Horoscoop Schorpioen: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips

De Schorpioen is geboren tussen 23 oktober en 21 november.

Ontdek de eigenschappen en kenmerken die mensen met als horoscoop Schorpioen zo bijzonder maken. Wat je in deze horoscoop over de Schorpioen te weten gaat komen:

 • De eigenschappen die bij het sterrenbeeld Schorpioen horen
 • Het karakter van mensen met sterrenbeeld Schorpioen
 • Het liefdesleven, relaties en het seksleven van de Schorpioen
 • Hoe de Schorpioen met geld omgaat
 • Hoe de Schorpioen in zijn carrière staat
 • Wanneer de Schorpioen zich het gelukkigst voelt
 • En meer…

Eigenschappen horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen

De planeet Pluto is de heerser van Schorpioen. De planeet staat voor transformatie en het verborgene. De planeet loopt 248 jaar door de dierenriem.

Pluto weerspiegelt het onbekende, de diep innerlijke drijvende kracht naar omvorming. Pluto staat voor het ruwe onbewuste, geheimen, hypnotisch en het onontkoombare. Pluto staat voor het  vernietigen van het oude om te weten wat iets waard is. Deze drang om alles te doorgronden en werkelijk te beleven typeert Pluto.  De planeet geeft de transformatie aan als de mens zijn diepste angsten in de ogen aan gekeken heeft en dan weet wat jij moet doen om een fijn levenspad te gaan bewandelen. Pluto gaat over de evolutie, dieptes, macht en onmacht, gevoelens die een mens meemaakt in zijn leven. Door de invloed van deze planeet ontwikkelt de Schorpioen in zijn leven veel levenswijsheid. Pluto gaat ook over onze  seksualiteit waarin we als we bevredigd zijn, steeds de kleine dood ervaren.

Met als horoscoop Schorpioen heb jij een groot uithoudingsvermogen en als jij ergens voor gaat, ga je ook helemaal tot het gaatje.

Zo ben je als sterrenbeeld Schorpioen het teken dat ook met jouw gezondheid in excessen kan vervallen. Of je bent sterk en gezond en je doet er alles voor om topfit te blijven, of jij zoekt de grens op van wat jouw lichaam aan kan. Je kunt dit zoeken in een gevaarlijke sport, in je beroepskeuze of door het gebruiken van middelen die jouw lichaam vernietigen. Ergens diep voor gaan of het verlangen om ergens echt helemaal alles van te weten, geeft jou het gevoel dat jij leeft. De liefde die jij ontvangt in je leven kan voor jou Schorpioen sterk bepalend zijn hoe je hier de juiste richting aan weet te geven.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Sterrenbeeld Schorpioen valt onder het element water

Jij staat als Schorpioen gevoelsmatig in het leven. Dit kan ervoor zorgen dat jij erg gevoe­lig bent voor de sferen om je heen. Maar anders dan de Kreeft ben jij als Schorpioen iemand die niet gelijk het achterste van zijn tong laat zien. Hierdoor ben je geneigd om de ander te scannen op hoe hij of zij zich voelt en zich toont. Ondanks dat je jouw gevoeligheid niet snel zult tonen, zit er een heel gevoelig mens verscholen in jou als Schorpioen.

Het niet tonen van je gevoel is omdat jij je als Schorpioen al op jonge leeftijd bewust bent van je eigen zwaktes maar ook van die van een ander. Je doorziet het snel wanneer iemand zegt “alles gaat goed met mij hoor” en dit niet het geval is. Soms zal jij, als Schorpioen, hierdoor geneigd zijn om anderen te gaan helpen zonder dat ze daarom gevraagd hebben. Deze drang om problemen op te lossen kan voor jou vaker tot onaangename ervaringen leiden. Omdat de anderen soms duidelijk laten merken dat ze jouw goed bedoelde zorg niet waarderen.

Voor jou, Schorpioen, is het belangrijk dat je leert dat jij pas gaat zorgen als je erom wordt gevraagd.

Het karakter van het sterrenbeeld Schorpioen

Mensen die geboren zijn met als horoscoop Schorpioen hebben krachtige gevoelens en emoties. Als jij, als Schorpioen, goed in je vel zit dan kan jij hier doelbewust mee omgaan.

Je bent geneigd om alle dingen die op je pad komen tot op de bodem uit te zoeken. Je wilt persé weten en ervaren hoe ze in elkaar zitten. Jij bent bij wijze van spreken de rechercheur of laborant, de onderzoeker die het naadje van de kous wilt weten. Dit maakt dat jij Schorpioen een diepzinnig en vastberaden karakter bezit. Waarschijnlijk zal je ook een vorm van achterdocht bezitten omdat je in de loop van jouw leven steeds duidelijker bent gaan voelen dat je je eerst richt op de noden van anderen en dan pas op die van jezelf. Dit ervoor zorgen dat je de neiging hebt ontwikkeld om cynisch op de dingen van jezelf en/of die van anderen te gaan reageren.

Je bent, met als horoscoop Schorpioen, iemand die sterke seksuele spanningen kan beleven. Over het algemeen kan jij, als je niet lekker in je vel zit, gesloten en weinig mededeelzaam overkomen. Voor jou, als Schorpioen, is het belangrijk dat je mensen om je heen hebt die je 100% vertrouwt, waardoor je je kwetsbaarheden kunt uitspreken en kan delen zonder raar gevonden te worden.

Niets van jou is raar, maar door de intense beleving van jouw gevoelens kun je jezelf kwetsbaar en anders voelen. Een Schorpioen is gelijk aan één ieder maar alles gaat bij jou net iets dieper in de beleving. Vandaar dat psychologie en occulte zaken ook jouw interesse kunnen hebben.

De Pluto-energie van een Schorpioen

Je bent als Schorpioen iemand die erg gevoelig kan zijn voor de sferen om je heen. Het zal niet onwaarschijnlijk zijn dat je regelmatig in een flits kan zien wat iets betekent of hoe iemand zich voelt. Het verlangen om je op te offeren en het opborrelen van het gevoel anders te willen zijn, kunnen er de oorzaak van zijn dat je ofwel een grote interesse hebt voor mensen die aan lager wal zijn geraakt of dat je je vereenzelvigt met die mensen. Dit komt omdat je, als Schorpioen, geneigd bent om zware, moeilijke en ingewikkelde dingen aan te trekken.

Jij hebt als Schorpioen de behoefte aan diepe ervaringen. Het is voor deze Pluto kracht in jou belangrijk dat jij je kan verdiepen in iets wat niet destructief voor is naar jezelf. De kracht van Pluto is transformeren. Alles wat dood gaat, is het begin van een nieuw leven. Elke crisis is het begin van de oplossing. Er is altijd weer een nieuw begin.

Het sterrenbeeld Schorpioen en werk

Voor jou werkhouding is het als Schorpioen belangrijk dat je je betrokken voelt. Als je als Schorpioen ergens door gegrepen bent, duik je er ook helemaal in.

Als je je goed voelt op je werkplek dan ga je tot het uiterste om met de mensen, waarmee je iets hebt, ook daadwerkelijk iets neer te zetten. Als Schorpioen ben je  fanatiek ingesteld en wil je de gestelde doelen behalen.

Beroepen die bij de werkhouding van een Schorpioen passen:

 • Chirurg
 • Tandarts
 • Slager
 • Productieleider
 • Timmerman
 • Detective
 • Spion
 • Kernfysici
 • Archeoloog
 • Chemie
 • Makers van massaproductie
 • Magnaten
 • Demagogen
 • Hypnotiseurs
 • Psychoanalyse
 • Vorsers
 • Occultisten

Een belangrijke kracht in jouw werkzaamheden zal liggen op het gebied van onderzoekend bezig te kunnen zijn.

Het sterrenbeeld Schorpioen in de liefde en relaties

In de liefde wil je als Schorpioen intens betrokken zijn bij de ander. Je hebt de behoefte om veel, zo niet alles, van de ander te willen weten. Je wilt het liefst de geliefde  op de kop zetten om zo grondig te bestuderen hoe hij of zij in elkaar zit. Als je als Schorpioen verliefd wordt, werkt dat als een soort hypnose op jou in, je raakt totaal in de ban van die persoon.

Natuurlijk zal degene op wie je verliefd bent fascinerend moeten zijn en bijzonderheden moeten hebben die jij als Schorpioen niet begrijpt. Dingen die jou aanzetten om tot op de bodem te gaan en je uitdagen dat te doen waar jij je lekker bij voelt, graven. Uiteindelijk is het voor jou meestal zo dat je heel goed weet hoe de ander psychologisch eraan toe is. En in die rol ben jij die iemand gemakkelijk over gevoelens praat.

Aangezien je als Schorpioen ook veel bezig bent met zelfonderzoek, kun je gemakkelijk over je eigen zwakheden praten. Echter dit doe je pas als je ze zelf al doorgrond hebt en een plaats hebt kunnen geven, dus als jij ze de baas bent. Over jouw werkelijke zwakheden zwijg je als Schorpioen liever. Jouw geliefde zal die dan ook niet zo snel zien. Dit maakt jou als Schorpioen tevens het meest kwetsbaar, want je geliefde komt op den duur ook achter jouw tekortkomingen. En hier kan het dan soms ook misgaan in het liefdesleven van een Schorpioen. Het zal jou dwingen om een keuze te maken of je die ander jouw kwetsbaarheid toevertrouwt. Vertrouwen is jouw sleutelwoord om je als Schorpioen in het diepe te storten.

Het sterrenbeeld Schorpioen en seksualiteit

Seksualiteit valt onder het teken Schorpioen. Vandaar dat jij een grote fascinatie voor de seksualiteit kan bezitten. Bij gezonde en gelijkwaardige seksualiteit, geef jij je over aan de ander. Je moet die ander vertrouwen voordat jij je, als Schorpioen, overgeven kunt aan het goede van hem of haar.

Het moment waarop je als mens het  hoogtepunt bereikt en even de controle kwijt bent, is voor jou het moment van totale overgave en, in jouw beleving, voor de ander het moment van totale macht. Dit kan jou als Schorpioen mateloos interesseren. Ben jij in de basis zelfverzekerd, dan kan dit tot een gezonde sterke drang naar seksualiteit leiden. Voel jij je in de basis onveilig, dan kan het machtsgevoel en het beheersen van andermans genot of pijn, bij jou als Schorpioen een te grote rol gaan spelen.

Je kunt, als Schorpioen, over een sterke seksuele aantrekkingskracht beschikken omdat jij snel de diepgaande gevoelens van een ander ziet en deze om weet te zetten in verlangen.  Zeker in jouw jongere jaren, tot je 28ste, heb jij een groot libido en houd je van hartstochtelijke, ongeremde seksuele contacten. Maar een potentiële minnaar of minnares moet wel geduld met jou hebben, want je bent bijzonder gesloten en schermt je eigen intense gevoelens erg af.

Ook in de seksualiteit ben jij als Schorpioen zeer gevoelig. Wanneer jouw partner of geliefde diep in jouw gevoelsleven terecht kan komen, ben jij in staat om een langdurige liefdesrelatie aan te gaan. Maar als jij alleen de zwakke plekken van de ander weet en die ander krijgt geen toegang tot jouw diepste zielenroerselen, dan zal een intense langdurige relatie amper mogelijk zijn.

Geld en de horoscoop Schorpioen

Met de horoscoop Schorpioen ben jij niet iemand die zijn geld zo maar aan iets uitgeeft. Je hebt als Schorpioen het geduld om op het juiste moment te wachten om daarna toe te slaan.

Een Schorpioen kan een keiharde onderhandelaar zijn die precies weet wat hij of zij wilt. Hierbij kan de Schorpioen de andere bespelen om zijn of haar zin te krijgen. Jij weet als Schorpioen ook snel of iets deugdelijk is of niet, en daar weet je goed gebruik van te maken.

Je bent iemand die uitstekend kan schaken en weet hoe je moet bluffen. Je bent namelijk in staat om onder hoge spanning rustig te blijven. Ook dit is een kwaliteit die een Schorpioen uitstekend geschikt maakt als handelaar.

Het is wel van belang dat je ervoor waakt dat de anderen denken dat je niet eerlijk bent en informatie achterhoudt. Zeker in een relatie kan dit soms tot problemen leiden. Dit heeft ermee te maken dat je als Schorpioen geneigd bent om, vanuit goed bedoelde motieven, niet altijd alles te vertellen over wat je met je geld doet.

Als de angst dat het financieel mis kan gaan de overhand bij jou krijgt dan kun je teveel vanuit je eigen motieven redeneren. Dan wil je alles controleren wat een verstikkende uitwerking heeft op jouw omgeving. Zorg dat je als Schorpioen niet alle zorg en verantwoordelijkheid naar je toetrekt want dat veroorzaakt crises. Het gevolg kan hierbij ook nog zijn, dat je je omringt met mensen die niet met geld om kunnen gaan of dat jij zelf niet open en eerlijk bent over jouw motieven c.q. geld en bezittingen.

Tip: zorg dat je open kaart speelt en de eventuele problemen van anderen niet op jouw schouders neemt. Help de ander vooral door deze zichzelf te laten helpen.

Wanneer voelt een Schorpioen zich het gelukkigst?

Jij voelt je als Schorpioen het gelukkigst als anderen mensen kunnen zien dat jij iemand bent die echt tot op de bodem van zijn kunnen gaat. Voor jouw geluksgevoel is het belangrijk dat je over komt als iemand die een echte doorzetter is, hoe moeilijk of zwaar de opdracht of het leven op dat moment ook is. Je wilt laten zien dat je intens in het leven staat en de dingen beslist niet half zult doen.

Je geniet ervan wanneer de anderen zich bewust zijn van het feit dat jij zeer goed in staat bent om hen psychologisch te doorgronden. Dit geeft jou een soort machtsgevoel waarmee je, als je echt gelukkig bent, ook goed om kunt gaan. Voor jou is het ook belangrijk dat de anderen jou zien als een seksueel wezen die zich compleet en naakt over kan geven aan de ander.

Ook van invloed op het karakter van de Schorpioen

Schorpioen is een vrouwelijk teken.

De planeet die bij Schorpioen hoort, is Pluto. Pluto wordt ook wel de heerser van de Schorpioen genoemd.

Het temperament van een Schorpioen is melancholisch. Mensen die melancholisch zijn, hebben een neiging tot weemoedigheid en kijken met soms een verdrietige hang, naar het verleden waarin regelmatig een onvervuld verlangen schuilt.

De Apostel die past bij de Schorpioen is Thomas.

Bijzondere getallen die horen bij de Schorpioen zijn: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63 en er steeds 9 erbij optellen.

Kenmerken van mensen die als horoscoop Schorpioen hebben:

 • De mens die crisissen ondervindt
 • Problemen oplost
 • De geheim ontdekker
 • Graver naar de waarheid
 • Geweldenaar
 • Verleider
 • Zoeker naar het verborgene

De kleuren die horen bij de Schorpionen:

 • Rood
 • IJzer
 • Staal

De edelstenen die horen bij de Schorpioen:

 • Robijn
 • Jaspis
 • IJzersteen

Gunstige dag voor de Schorpioen:

 • Dinsdag

Sterrenbeelden die goed samen gaan met Schorpioen:

Sterrenbeelden die minder goed passen bij de Schorpioen:

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

11 Reacties op "Horoscoop Schorpioen: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips"

 1. Bekir says:

  Ja ik ben onder de indruk ik ben een schorpioen en echt mijn leven is ap normaal maar dat de horoscoop zo veel over mij weet is gek voor mij

 2. Stien Daele says:

  Alles klopt. Behalve 1 ding.
  Maar toch raar dat er zoveel dingen wel kloppen.
  Eigenlijk best een beetje Creepy
  Ik ben wel blij dat mijn vriend een maagd is blijkbar kunnen schorpioenen daar goed mee opschieten. we zijn toch al 3 jaar samen.

 3. Kreeftleeuw says:

  Ik ben van 23/07/1983

  Ik heb net een liefdes breuk met schorpioen vrouw.
  Wat is het beste om te doen in tijden van stress waar zei in is verwikkeld

  Ze houd nog wel enorm veel van me

  Maar ze ziet geen toekomst voor zich met ons

 4. benjamin says:

  goed verhaal

 5. benjamin says:

  leuk

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *