Wat is Spiritualiteit en Hoe kan Ik dit Ontwikkelen?

Ieder mens is uniek en heeft een hele eigen kijk op het leven. Zo is de kijk op de definitie ‘spiritualiteit’ niet alleen voor iedereen verschillend, maar werkt ook voor iedereen op een hele andere manier. Je bent ongetwijfeld wel eens met spiritualiteit in aanraking gekomen. Het interessante is, dat het misschien wel dichterbij ligt dan je denkt.

Wat ga je in dit artikel ontdekken:

  • Ben ik spiritueel
  • Hoe kan ik spiritueel worden
  • Wat kan ik met spiritualiteit bereiken

Als je de geschiedenisboeken er op na slaat kom je altijd tegen dat religie en spiritualiteit op de één of andere manier met elkaar verbonden zijn.

Welk ommetje er ook gemaakt zijn en nog steeds worden, deze twee onderwerpen wat de hele wereldbevolking niet zonder slag of stoot al eeuwenlang intensief bezighoudt, kruisen toch iedere keer weer opnieuw elkaars wegen.

Spiritualiteit legt verbinding met de betekenis ‘geest’, wat in het Latijns ‘spiritus’ betekent. Hiermee kom je dan al snel op zo’n breed vlak van ontwikkelingen en mogelijkheden, waarin éénwording misschien wel het meest passende sleutelwoord is.

Om deze dan nog kernachtiger te mogen maken, zou je ook kunnen spreken van éénwording met jouw eigen natuur en de natuurkrachten van de Aarde en het Universum. Hieraan verbonden zijn de vele wegen die naar Rome leiden, boordevol avonturen en fantastische mogelijkheden, welke je absoluut uitnodigen om jouw spiritualiteit te ontdekken.

De spiritualiteit in jouw

Je hebt er vast wel eens over nagedacht. Waar komt nu toch mijn intuïtie vandaan en hoe werkt het dan. Waarom ben jij degene die dan gevoelsmatig weet dat het anders kan en waarom is je omgeving zich hier niet bewust van? Bestaat toeval echt niet en hoe werkt het dan?

Met de betekenis spiritueel, wordt je bewustzijn of ziel aangeduid en wat er van uit gaat dat je uit veel meer bent opgebouwd dan enkel je fysieke deel – je menselijk lichaam. Het gaat er van uit dat er ook nog een andere werkelijkheid is namelijk, dat je lichaam tevens is opgebouwd en bestaat, uit uitermate verfijnde biljoenen cellen en moleculen, namelijk het fijnstoffelijk lichaam. In het artikel; Wat is een nieuwetijdskind en is mijn kind het? wordt hier tevens over geschreven. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk en het blijft allemaal lastig te definiëren echter, zullen de komende jaren via de wetenschappelijke technieken, deze kant van het verhaal steeds beter kunnen aantonen hoe magnifiek je opgebouwd bent.

Gelukkig zijn er vele uitwegen en mogelijkheden om deze natuurkundige kanten op andere wijze te kunnen beleven, zodat je jouw spirituele authenticiteit kunt ontdekken. De eerste twee noodzakelijke stappen voor je hierin zijn; uit het eventueel vaste denken te stappen en een goed contact met je lichaam. Naast je drukke agenda vraagt dit discipline van je. De discipline om iedere dag opnieuw de tijd voor jezelf te nemen en minimaal een kwartier tot half uur je gedachten terug te brengen naar het nulpunt. Dit doe je door je volledig te focussen op je fysieke lichaam, zodat je jouw lichaam opnieuw kunt voelen.

Door je lichaamsbewustzijn oftewel het ‘aarden’ te trainen, kan je jouw fijnstoffelijk en spiritueel lichaam, met alles wat aan jouw spiritueel systeem verbonden is opnieuw leren ervaren dat je veel meer bent. Je fysieke lichaam is namelijk een fantastische antenne waar je spiritueel energielichaam mee samenwerkt.

Je bent dus niet alleen onlosmakelijk verbonden met spiritualiteit, je bént het!

Net zoals een baby na de geboorte en door de maanden heen steeds weer gaat ontdekken dat het in een fysiek lichaam aanwezig is. De omgekeerde richting dus. Het is opvallend en reuze vermakelijk om te zien hoe een baby op ontdekkingsreis gaat en verbaast kan reageren als het een handje of voetje heeft. Een pasgeboren baby is één en al spiritueel bewustzijn en heeft nog niets met een fysiek lichaam. Na de geboorte, komt door de maanden heen steeds weer het besef en de verwondering wat natuurlijk best hard werken is. Het proeven, ruiken, de tastzin, dat het ook pijnprikkels ervaart en dat je ook nog moet leren lopen via een ingewikkeld en zwaar grofstoffelijk en fysiek bewegingsapparaat.

Kortom, als je via een spirituele invalshoek over het leven en jezelf gaat nadenken, gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Gelukkig ben je middenin een tijdzone belandt waarin de vele wegen die naar Rome leiden, enorm hun best doen. Mindfull leven is spiritueel leven en hierin word je een breed scala aan mogelijkheden op een presenteerblad aangeboden. Wat dacht je bijvoorbeeld van; ondersteuningen om je lichaamsbewustzijn te trainen via bijvoorbeeld de bodyscan -meditatietechniek –  meditaties, yoga, Tai Chi, lezen, astrologie beoefenen, stilteweekenden en trainingen. Simpelweg bewegen zoals wandelen en fietsen op mindfulness wijze. Kortom, werken aan rust, ontspanning en daarbij niet te vergeten, een gezonde leef- en voedingswijze. Immers, hoe natuurlijker je eetgewoonte, des te krachtiger jouw spirituele, natuurlijke kennis opnieuw kan gaan stromen en hierdoor je geest tot rust komt.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Spiritualiteit en intuïtie

Intuïtie is energie lezen, energie voelen, energie ruiken of energie horen. Je bent vanuit het spiritueel bewustzijn verbonden met een energetische blauwdruk. Als je ‘toevalligerwijs’ in een gezellig gesprek belandt met een onbekende, legt je geest of spiritualiteit vanzelf contact met de ‘energetische vingerafdruk’ van die ander. Je ervaart een gevoel; het voel niet goed, of het voelt wel goed, of je ervaart zelfs vanuit je intuïtie een gevoel dat het niet zo goed gaat met je gesprekspartner.

Alles en ieder wezen, iedere materievorm is doordrongen van een kracht en bestaat uit energie. Net als jij, omdat je een spiritueel individu bent. Je hoeft het dus niet te worden. Deze alomvattende energie wordt keer op keer onderzocht via experimenten in de kwantumfysica en deze tonen iedere keer weer aan, dat alle atomen en moleculen in het universum met elkaar verbonden zijn. Dit is spiritueel bewustzijn oftewel de pure wetenschap. Stel je voor: de ene atoom bestaande uit specifieke eigenschappen, maakt aan de ene kant van de Aarde een beweging, dan maakt het andere atoom, met dezelfde eigenschappen aan de andere kant van de Aarde deze beweging ook. Je bent dus één groot wandelend, spiritueel organisme.

Je kunt spiritualiteit dus niet leren, je bent het al. Wat je wel kunt doen is je er opnieuw bewust van worden en hier opnieuw mee leren samenwerken.

Via je intuïtie en dus je spiritualiteit haal je alle informatie uit de rimpelingen van een energieveld. Deze worden door de wetenschappers het bio-elektrisch veld genoemd. Het is dezelfde levenskracht die in China ‘Chi of Qi’ wordt genoemd, in India ‘Prana’ en in Hawaï ‘Mana’.

Hoe krijg ik opnieuw toegang tot mijn spiritualiteit

Net als iedereen verlang je naar een mindful en bewust leven, waarin innerlijke balans hoog in het vaandel staat. Het is belangrijk dat je beseft dat dit tijd nodig heeft. Door daadwerkelijk te kiezen voor een leven vanuit spiritueel zijn, ga je onherroepelijk de rust in, waardoor je een waardevolle, persoonlijke ontwikkeling tegemoet gaat. Prettige oude herinneringen, alsmede geen fijne situaties vanuit je verleden waar je nog geen welverdiende aandacht voor jezelf aan hebt kunnen besteden, komen tevoorschijn.

Zorg voor liefdevolle en professionele begeleiding met alles wat je onderneemt.

Schep voor jezelf iedere dag ruimte voor volledige aandacht voor jezelf en zonder jezelf af. Daarbij is het belangrijk te beseffen dat je spiritueel bént en dat je er ook echt voor kiest om deze prachtige natuurlijke staat van jezelf weer op te pakken. Er zullen hierdoor wonderen ontstaan. Deze komen namelijk voort vanuit jouw innerlijk oftewel eigen krachtveld. Wees dus bereid om je grenzen te verleggen.

Zoek niet te ver buiten jezelf en wees je er van bewust dat het juist de kleine nuances in je dagelijkse leven en je werk zijn, waarop je mag oefenen. Tel bijvoorbeeld tot tien als je collega niet reageert zoals je graag zou willen. Observeer en maak contact met je lichaam en je zult zien dat jouw innerlijke spiritualiteit, oftewel weten, de informatie geeft zodat je weer rustiger wordt.

Zelfreflectie en je eigen waarheid onder ogen kunnen zien, zijn belangrijk. Net zoals het opzij zetten van je ego – je angst en eigen denkbeelden en overtuigingen die jouw wereldbeeld bepalen. Het opnieuw leerling worden en je heerlijk laten mee stromen op je pioniers- en beginnersgeest zijn eveneens van groot belang op je spiritualiteit opnieuw wakker te laten worden.

Wees je er ook van bewust dat de kracht van je gedachten enorm sterk zijn. Je gedachten kunnen de ontplooiing van je spiritualiteit zowel steunen als hinderen, omdat je gedachten een hele grote kracht zijn in het universum. Met je gedachten schep je namelijk je werkelijkheid. Deze werkelijkheid kan zo groot worden dat je vanuit jouw spiritueel magnetisch veld, de bevestigingen naar je toe trekt. Hierdoor trek je de deur weer dicht en vertroebelen zij je.

Wetenschappelijk is aan te tonen dat je overtuigingen zelfs een soort sporen maken in je fysieke hersenen. Het wonderbaarlijke is dat je over een magnifiek spiritueel zelf genezend vermogen beschikt en deze oude sporen worden uitgewist, zodra je nieuwe overtuigingen en gedachten aanlegt in je hersenen. Deze werken dan uiteraard op positieve wijze voor je. Gebruik je gedachtegoed dus bewust, samen met boeiend spiritueel gedachtegoed en bewustzijn.

Zo zie je maar, eigenlijk ben je een groot mysterie voor jezelf en ben jij de sleutel om persoonlijk in je kracht te kunnen komen en spirituele transformatie vorm te geven.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *