Mercurius als je bruggenbouwer naar Spiritualiteit en Geluk

De Romeinen noemden de kleine en bewegelijke planeet Mercurius, naar de boodschapper van de Goden vanwege zijn enorme snelheid, waarmee hij langs de hemel beweegt. Dit wijze besluit blijkt uit het wetenschappelijke feit dat Mercurius onafgebroken bezig is met verbindingen en verbanden leggen. Als onmisbare schakel en bruggenbouwer bekleed Mercurius een uitermate belangrijke functie en stel iedere seconde van de dag het thema ‘communicatie’ aan de kaak. Wat doet Mercurius dan eigenlijk precies en welke betekenis heeft Mercurius in de astrologie.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken

  • Wie is Mercurius
  • Hoe werkt Mercurius
  • Wat betekent Mercurius voor jou

 

Sterrenkunde en Mercurius

Mercurius was lange tijd moeilijk door een telescoop te zien, omdat de planeet klein is en het dichtst bij de Zon staat. Het zonlicht is zo vel dat het Mercurius verblindt. Amerikaanse wetenschappers zijn via de ruimtesonde ‘Mariner 10 in het jaar 1974, veel meer te weten gekomen over Mercurius. Deze kleine planeet met een grote expansie – bewegelijkheid – is dan ook het beste te zien in de ochtend- en avondscherming. Hij is dan als een ster zichtbaar. De planeet heeft een snelheid van ongeveer 48 kilometer per seconde. Mercurius beweegt in een paar maanden tijd van de ene kant van de Zon naar de andere kant. Eens in de dertien jaar beweegt Mercurius tussen de Zon en Aarde door. Dan is Mercurius als een speldenknopje zichtbaar. Dit blijft voor de fans een bijzonder moment. Lees ook https://jouwmysterie.nl/de-planeten/

 

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Mercurius als kracht van Manifestatie

De planeet Mercurius vertegenwoordigd in de astrologie alles omtrent communicatie. Dit is natuurlijk een breed begrip, wat overigens uitstekend past bij deze kleine, onbeduidend lijkende planeet. Echter, dat de wijsheid ‘niets is wat het lijkt’ zeer passend is, blijkt wel uit de informatie hieronder.

Via de kennis van astrologie is ervan uit oudsher de vertaalslag gemaakt naar de communicatie. Mercurius vertelt via de geboortehoroscoop, de sterrenbeelden en de huizen, over de communicatieve krachten die je dé aanzet geven om contact te leggen met bijvoorbeeld je vrienden, collega’s, familie en sociale omgangen. Lees ook https://jouwmysterie.nl/sterrenbeelden/Hierin heeft iedereen een eigen handel- en denkwijze en een eigen kleuring via het sterrenbeeld waar jouw Mercurius stand verblijft en niet te vergeten, de overige verbindingen die Mercurius maakt met andere planeten op jouw unieke geboortemoment. Vervolgens leg je deze verbindingen op jouw unieke manier via de meest uiteenlopende informatiebronnen die er zijn. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld televisie, social media, het online netwerkverkeer, werk, opleidingen etc.

Mercurius kan je zien als een onmisbare bruggenbouwer, die je helpt om je met anderen en de buitenwereld te verbinden. Stel je eens voor. Zonder de planeet Mercurius zou het heel stil zijn. Er is geen contact, geen verbinding, geen muziek, geen gesprek, er is enkel totale stilte. Er is niets.

De standen van de planeet Mercurius in je horoscoop, laten je ook zien hoe je gedachten werken. Hóe je denkt en hoe váák je denkt.

In hoeverre lukt het je om:

  • Vanuit logica te handelen en het element Lucht
  • Schiet je direct in emotioneel denken via het element Water
  • Kom je in actie en temperament, via het element Vuur
  • Redeneer je vanuit praktische overwegingen en de rust via het element Aarde

Op welke wijze orden je informatie in je hoofd en lukt het je om via je gedachten alles weer op een rijtje te krijgen, zodat het overzicht terug keert. In dit alles speelt Mercurius de hoofdrol. Deze planeet vertegenwoordigd als enige ontdekte planeet tot nu toe een neutrale kracht immers, de informatie mag op geen enkele wijze beïnvloed bij je binnenkomen, of dóór je heen komen.

Vanuit de kennis van de esoterische, psychologische astrologie laat deze kleine planeet dus zien hoe je gedachten werken en hoe je in de chaos van deze wereld omgaat met het verwerken van alle indrukken die je op doet. Dat zijn er in deze tijden heel wat. Voordat je het weet word je overspoeld met informatie en word je regelmatig bijna gedwongen om jouw Mercurius even ‘on holt’ te zetten. Dit, zodat je de zaken weer kunt hanteren, overzicht krijgt en de zachte zalf van de stilte op kunt zoeken. De stress en burn-out situaties van deze tijden laten zien hoe enorm de overspoeling van Mercurius is. De communicatieve druk is ontzettend ongezond voor lichaam, ziel en geest. Heb je een ‘gevoelige’ Mercurius, kan deze kleine planeet je behoorlijk wat stress bezorgen.

Bezigheden zoals Mindfulness, Yoga, Tai Chi, Wellness, wandelingen, sporten en meditaties zijn hierin ontzettend waardevol.

Mercurius helpt je om te praten. Zo wordt er ook zichtbaar waar de schoen wringt als praten níet vanzelfsprekend voor je is. De professioneel astroloog is in staat om op zeer gedetailleerde wijze een onderzoek doen via je persoonlijke geboortehoroscoop. Loopbaancoachbegeleiding en / of een studieprognose bieden waardevolle informatie en zijn zeer waardevol voor je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Buiten andere persoonlijke kwaliteiten geeft Mercurius namelijk ook je leergierigheid en nieuwsgierigheid aan. Beschik je over een lange- of korte spanningsboog om kennis te verwerven en welke studies met passend beroep zijn voor je weggelegd.

Mercurius is tevens de planeet van de handel en korte uitstapjes. Deze kleine expansieve – bewegelijke – planeet maakt het mogelijk dat alles van hand tot hand gaat en voorziet tevens de handel van het economische verkeer, zoals de Down Jones, het vrachtverkeer, de scheepvaart, openbaar vervoer en je auto of fiets. Voor de astrologen die gespecialiseerd zijn in de economische kanten van het vak, is met name de stand van Mercurius ontzettend belangrijk.

 

Wat betekent Mercurius voor jou

Dit kleine onzijdig functionerende hemellichaam, met zijn groot magnetisch veld, draagt ook zorg voor een enorme hoeveelheid aan informatie met een bijzondere en fijngevoelige touch.

Mercurius helpt je namelijk ook om onafgebroken een brug naar jezelf te slaan. Om in gesprek met jezelf te zijn en verbindt iedere keer weer het onbewuste, of onderbewuste deel in je met dát wat bewust is. Mercurius maakt het dus mogelijk om naar binnen te keren en in gesprek met jezelf te zijn. Het boeiende is dat astronomisch gezien Mercurius altijd dicht bij de Zon – je Hart, de Maan, je Ziel en Venus – de planeet van Liefde en schoonheid, beweegt.

Mercurius nodigt je uit om met volledige aandacht en compassie voor jezelf, de brug naar binnen te bewandelen en daar je antwoorden en zelfheling terug te vinden.

Drie keer per jaar beweegt Mercurius astronomisch gezien naar zijn retrogradestand – naar binnen gekeerd. Tijdens deze periode opent je derde oog zich nog verder en word je uitgenodigd om nog dichter bij jezelf te komen en de relatie met jezelf te verinnerlijken. Vaak beland je voordat je het weet in de aanpassing naar je partner, collega’s en de buitenwereld. Je mag je fijngevoeligheid / hoog gevoeligheid aanspreken, of je verdiepen. Het verleden komt voorbij, of oude contacten komen ineens via je mail of telefoon tevoorschijn. Het is een periode om achter de schermen te zijn en je terug te trekken.

Mercurius nodigt je dan uit om meer in de rust te komen, in je gedachten te reizen naar het verleden en misschien zelfs vorige levens. Je zielenreis wordt versterkt en de tijd breekt dan aan om zelfacceptatie en zelfliefde alle ruimte en aandacht te geven. Als je jezelf dan bedenkt dat de kosmos je hier drie keer per jaar de ruimte voor geeft, is dit een bijzonder astronomisch fenomeen. De krachten van de natuur bieden je alles op een presenteerblaadje om een leven vol evenwicht en geluk te creëren. Stem je af op de cyclus van de natuur en resoneer mee. Gezond zijn en gezond blijven, betekent in werkelijke verbinding met jezelf zijn.

 

Je gedachtenkracht en energie

Gedachtekracht en de focus op je gedachten vallen onder de planeet Mercurius. Zoals je verzonken kunt zijn in je gedachten vol hoofdbrekens of juist positieve, optimistische gedachten, het is goed te beseffen dat alles wat meer energie krijgt vanuit dit energieveld een grotere aantrekkingskracht krijgt. Alle ervaringen die je opdoet in het leven, leggen hun sporen. Deze ervaringen nestelen zich in je onderbewuste en beïnvloeden je overtuigingen en gedachten.

Je wordt wie je denkt dat je bent vanuit jouw ervaringen en gedachten. Vanuit jouw energieveld trek deze bevestigingen als een magneet naar je toe. Het belanden in een vicieuze cirkel is het gevolg.

Je creëert jouw leven via dat álles wat er zich in je gedachten speelt. Het is belangrijk je hier bewust van te zijn. Zeker omdat je met het grootste gemak verleidt wordt om beïnvloed te worden door het collectieve veld. Lees ook https://jouwmysterie.nl/telepathie/Je bewust te zijn van de gedachten over jezelf en wat / hoe je bijvoorbeeld denkt over en aan de ander. Omdat alles energie is en Mercurius als bruggenbouwer deze energie stuurt naar de ontvanger, zijn je gedachten van grote invloed.

Hoe boeiend is het te bedenken dat je vanuit je innerlijke wereld en energielevel jóuw manifestatie creëert en dus ook jouw leven een wending kunt geven. Dit is de essentie van de kracht van je denken. Wordt hiervan bewust en make a turn vanuit jouw manifestaties.

Alles wat je bent, is het gevolg van wat je hebt gedacht – Boeddha

 

 

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *