Welk sterrenbeeld ben ik? Ontdek het hier + Unieke eigenschappen

Ongetwijfeld heb je jezelf wel eens afgevraagd; op welke dag ben ik geboren, of misschien welk sterrenbeeld ben ik?

Hoe werkt het allemaal in die prachtige sterrenhemel en maakt het uit op welke dag ik ben geboren? Je zult zoals velen, ongetwijfeld aangetrokken worden door de magnetische aantrekkingskracht en pure schoonheid van ons Melkwegstelsel.

Naast deze vragen komt er dan ook bij, dat je jezelf herkend in de eigenschappen van je sterrenbeeld, wat uitnodigend werkt naar nog meer inspiratie. Dit, terwijl je diep van binnen weet dat toeval niet bestaat.

Laat je nog meer ´verwonderen´ door dit artikel.

Wat ga je in dit artikel ontdekken:

  • De kracht van de Zon
  • Astronomie versus Astrologie
  • De Zon en je Sterrenbeeld

Welk Sterrenbeeld je bent

Ben je benieuwd welk sterrenbeeld je bent? Hieronder vind je via je geboortedatum je sterrenbeeld en inspirerende informatie over jezelf.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

De Zon

Planeten zijn wonderlijke hemellichamen voor je als mens en helemaal als je jezelf met astrologie bezig houdt. Net als alle tot nu toe ontdekte hemellichamen, staat de koperen bol de ‘Zon’ ver van je vandaan en legt het licht en de warmte van de Zon een enorme reis af voordat het de Aarde bereikt.

Het licht en de warmtebron van de Zon betekent ‘levenskracht’ immers, zonder deze Solarpower is er geen leven mogelijk op Aarde.

In astrologische en astronomische termen valt de Zon niet onder de noemer ‘planeet’. De Zon is astronomisch namelijk een Ster, die dicht bij de Aarde staat en niet eens zo’n grote Ster. Toch is de betekenis en de kracht die hij de Aarde geeft enorm en heeft men duizenden jaren geleden vanuit de logica van de bewegingen van de Zon, langs de twaalf tekens van de westerse dierenriem, de term ‘Sterrenbeelden’ in het leven geroepen.

Wat overigens indrukwekkend is om te weten is dat de Zon is vele malen groter is dan de Aarde. De Aarde past 1 miljoen keer in de Zon. Dit te weten, is het zeker een boeiend idee dat jouw Sterrenbeeld wel iets móet betekenen.

In het artikel wat zijn astrologie en horoscopen wordt al vertelt dat je het zonnestelsel kunt zien als één organisch geheel. De Zon is het middelpunt van het zonnestelsel en alle planeten bewegen in hun eigen loopbaan en snelheid om de Zon heen.

Omdat alles om de Zon beweegt en dit hemellichaam dus het centrale middelpunt van het sterrenstelsel is, staat de Zon in de westerse astrologie symbool voor je zelfbewustzijn en drang tot creatieve zelfexpressie.

In het oude Griekenland verbond men de planeten aan organen van het menselijk lichaam. De Zon als centrum van het zonnestelsel, werd verbonden met je hart als centrum van je lichaam.

Je hart als onafhankelijk functionerend orgaan van je fysieke lichaam, welke vanaf de zevende week – heilig getal – als foetus gaat kloppen en het Aardse leven schenkt.

Symbolisch betekent de Zon dus jouw levenskracht en vertegenwoordigt hij je hoogst potentieel, ware ik, oftewel je identiteit. Het is de kleuring en de aard van jouw sterrenbeeld waar de Zon doorheen bewoog op je unieke geboortemoment. Hiermee identificeer je jezelf en tegelijkertijd bepaalt je sterrenbeeld een belangrijk deel van jouw karaktereigenschappen en kwaliteiten.

Door middel van uitermate wiskundige en natuurkundige verfijnde technieken is de Zodiak – astrologische westerse dierenriem – ontstaan en is de omloopbaan van de Zon via de twaalf symbolische sterrenbeelden, verdeeld in stukjes van 30 graden. Iedere dag beweegt de Zon 1 graad verder door het sterrenbeeld. De datum en dag waarop je geboren bent en het daaraan verbonden sterrenbeeld, wordt hierdoor duidelijk.

Je sterrenbeeld is een verzameling van sterren die gezamenlijk een figuur vormen. Deze sterrenbeelden vormen met z’n allen één brede gordel, die zich rondom de Aarde bevindt. Door het hele jaar heen, vervolgt de Zon zijn tocht langs deze gordel.

Dit doet de Zon in zijn eigen tempo, waarin de sterrenhemel iedere dag draait van Oost naar West, via een vast ijkpunt. Door deze bewegingen, is er vanuit een natuurlijke cadans ieder jaar weer duidelijk welk sterrenbeeld bij welke maand hoort.

Door de ecliptica beweging van de Zon – eivormig – is zijn vaste loopbaan geen keurige cirkel. Hierdoor ontstaan er kleine verschillen en verschuiven de data per Zonne-overgang. Hieraan verbonden zijn ook de vier seizoenen van het jaar.

Als je bent geboren vlak voor, of na een teken overgang van de Zon, weet je vaak niet of je bijvoorbeeld een Stier of een Tweelingen bent etc. Je geboortetijd is dan van belang om je de juiste informatie te bieden. Raadpleeg hiervoor een deskundige astroloog. Het gaat namelijk over je ware identiteit.

De ervaringen leren namelijk, dat velen op zoek zijn naar zichzelf, om houvast en sturing te krijgen in persoonlijke ontwikkeling en groei.

Samenvatting

  • De dag waarop je geboren bent en de positie van de Zon bepalen je sterrenbeeld.
  • Iedere dag beweegt de Zon 1 graden verder en verandert de Zon van teken na zijn tocht van 30 graden door een sterrenbeeld.
  • De Zon staat symbool voor je identiteit, je ´Ik´ en zelfverwezenlijking.

Verdieping van je Sterrenbeeld

Hier houdt de deskundige astroloog het echter niet bij. Door de geschiedenis heen hebben fascinerende astrologen hard gewerkt om via verfijnde nuances je sterrenbeeld en de astrologie een nog gedetailleerder beeld te geven. Dit, met als resultaat dat er binnen de astrologie vele technieken zijn ontwikkeld, welke een rijkdom zijn om observatie mogelijk te maken.

Eén van de bijzondere technieken ter verfijning, is je sterrenbeeld te verbinden met de ´Decanaten´.

Door gebruik te maken van de Decanaten, worden de interpretatie van je sterrenbeeld en je horoscoop nog persoonlijker. Via deze techniek ontstaat er een driedeling van je sterrenbeeld en komt er een soort ‘sausje’ tevoorschijn. Dit sausje wordt over je sterrenbeeld gegoten en is verbonden met een ander sterrenbeeld vanuit hetzelfde element – vuur – water – lucht – aarde – waaruit je sterrenteken bestaat. De informatie die ontstaat is zeer doeltreffend en verhelderd nog meer wie je bent, hoe je in het leven staat en hoe je situaties beleeft.

De positie van de Zon, nauwkeurig op de graden af, heeft nog een bijzondere verdieping. De esoterische astroloog gaat er namelijk van uit dat het ontstaan van de Zon op jouw unieke positie en in jouw sterrenbeeld er niet zomaar staat.

Vanuit het reïncarnatiemodel kan er namelijk ook worden onderzocht hoeveel levens je in jouw sterrenbeeld hebt doorgebracht.

Vragen als bijvoorbeeld; ben je een starter omdat je Zon – sterrenbeeld- net in 1 graden Boogschutter staat, of ben je een volleerde Schorpioen omdat de positie van je Zon – sterrenbeeld 29 graden is.

De Zon als je sterrenbeeld heeft je heel wat te vertellen. Misschien wel meer als je in eerste instantie had verwacht en dan hebben wij het enkel over de Zon. Laat staan alle andere planeten die een hele belangrijke functie bekleden in je unieke persoonlijke geboortehoroscoop.

Laat je verwonderen en geef je ‘Power of the Heart’ alle ruimte, zodat je wordt wie je werkelijk bent. Leef!

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *