Horoscoop Leeuw: Je Liefdesstralen over je Geliefde Schijnen

De Leeuw is geboren tussen 23 juli en 22 augustus.

Hier kom je precies te weten welke kenmerken en karaktertrekken de Leeuw zo uniek maken. Wat je gaat ontdekken over de horoscoop Leeuw:

 • De eigenschappen die bij het sterrenbeeld Leeuw horen
 • Het karakter van de Leeuw
 • Het liefdesleven, relaties en seksleven van de Leeuw
 • Hoe de Leeuw is met geld en werk
 • Wanneer de Leeuw zich het gelukkigst voelt
 • En nog veel meer…

Eigenschappen horoscoop van het sterrenbeeld Leeuw

De planeet Zon is de heerser van Leeuw. Deze planeet loopt per  jaar – 365 dagen – door de dierenriem. De Zon is de trotse verzorger van ons daglicht en het licht dat over blijft als hij aan de andere kant van de aarde schijnt. De Zon is altijd aanwezig en voor iedereen, zichtbaar en voelbaar. De Zon symboliseert de wil om te leven, de pure kracht van de natuur. Het is de planeet die met zijn kracht alles laat groeien of door zijn hitte alles doet verbranden en verdorren. Grofweg geeft dit enigszins een beeld van mensen met als horoscoop de Leeuw.

Zet jij jouw kracht in om het leven te bevorderen of zet jij je kracht in voor jezelf en ontzie je daarbij je omgeving niet? De kracht van het leven creëren, het waardevoller maken van zijn omgeving dat is de belangrijkste kracht van de zon en zodoende ook (de opdracht) van de Leeuw.

De natuurlijke kracht van een Leeuw is dat jij een sterke wil bezit en hierdoor ook sterk vanuit je zelf kan leven. Meestal reageer jij intuïtief op jouw omgeving en uit jij ook op die manier wat jij van iets vindt. Vooral in je jonge jaren zal jij je sympathie of antipathie duidelijk uiten, over iemand of over iets, wat jij mooi vindt of juist niet. In wezen ben jij iemand met een dominant karakter en bezit jij een sterke zelfexpressie. Waarschijnlijk kom jij hierdoor meestal krachtig en zelfbewust over op je omgeving.

Leeuw valt onder het element vuur

Vanwege dit sterk intuïtieve vermogen zal je sterk van binnenuit leven en je ook intuïtief ergens toe aangetrokken kunnen voelen. Voor een Leeuw als vuurteken is het belangrijk om te kunnen fantaseren, nieuwe toe­komstplannen te maken en steeds nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Creëren en/of ontdekken zijn voor Leeuwen belangrijke uitingen om geloof in de dingen (het leven) te hebben.

Het is voor jou als vuurteken ook belangrijk om afwisseling en verandering in je leven te ervaren of iets te hebben waar je al je vuur in kwijt kunt. Waarschijnlijk weet jij je intuïtieve kracht goed te verwoorden omdat je het passievol overbrengen kan. Dit kan bij anderen de indruk wekken dat jij als een Leeuw een puur rationeel wezen bent.

Het karakter van het sterrenbeeld Leeuw

Mensen die geboren zijn met als horoscoop Leeuw houden meestal erg van genieten en in eerste instantie niet zo van (hard) werken. Je bent goed in staat om ergens gewoon weg ‘alleen maar te zijn’. Feestjes, sporten, dansen, erotiek, zingen, allerlei dingen die met uitleven te maken hebben, passen vaak goed bij jou. Je doet deze dingen het liefst met vrienden of in een sociale omgeving waar je je gewaardeerd voelt. Als mensen jou waarderen en respect voor jou hebben dan komt de Leeuw in je volle omvang tevoorschijn. Vaak haalt een vorm van erkenning door anderen bij jou het beste naar boven.

Met het sterrenbeeld Leeuw ben je meestal creatief aangelegd en houd je ervan om dingen te organiseren. Jij wilt graag de ander enthousiasmeren om mooie dingen te doen of om te zorgen dat zij meer uit zichzelf halen. Maar als je als Leeuw niet sociaal ontwikkeld bent, kan jij een pedante dominante Leeuw worden die graag de baas over anderen speelt. Het woord gelijkwaardigheid komt dan niet in de Leeuw op.

Het sterrenbeeld Leeuw in de liefde en relaties

In de liefde zijn met het sterrenbeeld Leeuw speels en creatief. Jij ziet de liefde als een groot spel waarin alles mogelijk is. Jij houdt ervan om in het licht gezet te worden, niet zo zeer un publique maar wel bij hen waar jij je veilig en prettig bij voelt.

Een Leeuw is avontuurlijk ingesteld en geniet van het spel dat flirten heet. Het hoeft voor jou als Leeuw niet telkens iets te worden, maar het geeft je de lekkere aandacht dat jij gewild bent. Uiteindelijk zie jij de ander ook wel een beetje als prooi. Jij wilt jagen, echter ook gejaagd worden.

Wanneer je als Leeuw leert om de wereld uit de ogen van een ander te zien, ben jij in staat je meer egocentrische kijk los te laten. Dan zal jij enthousiasmerend voor de mensen om je heen zijn. Jij bent dan letterlijk het zonnetje in huis.

In de liefde heeft de Leeuw iemand nodig die je met beide benen op de grond houdt en geloof heeft in jouw kunnen. Juist dan komt het beste in je naar boven. Jij bent graag weliswaar graag de leider, toch zal aardig gevonden worden in de liefde belangrijker voor je zijn.

Hoe is een Leeuw in de liefde?

Als jij als Leeuw verliefd bent, overlaad je de ander met complimentjes en stroom jij over van de levensenergie. Deze levensenergie is belangrijk voor mensen met als horoscoop Leeuw, het vormt de basis om een relatie goed te houden. Jouw partner moet je doen laten trillen en je zo nu en dan complimentjes geven. Want zo houd hij of zij jouw vuur goed op peil.

Als een Leeuw in zijn hart voelt dat het goed zit, stroomt het over voor zijn geliefde. Zoals de zon in de zomer straalt, zo zal jij je liefdesstralen over jouw geliefde laten schijnen. Jij zou alles willen doen om de persoon die jij lief hebt het naar de zin te maken. Hoewel jij in het dagelijks leven soms dominant en impulsief van aard bent, zal jij in de liefde nooit lang kwaad blijven. Jij brult wel maar dat is meer omdat jij je niet gezien voelt; één juist woord en de juiste snaar en je smelt al weer.

De zon-energie van Leeuw

Als Leeuw heb je door de zonnen energie, het teken waaronder je valt, een sterk eigen bewustzijn. Jij weet vaak precies waar je staat en wat je doet. Je hebt een krachtige wil en als jij je ergens in vastgebeten hebt dan zal je er ook alles aan doen om datgene uit te voeren. Het maakt jou als Leeuw niet uit of er gevaren of hindernissen zijn, jij moet en zal datgene doen waar jij je zinnen op hebt gezet. Je trotse karakter duldt niet dat jij kan falen. Teleurgesteld zijn in je eigen kunnen, is het ergste wat je als Leeuw kan over komen. Je kunt hierdoor een flinke deuk in je trotse bestaan oplopen. Vaak duurt het dan ook lang voordat deze beschadigde plek in het ego van een Leeuw genezen is.

De zon-energie maakt ook dat jij als Leeuw iemand bent die veel plezier haalt uit allerlei vormen waar een spelelement in zit, meestal dingen waarin je moet uitblinken. Als Leeuw hou je van presteren en je vindt het hierdoor ook leuk om aan sport te doen. Mensen met de horoscoop Leeuw willen dan het liefst in de schijnwerpers staan. Je bent dan ook bereid om hier veel energie en daadkracht voor op te brengen, dit geldt trouwens ook op het zakelijke vlak. Het is voor jou als Leeuw belangrijk dat jij op een bepaald vlak je geslaagd voelt.

Als Leeuw haal je ook veel levensvreugde uit liefdesbetrekkingen. Erotiek en een harmonisch seksueel leven zijn voor jou belangrijke ingrediënten om een langdurige relatie te kunnen onderhouden. Ook kun je veel geluk uit de opvoeding van kinderen halen omdat zij appelleren aan het spelelement en creativiteit.

Het sterrenbeeld Leeuw en werk

Voor jou, geboren onder het sterrenbeeld Leeuw, is het belangrijk dat jij ergens de spil van kan zijn en/of dat jij uitgedaagd wordt om ergens een creatieve oplossing voor te zoeken. De Leeuw werkt graag op een speelse manier. Je bent niet zo geïnteresseerd in kleine details, dit is je kracht als Leeuw maar soms ook je valkuil. Jij plaatst de dingen waar jij mee bezig bent liever in een groot geheel. Het is hierdoor dat anderen je soms ook slordig vinden, maar in die ogenschijnlijke chaos werk jij vaak op je best.

Beroepen die een Leeuw horen zijn:

 • Leidinggevend personeel
 • Werkgevers
 • Directeuren
 • Managers
 • Organi­satoren
 • Bankiers
 • Financiers
 • Legerleiding
 • Rechtsgeleerden in hoge functie
 • Ambassa­deurs
 • Hoge regeringsfunctionarissen
 • Klein zelfstandigen
 • Juweliers
 • Goudsmeden
 • Rectoren
 • Docenten
 • Voorzitters
 • Bedrijfsleiders
 • Creatieve en/of speltherapeut
 • Kunstenaar

Het sterrenbeeld Leeuw en seksualiteit

Je bent als Leeuw een gepassioneerd wezen. Je houdt van het spel dat erotiek heet. Met de horoscoop Leeuw heb je vaak een sterke aantrekkingskracht op de anderen. Je straalt spanning en avontuur uit. Je onverschrokken houding roept vaak spanning op bij de ander.

Als je als Leeuw goed in je vel zit, heb jij een onweerstaanbare uitstraling. Je houdt van de liefde en van het liefdesspel en in je verliefdheid is jouw seksdrift amper te stoppen. Je hebt een groot libido en houdt van gepassioneerde seks. Je pure drift kan dan in volle glorie tevoorschijn komen.

Ben jij een Leeuw zonder vaste relatie en je voelt  je niet verbonden, dan geniet jij ervan om er meerdere liefjes op na te houden. Jij bent dan prima in staat om seks niet te verwarren met liefde. Maar ook jij Leeuw hebt het liefst een echte partner waarmee jij door het leven gaat. Deze moet jouw gelijke zijn, je geliefde en een maatje want in een serieuze relatie houd jij niet van iemand die ondergeschikt aan je is. Heb je iemand hebt gevonden die gelijkwaardig aan je is, je geliefde en maatje tegelijkertijd, dan ben jij aan die geliefde loyaal en trouw.

Geld en de horoscoop Leeuw

Met de horoscoop Leeuw ben je nou niet iemand die zo op de kleintjes let. Jij kan als Leeuw je geld nogal gemakkelijk uitgeven en het liefst aan grote dure spullen. Jij bent gemakkelijk in het uitgeven en het denken over geld, dat maakt je ook creatief.

Je houdt ervan om een gokje te wagen waardoor je de ene keer juist echt een koopje hebt en een andere keer juist een behoorlijke tegenvaller. Geld moet rollen volgens jou en jij bent niet bang voor geld. Als jij zorgt voor een stabiele financiële basis, zal jij met creativiteit je handelsgeest optimaal weten te benutten. Als Leeuw ben je trots op wat je bezit en welke waarde je dit geeft.

Je kunt gevoelig zijn voor bling bling waardoor je teveel uitgeeft aan de buitenkant van het bestaan. Respect koop je niet die krijg je!

Tip: je bent niet iemand die in eerste instantie op de kleintjes let, zorg dat je hier rekening mee houdt. Geef alleen geld uit als je het je echt kunt permitteren.

Wanneer voelt een Leeuw zich gelukkig?

Mensen met de horoscoop Leeuw voelen zich het gelukkigst als anderen enigszins tegen ze opkijken om iets dat ze kunnen en waar ze echt in uitblinken. Voor jouw ego als Leeuw, is het belangrijk dat de omgeving trots op je is.

Jij komt als Leeuw graag over als iemand die speels en ondeugend is. Dat ondeugende maakt dat je ook zeer kan genieten van kinderen en alles wat onschuldig is en durft te zijn, zonder complicaties. Dit verlangen naar onschuld en trots maakt dat je de anderen ook wilt laten zien dat je zaken creatief op kunt lossen. Creatief bezig zijn met mensen, bijvoorbeeld in de vorm van enthousiasmeren of scheppend in een kunstzinnige uiting, kan jou enorm veel voldoening geven.

Ook van invloed op het karakter van de Leeuw

Leeuw is een mannelijk teken.

De planeet die bij Leeuw hoort, is Zon, ook wel heerser van de Leeuw genoemd.

Het temperament van een Leeuw is Cholerisch. Mensen die cholerisch zijn, zijn geneigd snel driftig te worden.

De Apostel die past bij de Leeuw is Philippus.

Bijzondere getallen die horen bij de Leeuw zijn: 4, 13, 22, 31, 40, 49, 58 en steeds 9 erbij optellen.

Ook van invloed op het karakter van de Leeuw

 • Woord bij de daad voegen
 • Autoritair
 • Levenskunstenaar
 • Optimistisch
 • Heerser
 • Levensgenieter
 • Opschepper

De kleuren die horen bij de Leeuw:

 • Goudgeel
 • Oranje
 • Bruin

De edelstenen die horen bij de Leeuw:

 • Robijn
 • Diamant
 • Karbonkel
 • Zonnesteen
 • Chrysoliet
 • Heliotroop

Gunstige dag voor de Leeuw:

 • Zondag

Sterrenbeelden die goed samen gaan met de Leeuw:

Sterrenbeelden die minder goed passen bij de Leeuw:

Geschreven door Willem Kunst

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *