Horoscoop Steenbok: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips

De Steenbok is geboren tussen 22 december en 19 januari.

Hier ontdek je echt alles wat de Steenbok bijzonder maakt. Wat je allemaal gaat lezen over de mensen met als horoscoop Steenbok:

 • De eigenschappen die kenmerkend zijn voor het sterrenbeeld Steenbok
 • Het karakter van de Steenbok
 • Het liefdesleven, relaties en seksualiteit van de Steenbok
 • Hoe de Steenbok in zijn werk is
 • Hoe de Steenbok met geld omgaat
 • Wanneer een Steenbok zich gelukkig voelt
 • En nog meer…

Eigenschappen horoscoop van het sterrenbeeld Steenbok

De planeet Saturnus is de heerser van de Steenbok. Saturnus loopt in 28 jaar door de Dierenriem. Saturnus is de planeet van de begrenzing en van het kale bestaan van het leven. In het teken Steenbok geeft Saturnus aan hoe we omgaan met bepaalde angsten en het stellen van grenzen aan anderen en aan onszelf.

Saturnus symboliseert de beperkingen die we bezitten. Vandaar dat Saturnus in een geboortehoroscoop ook verbeeldt of je elkaar kunt respecteren of niet. Uiteraard laat Saturnus ook zien hoe je met je onvermogen omgaan want tenslotte is er niemand perfect.

Saturnus staat voor hoe we iets willen bereiken en wat we er voor over hebben om de top te halen. Saturnus is de poort van ons bewustzijn, deze inhoud vertegenwoordigt de grens tussen jou en de anderen. Kortom hoe goed jij voor jezelf kunt zorgen.

Mensen met als horoscoop Steenbok hebben een logisch en helder verstand. Je hebt als Steenbok een groot concentratievermogen. Je bent niet snel maar wel zeer degelijk. Dit betekent niet dat je niet snel kan denken maar door je grote behoefte om geen fouten te maken, ben je geneigd om alles te checken. Daar gaat dan ook de tijd in zitten.

In gesprekken ben je als Steenbok doelbewust en niet gauw van je standpunten af te brengen. Dit zorgt ervoor dat de ander jou soms als streng kan ervaren. Tevens roep je hiermee op dat de ander de Steenbok als een autoriteit ziet. Je bent geneigd om veel verantwoordelijkheid op je te nemen en in de werksfeer ben je dan ook graag de baas over iets.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Sterrenbeeld Steenbok valt onder het element aarde

Mensen met als sterrenbeeld Steenbok hebben een praktische en nuchtere instelling. Dit maakt dat je als Steenbok de behoefte hebt om met beide benen op de grond te blijven staan. Maar dit kan je ook star maken omdat je te lang je zinnen ergens op blijft zetten. Hierdoor vind jij het soms moeilijk om gevoelens en/of materiële zaken los te laten.

Als Steenbok heb jij een goed gevoel voor zakelijke dingen. Je hebt een goed ontwikkeld inzicht in de manier waarop dingen praktisch in elkaar zitten. Alleen heb je als Steenbok waarschijnlijk weinig zelfvertrouwen bij de dingen die je doet. Dit kan ertoe leiden dat jij het erg moeilijk vindt om ergens enthou­si­ast voor te geraken en het vertrouwen vast te houden dat je het inderdaad (aan) kan. Je zal om deze reden dan ook jezelf goed in de gaten moeten houden. Het is belangrijk dat je niet vervalt in zwaarmoedigheid waardoor jij in een sleur belandt. De grenzen verleggen om je steeds vrijer te voelen, is een belangrijk thema voor jou als Steenbok.

Het karakter van een Steenbok

Mensen met als sterrenbeeld Steenbok hebben een betrouwbaar, standvastig en ambitieus karakter. Je hebt als Steenbok behoefte aan een vorm van discipline en wilt behoedzaam je weg gaan.

Je hebt een goed ontwikkeld doorzettingsvermogen en je kunt daardoor, als je dat wilt, het geduld opbrengen om te verwezenlijken waar je naar verlangt. Dit kan aan de andere kant maken dat je soms star over komt en te hoge eisen aan de anderen stelt.

Je bent als Steenbok iemand die een overwegend praktische instelling en een aangeboren werkelijkheidszin hebt. Hierdoor kun je soms, als je de behoefte hebt om dingen te overdenken, jezelf terugtrekken en daardoor bij de mensen om je heen een ernstige indruk achterlaten.

Je bent als Steenbok iemand die goede organisatorische bekwaamheden en leiderschapscapaciteiten kan bezitten. Je vindt het belangrijk om te slagen in een beroep of carrière. Het streven naar macht en naar een onafhankelijke positie, geeft jou het gevoel dat je de baas over jezelf wordt. Hierdoor kun je te ambitieus worden en moet je oppassen dat je relatie en vriendschappen daar niet onder gaan lijden. Waarschijnlijk was één van je ouders heerszuchtig, wat geleid kan hebben tot (ernstige) onenigheden. Je moet, met als sterrenbeeld Steenbok, oppassen dat je zelf op een bepaald gebied niet doorslaat door je bijv. te sterk te willen bewijzen. Dit kan zich uiten in dat je op het maatschappelijke vlak grootse dingen wilt doen, waardoor je uiteindelijk te streberig wordt.

Het sterrenbeeld Steenbok in de liefde en relaties

In de liefde willen mensen met als sterrenbeeld Steenbok behoedzaam en beschermend zijn. In het publieke leven is de Steenbok niet zo extravert, maar wil je als Steenbok wel laten zien wat je in huis hebt. Je kunt een gereserveerde indruk maken.

In je jeugd zul je een zekere schroom gevoeld hebben om je spontaan te uiten in het directe contact. Flirten en versieren is iets wat bij jou tot leven komt bij het ouder worden. Dit groeit als je weet wat je waard bent en wanneer je je zeker voelt in de positie die je bekleedt.

Sommige mensen zien jou, de Steenbok, in eerste instantie als een koele, zakelijke persoon die zelden laat merken hoe hij of zij zich voelt. Echter zij die in jouw ‘privé sfeer’ thuishoren weten wel beter, achter dat zakelijke masker zit een verleidelijke persoon die zeer sensitief kan zijn.

Voor de Steenbok is fysiek contact en seksualiteit zeer belangrijk. Dit heeft te maken met jouw sterke behoefte aan zekerheid; en wat is er tastbaarder dan het fysieke. Door het tastbare en de reacties die dat in jouw lijf en dat van je partner oproept, weet je als Steenbok hoe de sfeer onderling is. Als jouw behoefte aan fysiek zijn genegeerd wordt of verdwijnt, verdwijnt er voor jou dus ook het tastbare bewijs van de liefde. We hebben het hier over seksualiteit, maar natuurlijk ook over de andere facetten, het elkaar aanraken, knuffelen, een aai, etc.

Je hebt als Steenbok niet veel mensen nodig om gelukkig te zijn. Echter wat je wel nodig hebt, is een partner waar je niet krachtig hoeft te zijn. Een partner aan wie je niet hoeft te bewijzen dat wat je doet altijd ‘uitstekend’ door je wordt gedaan. Zeker dit laatste is een belangrijk gegeven. Zorg dat je met je partner plezier maakt en dingen doet zonder verplichting. Zorg dat je je werkhouding buiten je relatie houdt. Dan wordt jouw verleidelijke kant het meest zichtbaar.

Het sterrenbeeld Steenbok en seksualiteit

Seksueel gezien kan een Steenbok enorm genieten van seks geven en krijgen, mits de remmingen weg zijn. Seks trilt jouw emoties los, vandaar dat jij als Steenbok soms met een grote ontlading een orgasme kunt beleven. Als jij je zelfverzekerd bij iemand voelt dan komt jouw ware aard naar boven. Dan blijk je in het geheel niet zo rustig en afstandelijk te zijn.

Je hecht als Steenbok grote waarde aan verantwoordelijkheidsbesef en aan betrouwbaarheid van jezelf en van de ander. Als jij ‘ja’ tegen iemand zegt dan is het ook ‘ja’.

Als Steenbok wordt je graag aangeraakt en vooral bij de billen en de rug, dan begin je lichtjes te tintelen van genot. En hoewel je niet wild en uitbundig bent in het uiten van je liefde ben je zeer attent en scherp op de ander; want alles moet immers goed zijn.

De Saturnus-energie van een Steenbok

Je bent als Steenbok iemand die een sterke wilskracht en zelfbeheersing op kan brengen voor de dingen die jij belangrijk vindt. Hierbij kun je als een autoriteit overkomen. Bij het nemen van verantwoordelijkheid kun je een conservatieve instelling hebben en een eigengereide indruk maken. Je bent als Steenbok iemand die zijn eigen beperkingen kent. Je beschikt over een goed ontwikkeld concentratievermogen.

Je bent als Steenbok ijverig en spaarzaam en je probeert via diplomatie langzaam maar zeker vooruit te komen. Je kunt dan soms ook een onwrikbaar beeld oproepen omdat je, als je ergens voor kiest, de gehele verantwoordelijkheid ervoor neemt. Je bent niet echt bang voor moeilijke beslissingen of confrontaties. Dit komt omdat je als Steenbok goed in staat bent om jezelf af te sluiten waardoor je dichtbij je eigen gevoelens en ideeën weet te blijven. Deze goede eigenschap kan soms ook tot wat starheid leiden. Zorg dus dat je er altijd alert op bent of de waarheid niet twee kanten heeft. En wie weet zit er dan in die verschillen een redelijke overeenkomst.

Belangrijk voor jou als Steenbok is je te realiseren dat het leven niet alleen bestaat uit werken en plichten. Je kunt zelfs als je plezier maakt nog bezig zijn met wat het nut daarvan is. Soms moet je even de knop van het geweten omzetten en erop vertrouwen dat ook als je plezier maakt, je een verantwoordelijk persoon blijft.

Het sterrenbeeld Steenbok en werk

Mensen met als sterrenbeeld Steenbok hebben een werkhouding met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je ziet als Steenbok niet op tegen zwaar of moeilijk werk, je ziet dat eerder als een uitdaging. Je bent het liefst constructief bezig waarbij de lijnen voor iedereen duidelijk zijn. Je hebt een sterke geldingsdrang wat maakt dat je je altijd voor 100% in wilt zetten.

Beroepen die bij de werkhouding van een Steenbok kunnen passen:

 • Mijnwerkers
 • Schoenmakers
 • Metselaars
 • Begrafenisondernemers
 • Loodgieters
 • Medewerkers op een boerenbedrijf
 • Geestelijken
 • Wetenschappelijk onderzoekers
 • Wiskundigen
 • Regeringsambtenaren
 • Rechtsfunctionarissen
 • Landeigenaren
 • Bruggenbouwers
 • Arbeiders
 • Efficiëntie experts

Een belangrijke kracht waarin jij als Steenbok je in het werk graag bezig wilt zijn, is met verantwoordelijkheden en structuren te kunnen werken.

Hoe gaat een Steenbok met geld om?

Een Steenbok is van nature zuinig en zal niet snel geld over de balk gooien. Dat maakt van een Steenbok een goede spaarder die eerst nadenkt voor dat hij of zij geld uitgeeft.

Soms kun je als Steenbok geneigd zijn om teveel te waken over je geld en vindt je het moeilijk om het aan iets leuks uit te geven. Dit kan er soms toe leiden dat, als je niet lekker in je vel zit, je wat gierig over komt. Toch ben je normaliter iemand die zijn verantwoordelijkheden qua geld en bezit goed begrijpt. Je weet dat je hard moet werken en moet sparen om je leven zo aangenaam mogelijk te maken. Dit komt door jouw gezonde realiteitszin.

Je bent als Steenbok een prima onderhandelaar die het niet schuwt om, als het moet, hard en meedogenloos te zijn. Je weet immers vaak snel of iets werkelijk die waarde heeft zoals het is aangegeven op het prijskaartje. Door je zakelijke houding en het vermogen om emoties van zaken te scheiden, kun je in alle redelijkheid aangeven wat volgens jou iets waard is. Je bent niet echt een verkoper omdat je daar te gereserveerd voor kunt zijn. Maar als het om grotere zaken gaat, weet je als Steenbok precies waar de grenzen liggen.

Tip: zie geld niet als iets wat alleen maar status met zich meebrengt. Onthoud dat je er ook daadwerkelijk leuke dingen mee kan doen die je leven verrijken.

Wanneer voelt een Steenbok zich gelukkig?

Mensen met als sterrenbeeld Steenbok voelen zich het gelukkigst wanneer anderen ze zien als iemand die op een bepaald gebied een autoriteit is. Voor jouw geluksgevoel is het belangrijk dat je een interessante maatschappelijke positie hebt waarin je kunt excelleren. Daarin gaat het jou niet alleen om dat de anderen het goedvinden wat jij doet, maar bovenal dat jij het zelf belangrijk vindt dat je het beste van jezelf neer te zetten. In die zin is het verleggen van de lat van jouw mogelijkheden voor jou een belangrijk maatstaf om gelukkig te zijn.

In de liefde uit zich dit gevoel doordat je als Steenbok er zeer aan hecht dat anderen kunnen zien voor wie jij gaat en wat jij voor hen doet. Het maakt jou als Steenbok gelukkig als degenen die jij lief hebt mee kunnen varen op jouw weg van roem en status.

Ook  van invloed op het karakter van de Steenbok

Steenbok is een vrouwelijk teken.

De planeet die bij de Steenbok hoort is Saturnus. Deze planeet wordt ook wel de heerser van Steenbok genoemd.

Het temperament van een Steenbok is flegmatisch. Mensen die flegmatisch zijn, zijn geneigd rustig en kalm op anderen of situaties te reageren.

De Apostel die past bij de Steenbok is Thaddeus.

Bijzondere getallen die horen bij de Steenbok zijn: 4, 13, 22, 31, 40, 49, 58, 67 en dan steeds 9 erbij.

Kenmerken van mensen die als horoscoop Steenbok hebben:

 • Bewust zijn verantwoordelijkheden
 • Plichten
 • Aanwezig zijn
 • De vorm van de dingen
 • Structuur
 • Streber
 • Geslaagde uitstraling

De kleuren die horen bij het sterrenbeeld Steenbok:

 • Zwart
 • Alle donkere en grauwe kleuren
 • Donkergrijs
 • Donkerbruin

De edelstenen die horen bij de Steenbok:

 • Donkere stenen
 • Onyx
 • Carneool
 • Saffier
 • Zwarte diamanten
 • Zwarte parels

Gunstige dag voor de Steenbok:

 • Zaterdag

Sterrenbeelden die goed samen gaan met de Steenbok:

Sterrenbeelden die minder goed passen bij de Steenbok:

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

8 Reacties op "Horoscoop Steenbok: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips"

 1. Ilse Bacha says:

  Goedemorgen,
  Ik heb over mijn sterrenbeeld gelezen en vond het heel interresant.
  Wilde u bedanken hiervoor.
  Groet,
  Ilse

 2. Wat ik tot nu toe gelezen hebt says:

  Klopt alles

 3. Netty says:

  Ik heb betaald maar heb geen reaktie gekregen van jullie?

 4. Rena says:

  Goedemiddag Sandra,

  Ik heb mijn horoscoop net gelezen en ik stond versteld, want het klopt gewoon.
  Bedankt ervoor.

  groet,
  Rena

 5. Lotte says:

  Hallo, dit klopt gewoon allemaal, zo bijzonder. Dit gaat me zeker verder helpen met mijn leven!!! Ik sta er gewoon helemaal versteld van. Ga zo door!!

 6. Amelia says:

  Het documentje wat je krijgt na betaling is een waardeloze prul. Zo standaard. Het geld echt niet waard.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *