Helderziende: Wat is het, je zesde zintuig en je intuïtie als kracht?

Het heeft je zoals zovelen vast wel eens beziggehouden. Al die mysteriën over leven na de dood, zie je jouw dierbaren straks weer terug en bestaan Engelen en Gidsen echt?

Bijna iedereen heeft weleens een onverklaarbare situatie meegemaakt. Iemand die ineens op je pad kwam toen je verdwaald was, een voorwerp waar je blik op valt, wat je dát inzicht biedt waar je naar op zoek was, of een vreemde windvlaag langs je huid.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken:

  • Wat is helderziendheid
  • Je zesde zintuig
  • Je intuïtie als natuurlijke kracht

Als er een God bestaat, waarom is het leven soms zo moeilijk, waarom is er zoveel onrecht en waarom moest degene van wie ik zo houdt, sterven.

Allemaal ‘waarom’ vragen die je soms tot het uiterste hebben gedreven. Als er écht een Hemel bestaat en het Hiernamaals, hoe zit het dan als je doodgaat en wat kunnen het zesde zintuig en helderziendheid hierin voor je betekenen.

Al sinds de Préhistorie zoekt de mensheid naar antwoorden en is de mens op zoek naar heelheid, troost en het verzachten van angst. Op bezoek gaan bij een helderziende of paragnost, kan dan rust en vrede bieden.

In dit tijdperk van ‘bewustzijn’ worden dit soort thema’s gelukkig steeds minder taboe en zijn er zelfs knappe en dappere wetenschappers, die met steeds meer aantoonbare voorbeelden komen, dat er veel meer is tussen Hemel en Aarde. Denk bijvoorbeeld aan de hartchirurg Pim van Lommel en al zijn jarenlange studies en onderzochte feiten met patiënten en hun ‘bijna doodervaringen’. Deze werden als eerste gepubliceerd in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet en monde uit tot heb boek ‘Eindeloos Bewustzijn’.

Of bijvoorbeeld de ontwikkelaars en wetenschappers van Het NLP College in ons kleine, maar zeer vooruitstrevende Nederland, via publicaties dat de ziel niet sterft (bron).

Kortom, in deze turbulente tijd bol van ontwikkelingen waarin ook de fijn technologie op onvoorstelbare wijze in een stroomversnelling is geraakt, wordt het tijd om deze onderwerpen uit de verdomhoek te halen.

Aan de zogenaamde waarzegster en glazen bol is in de Watermantijdperk een eind gekomen. Echter, hebben deze door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld om antwoorden en inzichten te krijgen, zodat hoop en verbondenheid met dierbare overledenen konden groeien en troost geboden werd.

In deze tijd word je werkelijk alles gegeven om je ontdekkingsreis naar andere vormen van communicatie te vervolgen en sterker nog, je er van bewust te worden dat je veel meer bent dan een mens van vlees en bloed. Je beschikt namelijk buiten je fysieke zintuigen zoals je denken, stembanden, proeven en ruiken, over andere communicatiemiddelen. Deze zintuigen zijn zeer verfijnd en zijn misschien het beste te vergelijken met de prachtige klanken van het muziekinstrument de Harp.

Je legt namelijk ook via andere zintuigen verbindingen. Deze vertaal je misschien als een onderbuikgevoel, of het voelt niet goed. Misschien zit er ergens zo’n sterk alarmbelletje in je, door je grote gevoeligheid, dat je er zelfs lichamelijk sterk op reageert. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een misselijk gevoel, kippenvel of een hoofdpijn, die vanuit het niets komt opzetten. Misschien ervaar je op onverklaarbare wijze ineens dat je een droge mond krijgt.

De kennis van een ‘hogere verbondenheid’ en het ontdekken van je eigen intuïtieve krachten, oftewel je aangeboren intuïtie zijn namelijk onlosmakelijk met je verbonden en functioneren simpelweg als een ‘tweede natuur’. Net als het dierenrijk met hun prachtige, instinctieve natuurlijke krachten.

Ook deze behoort tot jouw wezen en deze krachten gebruik je de hele dag door voortdurend, op allerlei verschillende manieren. Dit ‘puur natuurlijk fenomeen’ kan je zien als een kostbaar kristal die je tot je beschikking hebt en die je nooit in de steek laat. Een innerlijk weten, bron of ziel, welke je al je hele leven vergezeld en je weer opnieuw kunt leren gebruiken. Hier weer opnieuw kennis mee maken en je er weer bewust van worden, zou je leven een stuk eenvoudiger maken.

Denk bijvoorbeeld eens aan situaties waarin je iedere keer weer in dezelfde valkuil stapt, de verkeerde mensen op je pad krijgt of bijvoorbeeld tegen beter weten in, tóch weer in zee gaat met iemand waarvan álles in je vertelt dit niet te doen. Opnieuw leren samenwerken met dit deel van jezelf, scheelt echt enorm omdat je helderwetendheid niet je tweede, maar je eerste natuur is.

In Westen word je meestal geleerd om voornamelijk met de ‘hoofdzaken’ bezig te zijn, terwijl de ‘hartzaken’ als schakel tussen verschillende werelden de prominente eerste plaats mag innemen. In de Zuidelijke culturen staat de mentale positie op de tweede en je spiritueel bewustzijn op de eerste.

Het is niet voor niets dat Albert Einstein toentertijd al verkondigde: De intuïtie geest is een heilig geschenk, waarvan het rationele verstand de dienaar is. Wij hebben een samenleving gecreëerd die de knecht eert en het geschenk vergeten is.

Je intuïtieve zintuigen zijn letterlijk een verbinding tussen verschillende werelden. Eén waarvan je de wereld voelt, ziet en tastbaar is en de andere, waarvan de eigenschappen van de andere werelden lastiger te definiëren zijn omdat deze niet tastbaar zijn.

Als het je wat lijkt, ben je in het juiste tijdperk belandt om die tweede natuur, welke opnieuw de eerste positie in mag nemen, weer volledig tot bloei te laten komen!

Deze natuur is bij iedereen anders ontwikkeld en werkt voor iedereen anders met een eigen specifieke kwaliteit. Via je persoonlijke geboortehoroscoop – helderziende horoscoop, kan je haarfijn ontdekken hoe je specifieke aangeboren talenten en kwaliteiten weergegeven worden.

Je authenticiteit wordt op verrassende wijze via je horoscoop zichtbaar. Je doet er vervolgens verstandig aan om voor een deskundige begeleiding te kiezen om jezelf weer te ontdekken, zodat je weer opnieuw leert samenwerken met jouw prachtige, fijngevoelige systeem.

Vaak is het namelijk een onbewust proces. Hierdoor kan je jaren lang op zoek zijn naar ‘iets’ wat je wel voelt en weet, maar wat lastig te verwoorden is en waar je voor jezelf maar geen grip op krijgt. Dit is natuurlijk jammer vanuit de filosofie dat je niet voor niets met deze aangeboren kwaliteit geboren bent.

Het invoelende en aanvoelende vermogen en ‘helder weten’ zijn namelijk zeer praktisch toepasbaar in je dagelijkse werk en leven. Zeker als je een carrière in de sociale en emotionele dienstverlening aan het opbouwen bent, of met kinderen en jong volwassenen werkt welke onder de term ‘hooggevoeligheid’ vallen. Je bent dan gevoeliger als het gemiddelde – voor zover er nog over gemiddeld gesproken kan worden – omdat alle jongere generaties hier onder vallen.

Met andere woorden; er is een gloednieuw menselijk ras upcoming!

Er zijn ook personen waarbij deze talenten heel sterk ontwikkeld zijn. Je spreek dan over een talent of een gave, waardoor je direct een verbinding bént tussen de zielenwereld, de Aarde en het Universum.

Als kind hebben deze personen het vaak moeilijk en worden zij in het leven gekneed via pittige en geen makkelijke ervaringen. Deze levensopdrachten zijn nodig om klaargestoomd te worden om ‘mensenwerk’ aan te kunnen en als zuiver medium – radiozender – te kunnen functioneren. Immers, niets is waardevoller dan persoonlijke levenservaringen en zelf situaties hebben moeten ‘doorleven’. Hier schiet enkel de boekenkennis dan aan tekort.

Als kind met een gave zie je overledenen, kan je vaak gedachten lezen en beschik je zelfs over een vooruitziende, voorspellende blik. Dit is natuurlijk heel beangstigend voor een kind. Je wordt namelijk geconfronteerd met vreemde personen, emoties, beelden, gevoelens en energieën, die je niet kunt verklaren of plaatsen. Als kind begrijp je dit talent niet.

Een uitermate liefdevolle, begripvolle en professionele begeleiding van de ouders en professionals zijn belangrijk op dit gebied. Als kind leer je hierdoor stapje voor stapje vertrouwd te raken met je eigen magnifiek en bijzonder systeem. Als levensmissie wordt er vaak voor gekozen om hier ook werkelijk wat mee te gaan doen. Als lifecoach of parapsycholoog aan de slag gaan en mensen te begeleiden richting hun eigen innerlijke wijsheid, wordt vaak een belangrijke taak. In de volksmond worden deze personen vaak helderzienden, zieners of paragnosten genoemd.

Natuurlijk is er altijd de keuze van de vrije wil om deze talenten tot vruchtbaar goed te verwezenlijken. Echter als je over deze gave beschikt, kan het bijna niet anders dan hier mee actief aan de slag te gaan.

Dit geldt uiteraard ook als je gevoelig bent en er zelf naar verlangt om weer een compleet totaalpakket voor jezelf te worden. Jezelf terug vinden en weer opnieuw leren samenwerken met je intuïtieve vermogens is natuurlijk fantastisch en belooft je een boeiende en inspirerende tijd.

Als je jezelf deze waardevolle belofte geeft, is er geen weg meer terug en zal je nooit uitgeleerd raken!

Verschil tussen helderziende, medium en paragnost

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

De Helderziende

De term helderziend is ook te vertalen als ‘helder zicht’. De helderziende functioneert als schakel tussen het praktische aardse en de geestelijke oftewel fijnstoffelijke werelden.

Een helderziende ‘ziet’ visioenen, kleuren en abstracte beelden waaruit informatie tevoorschijn komt die belangrijk is voor de ontvanger. Soms komt er ook informatie via tevoorschijn via het gehoor. Dit wordt ook wel ‘helderhorendheid’ genoemd.

Het Medium

Er wordt wel gezegd dat een Medium samenwerkt met contacten uit de geestenwereld. Het Medium wordt begeleidt in haar of zijn werk om de informatie van de overledenen te vertalen en door te geven. Dit vereist een nauwgezette en naadloze afstemming van de persoon die de informatie overdraagt aan de ontvanger.

Hierin zijn twee manieren van werken te onderscheiden namelijk:

  • Psychic Medium: deze leest de aura of het energieveld van de ontvanger
  • Mental Medium: deze ontvangt de informatie van een overleden iemand en brengt dit over op de ontvanger.

Paragnost

De Paragnost werkt geheel met zichzelf en is volledig afgestemd op het krachtveld van het innerlijk weten oftewel intuïtie en aangesloten op een enorm krachtveld wat ook wel ‘De Bron’ wordt genoemd.

Zuiverheid en een onbaatzuchtige inzet voor jouw als ontvanger is een heilige wet en scoort dan ook de allerbelangrijkste positie.

Als je nieuwsgierigheid is geprikkeld en je zou nog meer willen weten en op ontdekkingsreis willen gaan, zorg er dan ook altijd voor dat je met iemand in zee gaat die is aangesloten bij een beroepsvereniging en zijn of haar vak goed verstaat.

De wetenschap dat jijzelf over een magnifiek systeem beschikt en dat jij het Universum bent is ontzettend belangrijk om mee te nemen. Je bent niet voor niets ‘jouw eigen mysterie’. Opnieuw in contact komen met je wortels en de kortste route nemen, namelijk die naar jezelf brengt je opnieuw in contact met je eigen zesde zintuig.

Overigens worden personen met een sterk ontwikkeld zesde zintuig ook ingeschakeld via overheidsinstellingen zoals de recherche- en opsporingsdienst. In het Amerikaanse leger gebruikt men de term ‘remote-sensing’ als sterk ontwikkelde helderziendheid.

Het mooiste wat we kunnen meemaken, is het raadselachtige. Daar komt alle ware kunst en wetenschap uit voort. Albert Einstein

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of wil je graag reageren, ben je van harte welkom om hieronder te reageren. Binnen 24 uur ontvang je een reactie.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *