van je liefdesrelatie een zeer intense en aangrijpende periode.

Als je open staat voor het idee dat je door de duizenden jaren heen verschillende levens hebt geleid en uitgaat van de natuurlijke en biologische wetenschap dat je fysieke lichaam is opgebouwd uit miljoenen cellen en DNA, ontstaat er een logisch vervolg. In het artikel wat is een aura en is dit wetenschappelijk bewezen, wordt kort en krachtig beschreven dat je ook bestaat uit energie en hogere diverse trillingen en lichtlichamen. Deze zijn vervolgens weer verbonden met jouw hogere plan, in ontwikkeling van het Licht of de Bron.

Je bezit namelijk een soort archief, een heel groot cel geheugen. In dit geheugen liggen grote herinneringen opgeslagen uit vorige levens in micro verfijnde deeltjes. Als er pijnlijke herinneringen zijn verbonden met liefdesrelaties vanuit een tweelingenziel verbinding, raakt je dit intens diep. Je beland in een rollercoaster van gebeurtenissen, emoties en pijn. Oude ervaringen worden via een sneltempo verwerkt. Dit is uiteraard zeer verwarrend en veroorzaakt heftige situaties.

De onverwerkte en niet afgeronde situaties van toen, worden in je liefdesverbinding als een blaar doorgeprikt met als opdracht om dát wat toen is blijven liggen in dit leven, hernieuwde balans en heling te brengen. Er kunnen veel boosheid, assertiviteit en emoties tevoorschijn komen. Deze stellen je vervolgens in de gelegenheid om dát te verwerken, wat toen is blijven liggen.

Is er bijvoorbeeld een angst om de liefde toe te staan in je leven, omdat er in je cel geheugen – vorige levens – onverwerkte emoties en thema’s op liefdesgebied zijn blijven liggen, word je hier opnieuw aan herinnerd. Dit bemoeilijkt de hereniging in je huidige leven samen met je tweelingziel.

Lichamelijke en energetische gevolgen

Je kunt je voorstellen dat als je opnieuw in contact komt met je tweelingziel, er tevens een samensmelting ontstaat op fijnstoffelijk, energetisch niveau en via je DNA. Wat er gebeurd, is dat je samen via jullie ´bubbel´ een mooi afgerond geheel realiseren en hierbij de uitdagingen aan gaan, om vervolgens samen verder te kunnen bouwen in dit leven. Opnieuw de liefde van je leven en je tweelingziel tegen komen, veroorzaakt ook een verjongingskuur. Je voelt je fitter, gaat stralen en je gaat er jonger uitzien.

Door de verbinding en het samenzijn met je zielenmaatje, ontstaat er een hogere frequentie op energetisch niveau en ontstaan er tevens op fysiek, lichamelijke en energetische niveau, veranderingen. Bijvoorbeeld je hypofyse – een klein orgaantje in je hoofd die de hormoonhuishouding in balans houdt – kan behoorlijke van slag raken en impact op je hormonenbalans hebben. Stemmingswisselingen, menstruatieklachten en bijvoorbeeld een versnelde overgang, kunnen tevoorschijn komen. Ook als man kan je hormonenhuishouding flink verstoord raken. Je gedachtenkracht gaat met je op de loop, waardoor angst en onzekerheid toenemen en je vervolgens weer belandt in jouw oude perceptie van waarheid.

Ben je daarbij nog niet aangekomen bij je innerlijke, persoonlijke kracht en heb je de levenskunst van onvoorwaardelijk houden van jezelf en jezelf op de eerste plaats zetten nog niet onder de knie, belanden jullie voordat je er erg in hebt weer samen in een schijnbare Never Ending Story.

Het boek van auteur Jan Geurtz ´Verslaafd aan Liefde´ is een echte aanrader hierin en biedt boeiend leesmateriaal, om de slag en de reis terug naar jezelf opnieuw te maken.

Verliefd worden op jezelf

Iedere dag opnieuw heb je de keuze en in iedere seconde van de dag, is er de mogelijkheid om jouw switch te maken. Het is goed te beseffen dat je jouw eigen magiër bent en dus ook jouw werkelijkheid creëert. Alles start bij het respecteren van je persoonlijke grenzen. Van nature ben je al een gever en zorgzaam. Is er vanaf je jeugd geleerd om je aan te passen aan je omgeving en normen en waarden daarvan, waarin je opvoeders dachten dat je moest voldoen, kunnen deze overtuigingen van toen, je nu behoorlijk dwarsbomen. De overcompensatie die is ontstaan, heeft ervoor gezorgd dat je een deel van je authenticiteit hebt verlaten.

Heb je het idee dat de tijd is aangebroken om weer terug te keren naar je ware ‘ik’, kan je voor jezelf geen mooiere weg kiezen dan opnieuw ‘verliefd te worden op jezelf’.

Je omgeving als Spiegel

Je hebt vast ervaren dat als je de weg terug kiest naar jezelf, vriendschappelijke relaties veranderen en dat er mensen verdwijnen uit je omgeving. Het is je innerlijk weten die je vertelt dat dit klopt en dat het goed is zoals het is echter, in je hart word je toch geraakt. Het is goed te weten dat deze ontwikkelingen exact kloppen in tijd, ruimte en plaats. Door je keuze om je persoonlijke groei op te pakken, vinden er regelmatig herzieningen plaats.

Immers, je oude aangepaste ‘ik’ groeit naar de ware en werkelijke ‘ik’ en hierbij hoort een nieuwe omgeving, met nieuwe vrienden en misschien wel een nieuwe baan. En niet te vergeten, een prachtige en liefdevolle relatie met je tweelingziel.

Wat tegelijkertijd ook plaats vindt is dat de zielenwereld ook oplettend en liefdevol toekijkt en zich verheugd om nieuwe, passende vriendschappen op je pad brengen. Deze zijn ook als spiegels voor jezelf waar je naar mag kijken. Tijdens iedere keuze die je maakt, klein of groot, beweegt de zielenwereld uiterst subtiel en zacht met je mee. Immers, je bent hier op Aarde gekomen om een nog completer mens te worden en vooral je Aardse geluk te vieren.

Deze stap begint bij jezelf. Er is niemand die het ‘stokje’ van je over kan nemen. Zelfs je geliefde niet. Je liefdesmaatje mag naast je en achter je staan, om je aan te moedigen tijdens de keuzes en stappen die je neemt, zodat jij jouw groei kan vervolmaken. Als los zand in het kommetje van je hand. Dát is onvoorwaardelijke liefde en ultiem genieten samen met je prachtige tweelingziel. Maak daarom de keuze om terug te keren naar jezelf, je bent het waard.

Sluit opnieuw het heilig huwelijk met jezelf.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

3 Reacties op "Waarom de ontmoeting met je Tweelingziel zo heftig kan zijn"

 1. Erika Kolkman says:

  Dag Mw Janssen van Gaalen,

  Zou U mij misschien willen bellen?
  Ik zou het erg waarderen.
  Ik heb Uw website doorgelezen en ik zou graag meet informatie willen over Tweelingzielrelaties/Zielsverbindingen.
  Ik denk dat ik een man ontmoet heb en mogelijk zijn wij een zielsverbinding van elkaar echter ik weet het niet zeker.
  Er heerst in ieder geval veel verwarring bij mij en ook veel stress en onrust.
  Graag hoor ik van U.

  Groetjes,
  Erika

  • Andre says:

   En waar komt toch het sprookje vandaan dat een TZ in een man/vrouw relatie zou voorkomen. Om het vreemdgaan maar goed te praten? Ik kan er niets aan doen het is mijn TZ?? Wordt aub wakker, geniet van het fijne gevoel van een verliefdheid, van het gewaardeerd worden in je vrouw zijn maar keer terug op aarde!

 2. Andre says:

  Erika, verwar een heftige verliefdheid niet met het sprookje van een tweelingziel, die bestaat namelijk niet. Een heftige (seksuele) relatie, eigenlijk vreemdgaan met een TZ smoesje. Waarom zou het universum je het aandoen gescheiden te raken van je andere zielsdeel om die via een pijnlijke weg later weer te moeten gaan ontdekken. De echte TZ zit binnen in jou. Zorg voor een balans tussen Yin en Yang, spiegel je aan je eigen tekortkomingen en dan zal je zien dat wat jij een TZ noemt eigenlijk gewoon je partner is waar je al mee samen was. Die relatie is meestal cola zonder prik geworden en die prik noem jij nu TZ. Maak niet die vergissing en ga gewoon aan t werk binnen je relatie.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *