Het Sterrenbeeld Ram: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips

De Ram is geboren tussen 21 maart en 19 april.

Hier ontdek je echt alles wat de Ram zo uniek maakt. Wat je allemaal gaat ontdekken over de mensen met als horoscoop Ram is:

 • De typische eigenschappen die bij het sterrenbeeld Ram horen
 • Het karakter van de Ram
 • Het liefdesleven, relaties en seksualiteit van de Ram
 • Hoe de Ram met werk en geld omgaat
 • Wanneer een Ram zich het gelukkigst voelt
 • En nog veel meer…

Eigenschappen horoscoop van het sterrenbeeld Ram

De planeet Mars is de heerser van het sterrenbeeld Ram. Deze planeet loopt bijna één jaar – 321 dagen – door de dierenriem. Het komt hierdoor dat een Ram om de zoveel jaar de behoefte kan hebben om weer iets nieuws te doen. Dit zorgt er enigszins voor dat mensen met het sterrenbeeld Ram een wat veranderlijk leven hebben. Meestal loopt het leven van mensen die Ram zijn rustiger naarmate zij hun 28ste levensjaar bereikt hebben. Maar ook dan blijft de behoefte bestaan om op avontuur te gaan.

De Ram is wat wild en onbezonnen van aard, vandaar dat kleine ongelukjes bij dit teken horen. Door hun drift stoten mensen, die als horoscoop Ram zijn, vaak hun hoofd twee keer aan dezelfde steen.

Een Ram heeft een idee maar is al onderweg zonder na te denken wat er meegenomen moet worden om de ideeën te verwezenlijken. Een praktisch voorbeeld hiervan is een Ram naar de winkel gaat om, als verrassing voor thuis of op het werk, gebak te halen maar daar aangekomen zijn portemonnee vergeten blijkt te hebben. In de eerste levensjaren van een Ram is het ‘willen doen’ sterker dan het goed uitdenken ‘hoe’ het moet.

Mensen met als horoscoop Ram hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel en zijn daardoor dan ook recht door zee. Zij zien of voelen niet zo snel aan wanneer zij een ander kwetsten of pijn doen.

Door het oprechte verlangen van een Ram om ergens heen te gaan, zien zij soms niet dat zij onderweg ernaar toe een ander gekwetst hebben. Het is als een ruwe kracht die door anderen geslepen moet worden.

Het teken Ram staat als teken tegenover het teken Weegschaal. Beiden kunnen van elkaar leren. Mensen met als horoscoop Weegschaal zijn gericht op de ander en proberen de dingen van beide kanten te bezien.

De Ram leeft vanuit zijn eigen Ik. Al doende ondervinden zij dat ze hun energie ook moeten leren afstemmen op de mensen om hem hen heen. Door samen te zijn met een ander komt de Ram erachter dat het belangrijk is om te overleggen. Hierdoor wordt de ruwe diamant geslepen en kan de Ram zijn energie inzetten voor een groter doel dan zijn eigen zelf.

Ram valt onder het element vuur

Mensen met als horoscoop Ram zijn personen die intuïtief op de omgeving reageren. Dit maakt dat zij van binnenuit leven en zich intuïtief ergens toe aangetrokken kunnen voelen.

Voor een vuurteken is het belangrijk om te kunnen fantaseren, nieuwe toekomstplannen te kunnen maken en steeds nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Creëren en/of ontdekken zijn belangrijke uitingen om geloof in de dingen (het leven) te hebben.

Het is voor een vuurteken belangrijk om afwisseling en verandering in hun leven te ervaren of iets te hebben waar zij al hun vuur in kwijt kunnen. Waarschijnlijk zal een Ram – als vuurtype – zijn intuïtieve kracht goed kunnen verwoorden omdat deze mensen iets passievol kunnen brengen. Daardoor kan een ander het idee krijgen dat een Ram een puur rationeel wezen is.

Het karakter van het sterrenbeeld Ram

Een Ram is iemand met een avontuurlijke, pioniersgeest die agressief, moedig en recht door zee kan zijn. Een Ram kan buitengewoon energiek zijn en eigenlijk haat de Ram restricties. Een Ram houdt van vrijheid en is ondernemend ingesteld.

Soms komt een Ram wat heerszuchtig over omdat deze mensen bij veel dingen numero één willen zijn. Als een Ram het gevoel krijgt dat ze beperkt wordt in hun vrijheid, kunnen zij alle banden verbreken.

Een Ram kan soms de neiging vertonen om te overhaast beslissingen te nemen. Dit komt  omdat alles voor hen even snel moet gaan en zodoende weinig tijd neemt voor rustig overleg. Waarschijnlijk houdt een Ram van sporten en andere vormen waarbij een krachtsinspanning wordt gevraagd.  Dit maakt een Ram in bijvoorbeeld fanatiek in spelletjes.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Het sterrenbeeld Ram in de liefde en relaties

Mensen met als horoscoop Ram zijn meestal onstuimig en vurig in relaties en houden van flirten. Zeker in de jonge jaren kan een Ram onhandig zijn in het uiten van gevoelens voor een ander. Dit kan er in een relatie ook toe leiden dat, indien er onvoldoende aangename spanning is, een Ram de behoefte krijgt om eruit te breken.

Een Ram kan het moeilijk vinden om zich op de toekomst te richten. Mensen die Ram zijn voelen meer voor het genieten in het hier en nu, morgen is morgen voor hen. Dit is een mooie eigenschap voor een avonturier. Maar mocht een Ram zich toch gebonden hebben of willen verbinden in een relatie, dan is het belangrijk dat deze behoefte met de levenspartner gekanaliseerd wordt. Het spreekt voor zich dat als een Ram deze drang bezit en niet kanaliseert, het moeilijk voor is om het lang met één partner uit te houden.

Hoe zijn mensen met het sterrenbeeld Ram in de liefde?

In de liefde zijn mensen met als horoscoop Ram graag ondernemend bezig. Zij zijn direct van aard. Verliefd worden gaat bij hen in een razend tempo. De Ram is hartstochtelijk ingesteld.

In de relatiesfeer is de Ram open en direct en als hen iets niet zint, nemen zij geen blad voor de mond. Deze oprechtheid kan voor een ander hard aankomen. Een Ram is geneigd om, wanneer er iets is wat volgens hen niet klopt, te gaan ‘vechten’. Een Ram is nergens bang voor en dat kan soms beangstigend zijn voor de liefdespartner. Een Ram stort zich in een avontuur en zien daarna wel hoe zij eruit tevoorschijn komen.

Toch zal het in de regel hoogstwaarschijnlijk zo zijn dat de liefdespartner van een Ram zich beschermd weet. Een Ram is een echte krijger en wanneer iemand aan degene komt die een Ram lief heeft, stroomt het bloed van een roofdier door hen heen.

Ook in de liefde is de Ram als een ruwe briljant die, als het goed is, door middel van een relatie gepolijst wordt. Dit geeft mensen met als horoscoop Ram vervolgens de mogelijkheid om hun kracht, waarmee zij hindernissen weten te nemen, aan anderen over te dragen. Zij zullen dan in hun pure kracht geloven, omdat ze milder zijn geworden en de mensen niet zozeer meer beoordeelt maar dat wilt geven waar een Ram goed in is.

De Mars-energie van een Ram

Een Ram is iemand die van nature ondernemend is. Soms loopt een Ram over van de energie. Waarschijnlijk heeft een Ram een grote dadendrang en komen zij onverschrokken en trots over.

Als er iets moet gebeuren, is een Ram vaak de eerste die in actie komt, zij zijn dan ook niet snel bang. Soms zien de anderen hem of haar als die lefgozer of -meid.

Een Ram heeft een grote behoefte aan vrijheid en ze willen hun eigen dingen doen. Dit is hun kracht maar gelijktijdig ook hun valkuil. Want soms komt een Ram hierdoor egocentrisch over of als iemand die te weinig vanuit het perspectief van de ander redeneert.

Het sterrenbeeld Ram en werk

Mensen die als sterrenbeeld Ram zijn willen in hun werk graag fysiek bezig zijn. Zij moet uitgedaagd worden om een bepaalde spanning te kunnen voelen en om die reden schuwen zij de concurrentie dan ook niet. Een Ram is iemand die hard wil werken en als ze ergens door gegrepen worden, wil ze er ook voor gaan. Het is belangrijk voor een Ram dat ze elke dag het gevoel kan hebben dat er iets te winnen valt.

Beroepen die bij werkhouding de werkhouding van de Ram passen zijn:

 • Politiebeambten
 • Jagers
 • Militairen
 • Atleten
 • Brandweerlieden
 • Stuntlieden
 • IJzer- en wapenfabrikanten
 • Actievoerders
 • Avonturiers
 • Spoorwegbeambten
 • Sportleraar
 • Leraar techniek

Een belangrijke kracht waarin de Ram zich in het werk graag vrij wil voelen, is recht door zee bezig te kunnen zijn.

Het sterrenbeeld Ram en seksualiteit

De Ram is één van de ongeremdste en pittigste tekens van de dierenriem. Mensen met als horoscoop Ram zijn in hun jonge jaren onstuimig en onhandig. Zij tonen verlangens op een directe manier. Zij staan snel in vuur en vlam en komen dan wellustig en zelfverzekerd over.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram nemen bij voorkeur zelf de eerste stap omdat ze graag zijn of haar geliefde veroveren. Een Ram houdt ervan om een geliefde te veroveren maar als deze niet te snel meegaat in zijn of haar verlangens, kan het vuur of wel de passie ook snel doven.

De Ram houdt ervan om de touwtjes in handen te hebben en om de ander direct te verleiden. Een Ram houdt, zeker als hij of zij nog jong en onervaren is en niet geleerd heeft om zich op een ander af te stemmen, van snelle en heftige seks. In feite is een Ram voortdurend op zoek naar opwinding en sensatie.

Een Ram houdt niet van partners die ‘moeilijk’ doen. Een Ram vindt het zelf vaak erg moeilijk om intieme gevoelens te uiten en is geneigd het voorspel te vermijden. Hij of zij is meer een type dat zegt niet lullen maar doen. Voor een Ram is seks in eerste beginsel een uiting van passie en begeerte. In de relatiesfeer leert een Ram dat er meer kanten aan seksualiteit zitten zoals wederzijds vertrouwen, verdieping, en versmelting met elkaar.

Geld en de horoscoop Ram

Een Ram is iemand die in eerste instantie niet bedachtzaam met geld omgaat. Een Ram wil snel ergens op kunnen reageren. Dit kan ervoor zorgen dat hij of zij sneller zijn slag slaat dan anderen.

Als het om onderhandelingen gaat kan een Ram hard en fel optreden. Een Ram wil winnen en schuwt het niet om, soms zelfs met iets teveel bluffen, bij de ander zijn wensen door te drukken.

Als een Ram leert om roekeloosheid om te zetten in “weten wat hij of zij doet” dan kan, vanwege zijn of haar alertheid en snelle reactievermogen, een zeer goede handelaar worden.

Een Ram weet instinctief snel of iets een koopje is of niet en heeft het lef om risico’s aan te gaan. Maar natuurlijk moet een Ram wel leren dat de risico’s aanvaardbaar worden gehouden.

Een Ram is iemand die het liefst snel geld wil verdienen, mede omdat hij of zij niet zoveel waarde aan geld hecht. Snel verdienen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, dus het zal belangrijk zijn dat een Ram een baan heeft waar hij of zij zijn idealen en bezieling in kwijt kunnen.

Tip: denk eerst na Ram voor dat je je geld uitgeeft en overleg met een ander. Zoek een klankbord voor je impulsiviteit.

Wanneer voelt een Ram zich gelukkig?

Een Ram voelt zich het gelukkigst als hij of zij vanuit de eigen kracht iets kan ondernemen. Een Ram verlangt er namelijk naar om moedig en recht door zee te zijn. Als een Ram geen angst voelt en gaat voor wat hij of zij echt wil, dan is de Ram totaal in zijn nopjes.

Het is voor een Ram belangrijk dat de mensen om wie zij geven, zien dat ze een winnaar zijn die het niet schuwen om welke hindernis dan ook te nemen. Een Ram voelt zich vooral gelukkig als anderen ze beschouwen als een mens met het lef heeft om nieuwe wegen in te slaan. Soms is een Ram teveel geneigd om goedkeuring van anderen te vragen voor hetgeen hij of zij doen en zouden willen.

Ook van invloed op het karakter van de Ram

Het sterrenbeeld Ram is een mannelijk teken.

De planeet die bij het sterrenbeeld Ram hoort is Mars. Deze planeet wordt ook wel heerser van de Ram genoemd.

Het temperament van een Ram is Cholerisch. Mensen die cholerisch zijn, zijn geneigd snel driftig te worden.

De Apostel die past bij de Ram is Petrus.

Bijzondere nummers die horen bij het sterrenbeeld Ram: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63 en steeds 9 erbij optellen.

Kenmerken van mensen die als horoscoop Ram hebben:

 • Wilskrachtig
 • Strijdlustig
 • Idealistisch
 • Gevoel voor politiek
 • Leiding nemend

De kleuren die horen bij het sterrenbeeld Ram:

 • Rood
 • Bruin
 • Oranje
 • Marineblauw
 • Zwart
 • Roze

De edelstenen die horen bij de Ram:

 • Robijn
 • Jaspis

Gunstige dagen voor de Ram:

 • Dinsdag
 • Vrijdag
 • Zaterdag

Sterrenbeelden die goed samen gaan met de Ram:

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Ram:

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

9 Reacties op "Het Sterrenbeeld Ram: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips"

 1. Willem Vonk says:

  Zeer goede horoscoop top

 2. Ans Jansen v galen says:

  Geweldig zoals je het beschrijft klopt helemaal dank je wel

  • Sandra Jansen van Galen says:

   Hi Ans,

   Wat fijn dat de beschrijving zo klopt. Ik wens je succes en natuurlijk een fantastisch 2020.

   Hartelijke groet Sandra

  • Annir says:

   Hoe kan je best om gaan met een ram

   • lola says:

    Hi,

    Ik ga ervan uit dat je een Ram als date hebt? Als Ram kan ik je vertellen hoe ik graag behandeld zou willen worden door mijn partner. Wij vervelen ons snel in een relatie, dus het is belangrijk dat de relatie interessant blijft. Hierdoor kunnen wij soms ook ruzies uit het niets starten. Geef ons niet altijd gelijk in alles, je moet stevig in je schoenen staan. Waarschijnlijk zullen er momenten komen waarop je denkt dat we zullen vertrekken, maar dat is niet zo (of tijdelijk). iemand die altijd akkoord met alles gaat, is heel saai.

    Daarnaast houden we van aandacht, dus als het goed gaat tussen jullie, zorg er dan voor dat hij of zij voldoende aandacht en liefde van je krijgt. Bij een date zitten we niet graag thuis, we willen leuke dingen doen. Breng ons naar plekken die we ons kunnen herinneren, zelfs als het gewoon naar het park gaat.

    • Cathérina says:

     Als mede-ram sprekende:

     Ook 100% me.. verveel me niet ajb, durf me op mijn plek zetten, wees geen ja-knikker, durf de leiding nemen, hou het spannend plz!

 3. J.gieben says:

  De beschrijving klopt,soms sta je perplex,ga zo heel interessant.veel succes

 4. Linda says:

  Ben een ram, en klopt helemaal. Vooral op partner vlak

 5. Rene says:

  Toppie ik dacht dat ik niet normaal was ,blij dat er nog meer van die gekkies met t teken ram zo zijn!

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *