Wat zijn Meestergetallen en wat kunnen zij voor jou betekenen

Voor de ene is het waarzeggerij en voor de ander vormt de getallenleer één van de prachtige en waardevolle erfenissen vanuit het verre verleden. De kennis van de numerologie en de meestergetallen omvatten zo ontzettend veel informatie, dat als je met een ervaren numeroloog in gesprek bent geweest, er weer een boeiend mysterie voor je geopend is.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken

 • Wat zijn meestergetallen
 • Meestergetallen en numerologie, wat kan dit voor mij betekenen
 • Spirituele betekenis van de meestergetallen

Meestergetallen

Meestergetallen zijn getallen die een extra kracht en dynamiek in zich hebben en hierdoor sterker en diepgaander uitwerken. Je kunt wel zeggen dat meestergetallen voor een bepaald deel je levensweg beïnvloeden. Er wordt geschreven en vertelt dat in de tijden van Atlantis – eilandenrijk welke als eerste werd vermeldt in Plato’s stukken; Timaeus en Critias en door een stormvloed ten onder is gegaan – Aartsengel Metatron de betekenis van de wetenschap van de getallen vanuit de Bron ontving om deze vervolgens te delen en te verspreiden over de wereld.

De wetenschap van de getallenleer, is vervolgens voortgezet door onder andere de Ariërs, de Grieken en bijvoorbeeld de Egyptenaren. Het oude Egypte was wiskundig en natuurkundig ver gevorderd ontwikkeld op het gebied van cijfers en codes. Via hun wijsheid en dicht bij de natuur staande openheid op het gebied van spiritueel bewustzijn, ontdekten zij dat ieder cijfer een eigen energetisch kracht bezit.

Er zijn diverse aanwijzingen gevonden, dat men al in die tijd aan de getallen bijzondere betekenissen verbonden. Pythagoras en het Taoïsme, werkten tevens met de filosofie dat de schepping ook in getallen kan worden vertaald. Kortom, de boeiende kennis dat ieder getal een eigen en unieke kosmische kracht bezit, is door de duizenden jaren heen steeds weer opnieuw herleefd, tot op de dag van vandaag.

Getallen zijn opgebouwd uit een eigen en unieke kosmische energie, met de daarbij behorende unieke eigenschappen. Hier maak je verbinding mee en hier zijn vervolgens ook de meestergetallen uit opgebouwd.

Meestergetallen bieden je de mogelijkheid om je doelen te bereiken en obstakels te overwinnen. Heb je een meestergetal in je geboortedatum, dan ben je paranormaal gevoelig. Je ziel nodigt je dan uit om in dit leven je heldervoelendheid, helderziendheid of helderhorendheid opnieuw op te pakken. Dit, op de wijze zoals het van nature bij je past. Echter, hoe prettig het ook klinkt om bijvoorbeeld een meestergetal in je geboortedatum te hebben, vaak zijn de levensopdrachten die de meestergetallen met zich meebrengen echter niet de makkelijkste. Meestergetallen kunnen namelijk gevoelens van spanningen opleveren, werken diepgaander uit met de daarbij behorende uitdagingen. Het spreekwoord ‘kracht na kruis’ is hier zeker toepasselijk.

Meestergetallen hebben dus invloed op je leven. Dán is het natuurlijk heel prettig voor je om te weten, hoe je numerologisch bent opgebouwd vanuit je eigen levens getal. Je levensgetal ontstaat vanuit je geboortedatum, met de getallen waaruit je geboortedatum is opgebouwd. Dit geeft je niet alleen inzicht. Kennis hebben over je meestergetal of geboortegetal, biedt je tegelijkertijd ook de mogelijkheid om je te verbinden met je hoger bewustzijn en je innerlijk. Meer zelfkennis komt tevoorschijn. Ben je hier goed op afgestemd en beschik je over nog meer zelfkennis, kom je dichter bij jezelf en je innerlijk weten, oftewel spiritualiteit te staan. Alleen al dit, geeft veel meer innerlijke rust en ontspanning. Bovendien laveer je makkelijker om obstakels heen. Oude valkuilen en gewoontes krijgen minder ruimte en bovendien kan je een groeispurt verwachten.

Meestergetallen zijn dubbele getallen vanuit hetzelfde cijfer 11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88 en 99.

Het zijn deze getallen die een numeroloog leest, zodat je de inzichten ontvangt die je toebehoren. De meestergetallen hebben ieder een eigen betekenis en kunnen je ook vertellen wat je te wachten staat. Inzichten, begrip en rust krijgen voor een verleden, heden en toekomst voorspelling, daarmee kan een numeroloog je ook uitstekend van dienst zijn.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Een numeroloog helpt je om beter inzicht te krijgen in bijvoorbeeld

 • Groeimogelijkheden
 • Waar kan je jezelf het beste op focussen
 • Levenslessen
 • Uitdagingen
 • Wat kan je het beste even laten en wat mag je juist toelaten
 • Kwaliteiten en talenten
 • Persoonlijkheidsvorming

Wat is Numerologie

Wat is nu de oeroude kennis van ´Numerologie´ en hoe werkt het dan eigenlijk? Numerologie vertelt je de over de getallen en invloeden van de getallen op je leven. De getallenleer gaat van het natuurlijke gegeven uit dat de hele kosmologische samenhang energie is en dat de kosmos opgebouwd is vanuit energie. Ieder onderdeel vormt een onmisbare schakel met een volgend onderdeel en dit alles vormt één groot organisme, welke zowel een energetische of fijnstoffelijke als ook een fysieke, of vaste vorm aan neemt. Dit ligt weer aan de aard van de energie opbouw. In onder andere het boeiende artikel wat is een aura en is dit wetenschappelijk bewezen, vindt je hier ook veel informatie over terug.

Cijfers, spirituele getallen en meestergetallen zijn dus ook opgebouwd uit energie. Bijzondere geïnspireerde wetenschappers en natuurkundigen, hebben hier in het verre verleden een waardevol instrument ontwikkeld. De numerologie. Door de duizenden jaren, is keer op keer gebleken dat de informatie volledig matched met de betrokkene of het onderwerp.

Volgens de numerologie ben jij dus óók opgebouwd uit een bepaald cijfer of zelfs een meestergetal.

Als je nieuwsgierig bent hoe deze beïnvloedingen werken, is het zeker interessant om te starten met een optelsom van je geboortedatum bijvoorbeeld: 28 – 4 – 1966 / 28 + 4 + 19 + 66 = 9 Ben je dus op 28 april 1966 geboren, dan is je geboortegetal oftewel levensgetal een 9. Zo kan je bijvoorbeeld ook je persoonlijk jaargetal uitrekenen bijvoorbeeld: 28 + 4 + het jaar 2019 = 26 = 8. Je persoonlijk jaargetal is dan een 8.

Het getal van je nummerbord, of het getal van je mobiel kan je ook numerologisch onderzoeken. Immers, de kosmische wetten vertellen alles over spirituele synchroniciteit en dat toeval niet bestaat. Alles valt je toe en is opgebouwd uit energie. De opbouw van je telefoonnummer of je nummerbord is ook geen toevalligheid. Er zijn numerologen die zelfs hun mobielnummer of nummerbord en huisnummer heel bewust uitkiezen. Hierdoor wordt je de mogelijkheid geboden om persoonlijke groei en ontwikkeling voort te zetten.

De 7 dagen van de week of de dagen van de maand kan je uiteraard ook via deze natuurwetten onderzoeken en bijhouden. Zo heeft bijvoorbeeld iedere dag cijfermatig ook weer een specifieke eigenschap en spirituele betekenis, waar je op hele praktische wijze rekening mee kunt houden. De ene dag is bijvoorbeeld uitermate geschikt om alles rondom communicatie en contacten onderhouden op te pakken, terwijl dit op een andere dag niet lekker stroomt. Dan is er misschien het moment aangebroken om achter de schermen je kracht in te zetten, met als uitkomst een optimaal resultaat. Het is daarom zeker interessant om je te verdiepen in de eigenschappen van de cijfers. Heb je hier enige kennis over, zal je verrast zijn over de uitkomsten hiervan.

Meestergetallen en het alfabet

Er zijn door de duizenden jaren heen verschillende visies en interpretaties ontwikkeld op het gebied van de numerologie. Zo zijn ook de cijferwaarden van de letters in het Hebreeuws alfabet ontstaan. Naast dit alfabet zijn er bijvoorbeeld ook het Pythagorese en Fonetische alfabet ontstaan.

De Griekse wiskundige Pythagoras wordt in onze tijden gezien als de grondlegger van de numerologie. Via zijn kennis ontdekte hij dat de hele universele opbouw cijfermatig is vast te leggen waarin zijn lijfspreuk hierin was: Als u de getallen kent, kent u uzelf.

Je kunt namelijk ook je voornaam en achternaam cijfermatig uitrekenen, om bijvoorbeeld te onderzoeken of je naam verbonden is aan een meestergetal en of je hierin een levensmissie te volbrengen hebt. De naam die je gegeven is met je geboorte, laat namelijk ook een blauwdruk achter en heeft invloed op wie je bent en op je persoonlijkheidsontwikkeling. Dit geldt zowel voor je voornaam als achternaam. Stel dat je naast je roepnaam ook nog vernoemd bent naar een familielid, wordt je onbewust toch beïnvloed door deze persoonlijkheid. Alles wordt als het ware in de ‘ether’ uitgezet. De column Wat is spiritualiteit en hoe kan ik dit ontwikkelen, geeft ook uitgebreide informatie hierover.

Natuurlijk kan je ook jouw numerologische blauwdruk achterhalen, zonder meestergetal. Je zult zien dat jezelf helemaal herkend in de leer van de cijfers.

Hebreeuwse alfabet

 • 1 = A I Y Q J
 • 2 = B C K R
 • 3 = G L S
 • 4 = D M T
 • 5 = E N
 • 6 = U V W X
 • 7 = O Z
 • 8 = F Ph P H
 • 9 = Th Tz

Enkelvoudige getallen en hun invloeden

Natuurlijk wil je weten welke specifieke eigenschappen de getallen vertegenwoordigen, zodat je jezelf kunt analyseren. Pak pen en papier bij de hand en volg onderstaande lijst om als eerste te starten met de enkelvoudige getallen.

 • Het getal 1 is het cijfer van de pionier, de initiatiefnemer en in actie komen. Het is een uitstekend getal die je vertelt om vooral in actie te komen of je vertelt dat je heel actief in het leven staat. Het getal 1, is a brand new start. Je hebt alles in je om, wanneer je maar wilt, een prachtig nieuw begin te maken.
 • Het cijfer 2 vertegenwoordigd het verbinden, samenzijn met de ander. Het liefst doe je alles met z’n tweeën. Je hebt een sterke innerlijke drang om de wereld te helpen en te ondersteunen. Er is een grote kwaliteit om mee te kunnen bewegen met situaties en anderen. Emoties kunnen je veranderlijk en besluiteloos maken.
 • Bij het getal 3 komt direct de 3-éénheid tevoorschijn. Het is dan ook een getal met een hoog spiritueel en gevoelig gehalte. Je beschikt over een natuurlijk stabiliserend vermogen en staat met beide benen stevig op de grond. Je innerlijk kind is sterk aanwezig en dit maakt je speels. Creatieve vermogens en zelfexpressie zijn groot.
 • Als het cijfer 4 tevoorschijn komt, beschik je over een solide en betrouwbare invloeden. Je hebt de kracht om van je dromen, realiteit te maken. Gerechtigheid en doelgerichtheid zijn belangrijk voor je. De ‘wil’ en de materie zijn je kwaliteiten. Je bent vastberaden en realistisch. Aards gebonden zijn is je kracht.
 • Het getal 5 staat open voor alle mogelijkheden in het leven en ondersteund je om jezelf hiervoor open te stellen. Het trilt mee op de energetische frequenties van filosofie en wijsheid. Sta open voor je sensitiviteit, verandering en nieuwe inzichten en laat je door niemand weerhouden. Van nature ben je verbonden met het leven en vitaliteit. Veelzijdigheid is je tool.
 • Wanneer het getal 6 in je leven verschijnt, ben je op zoek naar het hogere niveau van verbinding en gezelligheid in de spirituele gemeenschap. Je verlangen naar onvoorwaardelijke liefde is je leiding. Je bent betrokken, hartelijk en uitermate vriendelijk. Harmonie en de schoonheid van het leven creëren zijn je levensmissie.
 • Het cijfer 7 verbindt je direct met een uitstekend, relativerend en wetenschappelijk denkvermogen en stelt je tegelijkertijd open voor je invloeden van je hoger bewustzijn. Hemel en Aarde komen samen, waarin je de ultieme mix van het occulte en mystieke samen kunt brengen. Geluksmomenten komen regelmatig op je pad.
 • Met het getal 8, kom je in contact met de oneindigheid en de altijd in beweging zijnde kosmische verbindingen. Het betekent dat je enorme mogelijkheden tot je beschikking hebt, waarin zingeving in het niet materiële je zal vervullen. Deze bijzondere energie is verbonden met de praktische doelen, projecten en relaties. Ambitie en doelgerichtheid vormen je target.
 • Het cijfer 9 brengt anderen en de wereld spirituele verlichting via Goddelijke wijsheid. Je bent een leraar en beschikt over de mogelijkheid om dat wat je geleerd hebt te vervolmaken en in je leven te integreren. Je bent ruimdenkend, creatief, humaan en wijs. Creativiteit vormt een belangrijk element in je leven.

Meestergetallen en hun invloeden

De meestergetallen worden niet opgeteld en beschikken over een bijzondere en specifieke trilling. Hiermee wordt je dan ook uitgenodigd door de Bron, om de belangrijke boodschappen van deze energetische trillingen te volgen.

 • Het cijfer 11 betreft het Meesterschap en de dromer. Je bent zeer intuïtief en beschikt over een hoog geestelijk en spiritueel niveau. Je bent een leider met een hogere gevoeligheidsgraad van helderziendheid en helderwetendheid. Het is belangrijk dat je bij jezelf bent. Je gevoeligheid kan je instabiel maken. Onder andere is het je opdracht om je relaties en je levenssituaties regelmatig te onderzoeken. Wees je ervan bewust dat jij de enige bent die deze kunnen veranderen en dat je hier zelf jouw verantwoordelijkheid voor draagt.
 • Het getal 22 betreft het getal van de Bouwmeester. Je bent in dit leven opgeroepen om vooral je visioenen en dromen te realiseren. Wordt de regisseur van je eigen leven en richt je op dat wat realiseerbaar, meetbaar en tastbaar is, samen met je geweldige capaciteiten van je natuurlijk leiderschap. Zorg voor de juiste balans tussen geven en nemen, alsmede werk en ontspanning. Je eist namelijk veel van jezelf. Iets minder serieus in het leven staan en ultieme zachtheid voor jezelf inzetten, stelt je in staat om grote resultaten voor jezelf en de wereld te behalen.
 • Ben je verbonden met het cijfer 33, dan beschik je over de bijzondere missie om je op aards niveau opnieuw te verbinden met het Christus Bewustzijn. Je bent de Meesterleraar en de Genezer. Dit kan je uiteraard inzetten op alle lagen en niveaus. Als kind beschikte je al over een hogere toewijding naar de wereld en anderen. Je bent altijd paraat voor anderen en biedt hulp en inzicht op het gebied van hun spirituele ontwikkeling. Een aandachtspunt is om de grenzen te bewaken voor jezelf. Zorgdragen voor een juiste balans in het geven en nemen is belangrijk.
 • Ben je vanuit de trilling van het getal 44 gekomen, zijn het de gouden tijden van Atlantis waarmee je in dit leven verder gaat bouwen. Je word uitgenodigd om je als mens opnieuw in dit leven te herenigen met dit tijdperk en mee te werken om de vijfde dimensie vorm te geven. Het is je uitdaging werkelijke balans te vinden tussen je spirituele en lichamelijke vormen. Tegelijkertijd leg je hiermee een gloednieuw fundament voor de wereld en de kosmos.
 • Via de energie van het getal 55 wordt je uitgenodigd om je denken en geestelijke ontwikkeling op gelijk niveau te krijgen, om deze vervolgens te verhogen. Er wordt gezegd dat je sterk verbonden bent met de krachtige energie van Aardsengel Metatron; zie het artikel https://jouwmysterie.nl/engelenkaart/. De wereld is aan grote veranderingen onderhevig zodat het Watermantijdperk steeds meer ruimte krijgt. Je bent een echte raadgever en bent in staat om anderen te ondersteunen om oude denkpatronen te doorbreken. Persoonlijke vrijheid en bewegingsruimte zijn belangrijk voor je.
 • Als het getal 66 op je pad komt, of bijvoorbeeld ook je geboortejaar is, wordt je geacht je rol als lichtwerker en spiritueel wezen volledig te omhelzen. Als kind heb je altijd al gevoeld dat daar een weg ligt en deze is ook vanuit vele invalshoeken op je pad gekomen om je de weg te wijzen. Harmonie en schoonheid is wat je creëert. Dit, in iedere vorm die je aanpakt en specifiek op het gebied van relaties. De liefde weet je uitmuntend op te bouwen en te onderhouden. Door je te verbinden met gelijkgestemden en je zielenfamilie, wordt acceptatie als lichtwezen een feit. Groei!
 • Als je het meester- en dubbele getal 77 tegenkomt in je leven, wordt je er op gewezen om contact te maken met de Hemel. Het is de boodschap om Hemel en Aarde samen te voegen en hier één geheel van te maken. Zelfkennis en zelfreflectie komen op je pad. Je word aan het werk gezet om het ‘hogere’ in jezelf te omarmen en hiermee samen te werken. Vertrouw op je innerlijke wijsheid en samen verder bouwen vanuit deze krachten is wat je mag oppakken. Maak via mediatie en andere technieken via de Aarde contact met de Hogere Meesters, Engelen en Gidsen.
 • Komt het getal 88 tevoorschijn is er een zeer hoge spirituele trillingsfrequentie om je heen, met hiermee een boodschap vanuit de Goddelijke vonk. Er wordt aandacht gevraagd voor je gedachten en gedragingen hier naar. Via uiterst subtiele boodschappen, zoals vlinders, engelenveertjes en andere toevalligheden wordt er met je gecommuniceerd vanuit de kennis van synchroniciteit.
 • Tenslotte is er het hoge meestergetal 99, die je vertelt dat er vooruitgang en voorspoed op je pad gaat komen. Ook hier is het de communicatie vanuit de Bron die je vertelt dat je jouw Aardse opdrachten en les van dat moment voldaan hebt. Je hebt geleerd vertelt je ziel je.

Meestergetallen tegenkomen in je dagelijkse leven

Zoals al geschreven, kunnen meestergetallen voorkomen in je geboortedatum. Als dit het geval is, werken de specifieke getallen die je tegen komt extra krachtig. Immers, het meestergetal is verweven in je energetische blauwdruk en bepaald een groot deel van je persoonlijkheid.

Als je meestergetallen tegenkomt op bijvoorbeeld je telefoon, of je kijkt op de klok en het valt je op, kan je dit zien als een boodschap vanuit je onderbewustzijn die je vertelt dat je een ontwikkeling kunt verwachten. Bijvoorbeeld 11.11 of 22.22

Steeds meer mensen vallen dubbele cijfers op. Dit is natuurlijk niet voor niets. Wij leven met z’n allen in tijden van grote veranderingen. De taal en de krachten van de natuur en van het onderbewustzijn, worden steeds bewuster. Wij leven in een tijd dat bol staat van vooral digitale getallen en materie. Het is dan ook uitmuntend goed van de zielenwereld bedacht, om de mensheid via de boodschappen van getallen wakker te schudden. Ook jij vormt hierin een uiterst belangrijke schakel en het is ontzettend interessant om je te verdiepen in de geheime codes van de getallenleer.

Literatuurlijst Numerologie

Er is ook interessante literatuur geschreven om je nog gedetailleerder te kunnen verdiepen in de meestergetallen en numerologie. Hieronder volgen er enkele.

 • Numerologie in het Aquariustijdsperk Vanaf de oudheid tot het Aquariustijdperk Auteur: Marleen van Wegberg
 • Numerologie in Beeld en Getal Auteur: D. Hüsken
 • Numerologie Auteur: Sonia Ducie
 • Het Geheim van het Getal Auteur: Mieke Mosmuller
 • Numerologie invloed van de Getallen Auteur: Invers B.V.

Om de sleutel tot zelfbewustzijn te vinden kunnen vele wegen bewandelt worden. Meestergetallen en Numerologie vormen hierin absoluut een bijzondere en waardevolle graadmeter en kompas. Ga op ontdekkingsreis, zoals het bij jouw past om het cijferslot te ontmantelen.

Doe deze test en ontdek het lot dat jou te wachten staat, krijg advies en ontdek jouw 5 uitdagingen

Doe deze test in een paar minuten tijd en ontvang direct een analyse met antwoorden op jouw uitdagingen en een voorspelling van wat jou te wachten staat. Ontdek hoe jij met jouw uitdagingen om kan gaan.

Over de auteur Sandra Jansen van Galen

Hi lezer, ik ben Sandra Jansen van Galen en sinds 14 jaar professioneel astrologe, auteur, coach en trainer. Met veel plezier en toewijding publiceer ik regelmatig artikelen op deze site, met als missie je te inspireren en een bijdrage te leveren om je persoonlijk levensgeluk te verhogen. Wie weet krijg je nog meer helderheid over wie je bent en wat je wilt en kunt in het leven.

2 Reacties op "Wat zijn Meestergetallen en wat kunnen zij voor jou betekenen"

 1. Ruud nijssen says:

  Beste lezer,

  Ik heb een levenspad/meestergetal 11. Mijn geboortedatum 09.10.90.
  Ik heb best een extreem leven, haha. Ik ben bezig met het aardse aan te pakken,! Dat is veel minder ontwikkeld. Ook ben ik bezig met de energie voor mezelf te houden, wat de buitenwereld me zeer moeilijk maakt! Heeft u nog een tip voor me?

 2. Elisabeth Nieuwenhuisen says:

  Dag Sandra,

  Wat een fijne uitgebreide informatie over de Meestergetallen!
  In dit artikel komt zelfs de 55 voor en dat heb ik nog niet vaak gezien.
  Ik ben al vele jaren op zoek naar meer uitleg over mijn geboortegetallen, nm 22-11-55.
  Ook in mijn naam komen 11 en 22 weer voor.
  Dat moet toch een reden hebben, want het is best bijzonder.

  Dank dus voor de uitleg.

  Ik ben ook wel benieuwd of er meer te weten te komen is over de combinatie van zoveel Meestergetallen.

  Groetjes
  Elisabeth

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *