Horoscoop Weegschaal: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips

De Weegschaal is geboren tussen 23 september en 22 oktober.

Hier ontdek je welke kenmerken en karaktertrekken de Weegschaal zo bijzonder maken. Wat je gaat lezen over de horoscoop Weegschaal:

 • De eigenschappen die bij het sterrenbeeld Weegschaal horen
 • Het karakter van de Weegschaal
 • Het liefdesleven, relaties en seksleven van de Weegschaal
 • Hoe de Weegschaal is met werk en geldzaken
 • Wanneer de Weegschaal zich het gelukkigst voelt
 • En nog veel meer…

De eigenschappen horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal

De planeet Venus is de heerser van Weegschaal. De Planeet Venus hoort bij Weegschaal, deze loopt in gemiddeld 365 dagen door de dierenriem.

Venus vertegenwoordigt in Weegschaal de herfst. Deze kleurt dan ook de sfeer van het teken Weegschaal, de herfst weerspiegelt het karakter. Je ziet de volle kleuren van alles wat gebloeid hebt terug in de natuur. Wordt Venus in het teken Stier met het begin van de lente en de groei van de natuur geassocieerd, Venus in Weegschaal gaat over het begin om de schoonheid te vinden in zichzelf. De herfst verandert de natuur, de bladeren vallen en de weelderigheid van de zomer verdwijnt. Zo is dat ook voor een Venus in de herfst, de ware schoonheid zit van binnen. In die schoonheid vindt Venus haar veiligheid, rechtvaardigheid en het vermogen om objectief te kunnen zijn, los van franje en opsmuk. Dit verklaart ook het talent van jou als Weegschaal voor het goede oog voor de vorm, toon en ritme.

Met als horoscoop Weegschaal ben je gevoelig van aard. Doordat je in beginsel niet een groot ego hebt, ben je niet zo goed in staat om voor jezelf op te komen. Dit maakt jou als Weegschaal wat kwetsbaar. Disharmonie in jouw omgeving brengt al snel teweeg bij jou dat je verstoord raakt van binnen. De hang naar harmonie en vreedzaamheid kan een Weegschaal zeker in de eerste 20 jaar van het leven enigszins kwetsbaar maken. Jij kunt als Weegschaal de mening van de ander net zo belangrijk vinden als je eigen standpunt. Dit maakt het moeilijk voor jou om je ergens voor of tegen uit te spreken want aan elk verhaal zie jij immers twee kanten.

Voor jou als Weegschaal is het belangrijk dat je je bewust bent van het feit dat de twee schalen gedragen worden door de staander in het midden. Dit midden is het anker en deze moet stabiel zijn zodat, als er één argument zwaarder weegt dan de ander, dit geen probleem is. Niet alles hoeft even belangrijk en gelijk te zijn.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Sterrenbeeld Weegschaal valt onder het element Lucht

Mensen geboren onder het sterrenbeeld Weegschaal hebben over het algemeen een goed ontwikkeld denkraam. Jij kan als Weegschaal de dingen die jij interessant vindt snel begrijpen en vlot een plaats geven. Je komt beminnelijk,  leergierig en nieuwsgierig over. Je weet, door je snelle informatieverwerking, vaak van veel verschillende dingen iets af. De Weegschaal is de vrede brenger van de dierenriem. Jij probeert je dingen te zeggen zonder ergens voor te kiezen.

Het karakter van het sterrenbeeld Weegschaal

Mensen met als horoscoop Weegschaal hebben in eerste instantie een prettige indruk op anderen. Weegschalen bloeien op in harmonische omgevingen. Vandaar dat je geneigd bent om steeds met iedereen een plezierige en vredelievende omgang te creëren. Door je sterke afkeer van conflicten tracht je als Weegschaal onder die omstandigheden je diplomatiek op te stellen. Je zult proberen om de strijdende partijen tot elkaar te brengen. Dit kan ook maken dat je soms last hebt van sombere gevoelens omdat je het gevoel kunt krijgen dat je vaak in conflicten terechtkomt. Je bent als Weegschaal iemand die in aanleg een goed ontwikkeld gevoel voor schoonheid heeft en gevoelig is voor hoe dingen er uitzien. Dit kan maken dat je zelf creatief bent.

Het sterrenbeeld Weegschaal in liefde en relaties

In de liefde zijn mensen met als horoscoop Weegschaal mensen die sterk de behoefte hebben aan een vredige omgeving waarin alles diepgaand, oprecht en vredig is.

Weegschalen bezitten een sterk ontwikkeld gevoel voor artistieke en esthetische zaken. Dit kan ook de reden zijn dat je als Weegschaal een uitgesproken belangstelling hebt voor de beeldende kunst, muziek en/of literatuur. Waarschijnlijk komen deze interesses voort uit jouw eigen talenten op dat vlak. Waarschijnlijk heb je deze talenten pas op latere leeftijd ontwikkeld. Dit komt door je behoefte om aardig gevonden te worden, jouw eerste focus zal gericht zijn op de behoeften van je vrienden en/of relatie.

Het kan zijn dat je als Weegschaal graag met een vriend of compagnon samenwerkt. Het is mogelijk dat je vanuit te weinig zelfrespect en angst voor je eigen creatieve vermogen, je talenten niet hebt ontwikkeld. Je zal dan eerder geneigd zijn om anderen te helpen bij hun ontwikkeling. Het gevaar hiervan is dat je jezelf tekort doet want ook jij als Weegschaal hebt wel degelijk behoefte aan erkenning.

Hoe gaat een Weegschaal met liefde om

In de liefde maken mensen met het sterrenbeeld Weegschaal het de ander graag naar de zin. Als Weegschaal voel je je prettig wanneer je de ander kunt betoveren, waarbij het voor jou zeer belangrijk is dat die ander jou mooi vindt. Voor jou als Weegschaal is je uiterlijk belangrijk. Soms is de buitenkant voor jou nog essentiëler dan de binnenkant. Dit is niet omdat je oppervlakkig bent, maar omdat je door datgene wat je ziet, bevestigd wordt in wat je voelt. Vaak blijkt tevens uit hoe je jouw omgeving verzorgt, hoe jij je voelt.

Je houdt ervan om een prettige sfeer te creëren om zo de ander in de watten te leggen. Je bloeit als Weegschaal op in een harmonische omgeving. Liefdesrelaties zijn voor jou erg belangrijk. Je vindt het moeilijk om alleen te zijn en dit beïnvloedt soms (indirect) de keuzes die je maakt in een liefdesrelatie/de liefde. Vanuit je angst voor conflicten kun je als Weegschaal in een liefdesrelatie lange tijd misverstanden laten voortbestaan, zelfs als deze ten koste van jezelf gaan.

Jouw behoefte aan ‘de lieve vrede‘ kan er op den duur voor zorgen dat je, wanneer je ontevreden bent in de relatie, in een status quo terecht komt. Je creëert wel een prettige sfeer maar verwacht van die ander dat hij met de daadwerkelijke oplossing komt. Mensen met als horoscoop kunnen zich dan zeer rationeel opstellen en moeite krijgen om nog te voelen. Wanneer je eenmaal in deze spiraal zit, kan dit een onderdrukkende uitwerking hebben op je libido. Vandaar dat het binnen een relatie voor jou essentieel kan zijn om (te leren) een conflict te durven aangaan, zodat je blijft voelen en fysiek kunt zijn.

De Venus-energie van een Weegschaal

Het symbool van de justitie, de geblinddoekte vrouw, is Venus. De drang om alles af te wegen en nergens echt voor te kiezen, maakt dat jij als Weegschaal soms als een echte twijfelkont over komt. Je drang om rechtvaardig te zijn is mooi maar kan het in ‘t dagelijks leven ook lastig voor je maken. Het verlangen naar een vredige omgeving maakt soms dat jij door deze Venus kracht liever het vuil onder het tafelkleedje veegt. Je gaat dan liever voor de ”lieve vrede” dan de echte vrede. Venus is nou eenmaal geen vechter maar een bemiddelaar. Venus geeft ook onze gevoel voor schoonheid, kunst en esthetiek weer.

Het sterrenbeeld Weegschaal en werk

Voor jou, geboren onder het sterrenbeeld Weegschaal heb je een prettige werkhouding waarmee je gemakkelijk samen kunt werken met anderen. Daarbij gaat het je goed af om te zorgen dat er een aangename sfeer op de werkvloer is. Door je diplomatieke vermogen ben je als Weegschaal goed in staat om bij anderen het goede naar boven te halen. Je natuurlijke gevoel voor rechtvaardigheid, zorgt ervoor dat je niemand buitensluit.

Beroepen die bij de werkhouding van een Weegschaal passen:

 • Artiesten
 • Musici
 • Kleinkunstenaars
 • Kappers
 • Schoonheids­specialisten
 • Schilders
 • Danseressen
 • Zangers
 • Bemiddelaars
 • Politici
 • Ontwerpers
 • Verkopers
 • Diplomaten
 • Relatietherapeut
 • Gastheer/dame

Een belangrijke kracht die jij meeneemt in je werk, is dat je in staat bent een aangename sfeer te creëren.

Het sterrenbeeld Weegschaal en seksualiteit

Het Teken Weegschaal is een Lucht teken en beheerst door Venus zorgt deze combinatie ervoor dat je niet zo assertief bent. In de seksualiteit zoek jij als Weegschaal in eerste instantie naar harmonie en verfijnde gevoelens. Je bent romantisch van aard en je wordt liever veroverd dan dat jij zelf deze eerste stappen moet zetten. Je bent eerder een verleider die zichzelf in de liefde en seksualiteit op z’n/haar mooist laat zien. De ander in verroering brengen en het oproepen van het verlangen in de ander zijn, in de seksualiteit en in de liefde, jouw geheime actieve wapens.

Voordat een Weegschaal zich op kan stellen, is het ook belangrijk dat er harmonie en vrede ervaren worden. Bij disharmonie kan de stijl van een Weegschaal in het communiceren koud en hard worden. Het is voor jou als Weegschaal belangrijk dat er een fijne sfeer wordt gecreëerd voordat je je in het liefdesspel begeeft. Voor jou is het regelmatig seks hebben niet alleen een uiting van lusten maar, door de sfeer die hiermee gepaard gaat, ook een kwalificatie van de liefdesband tussen jou en de ander.

Geld en de horoscoop Weegschaal

Met als horoscoop Weegschaal ben jij iemand die weloverwogen met geld omgaat en je zult zelden direct je geld uitgeven. Dat gebeurt alleen als je iets echt mooi vindt. Meestal overweeg je de dingen voordat je geld spendeert. Als jij als Weegschaal goed in je vel zit, weet jij uitstekend met geld om te gaan.

Wel heb jij als Weegschaal iemand nodig die achter jou staat en met wie je samen beslissingen kunt nemen. Iemand die je vertrouwt en die zodoende als klankbord kan functioneren ten aanzien van jouw eigen vragen. Je bent als Weegschaal namelijk niet erg doortastend, je kunt soms te lang blijven wikken en wegen als het op belangrijke financiële kwesties aan komt. Zeker in het zakendoen heb je soms het lef en de wil nodig om ervoor te zorgen dat het ook voor jezelf goed uitpakt. Vanwege je diplomatieke manier van onderhandelen, probeer je vaak een win-win situatie te creëren. Het spreekt voor zich dat, als het om je eigen portemonnee gaat, dit niet altijd mogelijk is of de beste aanpak.

Met als horoscoop Weegschaal ben jij iemand die de schoonheid en de waarde van spullen goed in kan schatten. Dit is voor jou dan ook een manier bij uitstek waarop jij je geld kunt beheren, beleg het in spullen die hun waarde blijven houden.

Tip: maak je financieel niet te afhankelijk van de anderen en zorg dat je een gezonde egoïstische instelling ontwikkelt om ook goed voor jezelf te zorgen.

Ook van invloed op het karakter van de Weegschaal

Jij voelt je als Weegschaal het gelukkigst als je over komt als iemand die rechtvaardig is en vanuit die optiek de verschillen van anderen kan benoemen zonder te veroordelen. Je geniet ervan als je een ander de schoonheid van het leven kunt laten ervaren en dan vooral op het artistieke vlak. Dit komt mede voort uit jouw verlangen om zelf op enige wijze creatief en kunstzinnig te zijn. Voor jouw geluksgevoel is het belangrijk dat je weet dat je je geliefd voelt en dat je niet hoeft te vechten voor je plekje. Je wilt als Weegschaal vooral gezien worden als iemand die rekening met anderen houdt en probeert om het beste bij hen naar boven te halen. Daarbij is het hebben van een relatie voor jouw geluksgevoel zeer essentieel. Je wilt absoluut bij iemand horen, iemand die jou zichtbaar steunt met kracht en durf.

Ook van invloed op het karakter van de Weegschaal

Weegschaal is een mannelijk teken.

De planeet die bij de Weegschaal hoort, is Venus, ook wel heerser van de Weegschaal genoemd.

Het temperament dat bij Weegschaal hoort is sanguinisch. Mensen die sanguinisch zijn, hebben een pittig, energiek temperament.

De Apostel die past bij de Weegschaal is Mattheus.

Bijzondere getallen die horen bij de Weegschaal zijn: 6, 15, 24, 33, 42, 51, 60 (en dan steeds 9 erbij).

Kenmerken van mensen die als horoscoop Weegschaal hebben:

 • Kunstzinnig
 • Evenwichtig
 • Diplomatiek
 • Indirect
 • Enigszins afstandelijk
 • Soms onderkoeld

De kleuren die horen bij Weegschaal:

 • Helder blauw
 • Hemelsblauw
 • Roze

De edelstenen die horen bij de Weegschaal:

 • Helder blauwe saffier
 • Agaat
 • Smaragd
 • Turkoois
 • Koraal
 • Parels

Gunstige dag voor de Weegschaal:

 • Vrijdag

Sterrenbeelden die goed samen gaan met Weegschaal:

Sterrenbeelden die minder goed passen bij de Weegschaal:

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

1 Reactie op "Horoscoop Weegschaal: Unieke Eigenschappen & Liefdesleven + Tips"

 1. Doreen says:

  Door belangstelling op deze site terecht gekomen.
  En verder rond gaan kijken. Bij de dierenriem tekens, eerst de schorpioen bekeken. Kon me er eigenlijk helemaal niet in vinden.
  Mijn ascendant is weegschaal.
  Kan het kloppen? Dat dit veel meer over je zegt?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *