Chinese horoscoop rat: Unieke Eigenschappen, Liefdesleven + Tips

Ben je geboren onder de Chinese horoscoop van het gesternte Rat, dan ben je een actieve en gezellige persoonlijkheid en heb je er geen problemen mee om op de voorgrond te treden. Sterker nog, hier geniet je van en ben je met al je charme vooral een populair en graag geziene persoonlijkheid voor je omgeving.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken:

 • Wat maakt de Rat uniek
 • Waarom ben je een waardevolle teambuilder
 • Wie ben je in je liefdesleven

Geboortejaren van de Rat

 • 24 januari 1936 t/m 10 februari 1937 (Vuur-Rat)
 • 10 februari 1948 t/m 28 januari 1949 (Aarde-Rat)
 • 28 januari 1960 t/m 14 februari 1961 (Metaal-Rat)
 • 15 februari 1972 t/m 2 februari 1973 (Water-Rat)
 • 2 februari 1984 t/m 19 februari 1985 (Hout-Rat)
 • 19 februari 1996 t/m 6 februari 1997 (Vuur-Rat)
 • 7 februari 2008 t/m 25 januari 2009 (Aarde-Rat)
 • 25 januari 2020 t/m 11 februari 2021 (Metaal-Rat)
 • 11 februari 2032 t/m 30 januari 2033 (Water-Rat)

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de Chinese horoscoop Rat

Je doet de legende, dat de Rat de eerste was die kwam opdagen toen Boeddha de dieren van het koninkrijk uitnodigde, niets te kort.

Je beschikt over een creatieve en inventieve geest en bent daarbij ook zeer intuïtief. Haarfijn voel je personen en situaties aan, wat je natuurlijk uitstekend kunt toepassen in je dagelijkse leven en werk. Stel jezelf hierin dan ook niet teleur. Mocht je het idee hebben dat je nóg beter naar je gevoel mag luisteren, bezoek dan eens een fijne cursus op het gebied van persoonlijke intuïtieve ontwikkeling. Je zult verstelt staan van jezelf. Zeker omdat je de neiging hebt jezelf te onderschatten, tot waar je toe in staat bent.

Als er zich kansen voor doen, ben je er als de kippen bij. Hierbij maak je uitstekend gebruik van je snelle woordenschat en overredingskracht. Vanuit aanleg ben je in staat situaties goed in te schatten en ben je eerlijk en objectief van mening. Je bent in staat om snel te schakelen in je gedachten en dit biedt je inzicht en overzicht. Dit maakt je tot een waardevolle teambuilder, die graag zijn steentje bijdraagt en tot een fijne en advies gevende gesprekspartner. Hierbij ben je ook een geweldige critici. Het zijn de mix van humor en je scherp blik, die je doet onderscheiden van anderen en dit maakt je natuurlijk ook tot een extraverte persoonlijkheid. Vergeet echter niet dat je soms zelf ook advies nodig hebt. Meestal vind je dit lastig om te vragen.

Je houdt er een actieve levensstijl op na, met veel contacten. Door je brede interesses beschik je ook over veel mogelijkheden. Wat je ook oppakt, het zijn je grote enthousiasme en ambitieuze instelling die veel van je vragen. Eentonigheid en routine stompen je dan ook echt af. Echter, is het nadelig dat dit je ook rusteloos maakt. Bovendien verlies je de interesse als je weer een nieuwe uitdaging bespeurd. Waak hiervoor en concentreer je nog meer om te focussen. Dit brengt je niet alleen rust, maar bied je ook weer over- en inzicht. Time Management werkt uitstekend voor je.

Je bent van nature energiek en enthousiast en laat je dolgraag leiden door je nieuwsgierigheid. Hierdoor ben je soms niet te stuiten en vind je het heerlijk om je dagen te vullen met fijne bezigheden. Hierdoor is het wel je uitdaging om je energie op de juiste wijze te verdelen. Daarbij maak je graag het beste van iedere situatie en dit gaat je uitstekend af. Kijk echter niet te veel over je schouders of je ergens anders betere vooruitzichten zou hebben. Dit is pure tijdsverspilling. Het zijn je doorzettingsvermogen en volharding waarmee je vaker betere resultaten bereikt. Onderschat jezelf daarom niet, waartoe je in staat bent. Je beschikt over bijzondere talenten en je doet er goed aan om hier volledig op te vertrouwen en jezelf hierin alle ruimte te geven.

Geld en bezittingen

Wat betreft je financiën, hecht je waarde aan geld en je bezittingen. Hier ben je zuinig op en dit maakt je tot een spaarzame persoonlijkheid Rat. Je kasten puilen dan ook uit met spullen die je door de jaren heen verzameld hebt en je huis is tot de nok toe gevuld met aanwinsten en souvenirs. Alles kan nog wel eens van pas komen. Als je eenmaal gespaard hebt, schiet je naar de andere kant en geniet je ervan om de euro’s uit te geven. Voor je geliefden ben je gul. Je bent gesteld op je eigen comfort en dat van je gezin. Het is dan ook als huiselijke persoonlijkheid, genieten van ‘huis en haard’. Dit waardeer je enorm en maakt je ook tot iemand die oog heeft voor de schoonheden die voor anderen misschien nog klein zijn, maar in jouw filosofie juist de grootsheid in zich dragen.

Je beschikt over de kwaliteit om succesvol te zijn in verschillende projecten. Geboren onder de Chinese horoscoop Rat, doet je uitblinken in de beroepen als bijvoorbeeld commentator, leraar en in de sector marketing. Het is je ongelofelijke veelzijdigheid die je doet uitblinken in de meest uiteenlopende zaken. Het zijn je scherpe en analytische geest, in combinatie met je brede interesses en creativiteit, die ervoor zorgen dat je de roeping hebt om problemen en uitdagingen op te lossen. Je bent dan ook als adviseur goud waard. Wat je ook doet, je functioneert het beste aan de top of als zelfstandig ondernemer. Als je hierbij gebruikt maakt van je zesde zintuig, beschik je over een prachtig totaalpakket aan kwaliteiten.

Liefdesleven

Als rasechte romanticus kan je werelds genieten van de aangename spanning, opwinding en passie in je liefdesleven. Als minnaar ben je vurig. Je partner heeft niets te klagen als het gaat om gulheid en zorgzaamheid. Naar je kinderen toe ben je koesterend, teder en uiterst liefdevol. Je geniet van deze jonge geesten en ben als ouder een ware inspiratiebron. Hierbij beschik je over het vermogen om je kinderen als eigen individu te zien en stel je jezelf op als een maatje. Zij krijgen alle ruimte om hun eigenheid te kunnen ontwikkelen. Het werken met kinderen en adolescenten past dan ook absoluut bij je.

Tips

Gebruik je vermogen en je kijk via een frisse blik en schone lei, royaal Rat! Besef dat je hiermee een ware inspiratiebron bent voor je omgeving en de wereld. Het is je vindingrijkheid waarmee je jezelf doet onderscheiden van anderen. Je bent slim, charmant en enthousiast. Maak dankbaar gebruik van deze geweldige combinatie en weiger om in het leven toeschouwer te zijn. Hiermee heb je zeker wat te bieden namelijk. Geef je drang naar avontuur alle ruimte, met daarbij je verlangen naar buitenlandse reizen.

Rat, weiger om in het leven een toeschouwer te zijn. Wees het verschil!

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *